Espanyol

espanyol

la prèvia

O caixa o faixa a Sevilla

La prèvia. L’Espanyol, instal·lat en una dinàmica guanyadora de set partits sense perdre, necessita sortir victoriós del Villamarín per continuar alimentant les possibilitats d’anar a Europa

L’Espanyol enceta el tram final de lliga amb il·lusions renovades. El club blanc-i-blau s’endinsa en les deu últimes jornades de lliga amb una missió clara: lluitar per acostar-se a la zona noble de la taula i mirar d’arribar –fins que les matemàtiques no diguin el contrari– a la setena plaça. El repte és gran i obligarà els deixebles de Quique Sánchez Flores a fer un final de lliga d’alt nivell. L’optimisme blanc-i-blau es basteix gràcies a la seva dinàmica dels últims partits, set de consecutius sense perdre, i que ha anat acompanyada d’un futbol més estable i efectiu. “Ens ha costat trobar el camí i la fórmula de la temporada passada però estem en un moment, ara, en què tenim més confiança, més seguretat i més convenciment. Quan apareixen aquestes coses el que hem de fer és mantenir-les”, assenyalava Quique Sánchez Flores, que reconeixia que aquest estat d’optimització de l’equip ha estat “un procés llarg”. No obstant això, el tècnic no vol donar res per perdut: “Hem de competir i fer el màxim de punts possible. Ja no compta el que vam fer la temporada passada o el pressupost. Hem d’esprintar fins al final i aquesta és la mentalitat que tenim i a veure fins on podem arribar.” El madrileny tampoc volia mirar enrere i deixava clar que “les notes es posen a final de curs”, sense lamentar-se per la irregularitat de l’equip en l’inici de campionat.

El partit d’aquesta nit contra el Betis serà clau. Els andalusos tenen cinc punts més que els catalans i ocupen la vuitena plaça. Guanyar seria un cop d’efecte i faria entrar de ple l’Espanyol en la lluita per Europa, o com a mínim, mantindria la il·lusió.

Sánchez Flores no ho volia veure com si fos o caixa o faixa. “Últim tren per a Europa? Ja ho veurem, el Betis l’any passat s’emmirallava en nosaltres i enguany ha fet dos projectes en un sol any. Nosaltres no hem tingut la seva capacitat de fitxar un jugador de deu milions en el mercat d’hivern. Però no estem gelosos. Estem capacitats per competir amb ells, però ho fem en silenci.”

El matx serà un duel amb dos equips antagonistes. Un Betis amant de la pilota contra un Espanyol que viu dels contraatacs i de la seva solvència defensiva. Habitualment els blanc-i-blaus han tret bons rèdits d’aquest estil de joc ofensiu i avui esperen tornar-ho a fer.

Potser per això, Quique Setién es mostrava prudent. “L’Espanyol fa sis o set partits que no perd i això no és fàcil en aquesta lliga. És l’equip més intens de la categoria, el que més corre de tots. Té jugadors d’un gran nivell, com Gerard Moreno, que a mi m’encanta, i m’estranya que no hagi anat a la selecció”, reflexionava el càntabre, que espera un partit “molt difícil” que obligarà els seus a estar “lúcids”. El Benito Villamarín s’omplirà aquesta nit i ja s’han venut totes les localitats. I és que el Betis d’enguany està enamorant la seva afició.

LA PRÈVIA

Ara tenim més confiança i hem d’esprintar fins al final. Aquesta és la mentalitat que tenim i a veure fins on podem arribar
Quique Sánchez Flores
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
L’Espanyol fa sis o set partits que no perd i això no és fàcil en aquesta lliga. És l’equip més intens de la categoria i el que més corre
Quique Setién
entrenador del betis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)