Espanyol

esports

novetat editorial

Presentat “Cor perico”

Literatura. L’obra recull els 756 futbolistes que han vestit, com a mínim, una vegada la samarreta de l’Espanyol en lliga. El llibre recull un perfil de tots ells i està signada per Xavier Ensenyat i Juan Pedro Martínez

Aquesta tarda, a l’auditori del RCDE Stadium, es va presentar el llibre: “Cor perico”. Una obra, recolzada per la Fundació de l’Espanyol i signada per Juan Pedro Martínez i Xavier Ensenyat. Una obra enciclopèdica i de divulgació que recull els 756 futbolistes que han vestit, com a mínim, una vegada la samarreta de l’Espanyol en lliga des de la seva fundació fins a la present temporada. El llibre ha estat trufat d’anècdotes com el fet que 65 jugadors només han jugat un partit amb l’Espanyol i el llibre també recull un onze titular històric amb els futbolistes que més partits han disputat en la seva posició: N´Kono, Argilés, Parra, Pochettino, David García, Zuñiga, Molinos, José Maria, Luis García, Tamudo i Marañón. També es veuen dades curioses com el davanter Albert Yagüe que només va jugar un minut amb l’Espanyol. El llibre està estructurat amb un índex alfabètic de futbolistes i també es separen els jugadors per dècades perquè el lector pugui descobrir els futbolistes per afinitat.

“Pensàvem que era una obra que faltava per explicar els jugadors que havien vestit aquesta samarreta. És un treball de recerca de sis anys de passió i de buscar dades i fotografies”, explicava Xavier Ensenyat. “Una passió és una passió i això ens ha portat a fer aquesta obra. Això va més enllà d’un àlbum de cromos. No era fer una enciclopèdia sinó un perfil de cadascú d’ells i explicar que van fer a l’Espanyol per tenir una referencia de tots ells. Només falten 19 fotografies del 756 futbolistes que surten”, deixa Juan Pedro Martínez, l’altre autor de l’obra. “Tenim una bona representació dels protagonistes d’aquesta obra que han lluitat i estan lluitant per aquest cor perico. Sense història no hi ha present ni futur i és important la tasca que porta la Fundació del nostre club per explicar la nostra història i donar-la a conèixer al món”, assegurava el conseller, Mao Ye Wu.

Galeria de jugadors

. El president de l’Espanyol, Antoni Fernández Teixidor, al marge de felicitar-se per la nova obra literària també va anunciar que el club farà una galeria a l’estadi amb les fotografies de tots els futbolistes que han vestit la samarreta de l’Espanyol i al mateix temps, va confirmar que la sala audiovisual del club veurà la llum al juny.

En l’acte no van faltar molts ex futbolistes de diverses èpoques com Walter Pandiani, Moisés Hurtado, Ángel Martínez, Javi Chica, Albert Albesa, Pedro Patón, Tommy N’Kono, Miquel Coromines, Alberto Lopo, Martin Posse, Rotchen, Rafa Marañón, Ángel Morales, Joan Capdevila, Dani Solsona, Fernando Molinos. Tampoc van faltar a la cita els capitans Javi López i Víctor Sánchez; el director general esportiu, Óscar Perarnau i una representació del consell d’administració i el president de la Fundació, Antoni Fernández Teixidor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)