Espanyol

Betis, punt d’acollida

Pau podria coincidir la temporada que ve amb tres jugadors formats al futbol de base blanc-i-blau

L’últim cop que els sevillans van baixar a segona disposaven de Verdú, Javi Chica, Leo Baptistão, Dídac i Salva Sevilla

El Betis és el pròxim rival de l’Espanyol i un equip que s’ha convertit en destí habitual per a exjugadors blanc-i-blaus. Pau serà el pròxim a anar a parar a l’entitat sevillana i allà coincidirà amb tres jugadors formats al futbol de base blanc-i-blau, a banda de Marc Bartra, que també hi va passar abans d’anar a les categories inferiors blaugrana.

Pau viurà dissabte el primer tast de la seva futura afició. El porter gironí en té per triar i remenar a l’hora de demanar referències del club, amb el qual ha signat fins al 2023. A la plantilla actual del Betis hi ha tres jugadors que van fer eclosió en les categories inferiors de l’Espanyol abans de fer el salt a primera. El més mediàtic és Cristian Tello. Descartat pel Barça com a davanter centre, al futbol de base blanc-i-blau el van situar d’extrem, on es va mostrar imparable. Sent juvenil li feien fitxa del primer equip, però va preferir l’oferta blaugrana per anar al filial. El sabadellenc no va arribar a trepitjar el segon equip blanc-i-blau, a diferència de Feddal. El central marroquí sempre ha culpat Mauricio Pochettino de no complir la promesa que li va fer quan trucava a les portes del primer equip.

El cas més curiós és el de Jordi Amat. La carpeta del central, de 25 anys, va estar damunt la taula de Quique Sánchez Flores l’estiu passat, però el tècnic no el coneixia i les referències que tenia no li acabaven de fer el pes. El barceloní va acabar al Betis després de quatre anys en la Premier League amb el Swansea gal·lès i no és titular indiscutible, però està rendint a alt nivell amb el rol que hauria tingut a l’Espanyol, que era de tercer central. L’exjugador blanc-i-blau ha rendit molt bé en l’habitual línia de quatre, quan Quique Setién ha optat per tres centrals i fins i tot quan l’ha emprat de migcampista defensiu. A Sevilla estan molt satisfets amb el rendiment d’Amat fins ara i ja busquen com quedar-se’l un cop acabi la cessió d’una temporada. Amb un entrenador que s’arrisca i aposta pel futbol ofensiu, la mitjana de gols encaixats i xuts rebuts dels bètics es redueix a la meitat amb el català a la gespa.

El malson de Verdú

La presència de quatre exjugadors de l’Espanyol al Betis no és un cas únic d’aquest curs. Un altre jugador amb un rol important que com Pau va estar mesos negociant sense arribar a un acord per renovar perquè trobava que l’oferta de l’Espanyol era massa baixa, i va acabar signant pels bètics, va ser fa uns anys Joan Verdú. En aquell cas, una mala decisió, ja que va viure un calvari, xiulat i insultat habitualment cada cop que tocava la pilota al Benito Villamarín, i va viure una molt mala experiència també des del punt de vista personal. No es pot oblidar que l’afició verd-i-blanca és de les més complicades quan van mal dades, que ha estat la tònica més habitual en els darrers temps. El mitjapunta barceloní ho va patir en el curs 2013/14, que va acabar amb descens a segona divisió A. Amb tot, només compliria un any dels quatre signats i mai més repetiria el rendiment ofert en l’etapa blanc-i-blava. En aquella plantilla també hi havia dos actuals integrants de l’Espanyol: Baptistão –que hi va arribar en el mercat d’hivern– i Dídac, així com l’exjugador de l’Espanyol Javi Chica i un jugador que poc després faria el camí invers, Salva Sevilla, acompanyant l’ex-Betis Cañas, després d’un any precisament al Swansea.

OFERIMENT

El club blanc-i-blau va descartar a l’estiu el retorn d’Amat, que està rendint molt bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)