Espanyol

Ratxa sense retallades

Estancats. L’equip blanc-i-blau ha vist com, després de set jornades sense perdre, la distància amb la zona europea ha augmentat i sap que toca encadenar victòries per segon cop en la lliga

L’Espanyol s’ha mogut aquesta temporada més en sensacions negatives que no pas positives. A deu jornades del final no pot descartar l’objectiu de lluitar per Europa, però la classificació no menteix i assenyala que no hi ha marge d’error, amb vuit punts a remuntar. Les vibracions ara són bones al vestidor blanc-i-blau després d’encadenar set jornades sense perdre, que malgrat tot no han servit per retallar la distància respecte a la zona privilegiada. Més aviat al contrari. L’Espanyol va caure 3-2 en la jornada 21 i des de llavors no ha hagut de lamentat cap derrota. La pluja de crítiques d’aleshores, que deixava l’equip a set punts d’Europa i sense poder deixar de mirar cap al descens s’ha anat apaivagant, sobretot en les darreres setmanes. Barcelona (1-1), Celta (2-2), Vila-real (1-1), Deportivo de la Corunya (0-0), Real Madrid (1-0), Llevant (1-1) i Real Sociedad (2-1) han vist com el xiulet final després d’enfrontar-se als homes de Quique Sánchez Flores no anava acompanyat de la victòria. Però la manca de desfetes tampoc ha comportat una retallada respecte a les posicions que es volien assaltar, així que set duels més tard la zona europea està a vuit punts. “Fa set jornades que no perdem, però només hem aconseguit dues victòries. Els empats et donen molt en l’aspecte moral a vegades, com ara en els partits contra el Celta o el Llevant, en què els gols van arribar als últims minuts, però només val guanyar. Hi ha equips que han guanyat més, encara que tinguessin derrotes”, explicava Víctor Sánchez.

Fugir de terra de ningú

La realitat és que el discurs de l’Espanyol també ha anat evolucionant i ja no es parla tant d’Europa com de quedar entre els deu primers, l’objectiu de la temporada anterior. Però els jugadors continuen mirant la setena plaça, ni que sigui perquè deu jornades en terra de ningú és un panorama gens engrescador. Per continuar somiant caldran noves fites. Si les set jornades sense perdre ja són un primer pas, encadenar victòries serà el següent. Fins ara només hi ha un precedent en el present exercici, quan a cavall entre el final del 2017 i principi d’any el conjunt periquito es va desfer de l’Atlético i el Màlaga, una miniratxa que va tallar un empat amb l’Athletic a l’estadi de Cornellà-el Prat. I s’ha de reduir en la lliga perquè entre una i altra alegria es va viure un immerescut 1-2 a casa contra del Llevant a la copa del Rei. “Sabem que en aquests moments, quan queden deu jornades, t’hi jugues molt a cada partit. Juguem al camp de Betis, el Girona contra el Madrid i són rivals que poden perdre punts si guanyem. Hem de fer un bon partit i serien dos resultats positius seguits, i el següent a casa en què també es pot sumar. O entrem en dinàmica de sumar de tres en tres o serà difícil pujar posicions.”

Deu partits sense marge d’error. La primera final, demà al camp del Betis, al qual es va controlar molt bé en el partit de la primera volta. I on fa anys que s’encadenen bons resultats. Els jugadors insisteixen que van partit a partit, però Víctor Sánchez va parlar ahir del Madrid-Girona, una clara mostra que al vestidor blanc-i-blau també fan els seus càlculs. Set jornades sense perdre reforcen la confiança i ara caldrà veure fins on poden arribar.

Un bon partit i serien dos resultats positius. O entrem en dinàmica de sumar de tres en tres o serà difícil escalar
Víctor Sánchez
Cada cop que parlem del setè lloc passa alguna cosa i no sumem. Millor pensar només en el següent partit
Gerard Moreno
Els empats et donen molt en l’aspecte moral a vegades, com ara contra el Celta o el Llevant, amb gols als últims minuts, però només val guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)