Espanyol

El repte Jairo

El davanter andalús vol deixar enrere les lesions per no ser el primer jugador del primer equip sense minuts des d’Aganzo, l’any 2000

L’esport té dues cares i Jairo les ha viscut totes dues. El davanter andalús va oferir un gran rendiment amb el filial de l’Espanyol amb 17 gols i va debutar amb el primer equip en la copa contra l’Alavés, rematant de cap la victòria periquita. Era a finals del 2014 i sembla molt lluny. Ara li toca la part amarga. Una greu lesió l’ha tingut un any parat i els problemes no l’abandonen, però no perd l’esperança de disputar algun minut per no ser el primer integrant de la plantilla a quedar en blanc des de David Aganzo.

Jairo va passar per la sala de premsa. Allà l’escoltaven els fisioterapeutes Javi Carrión i Adrián López, que van abraçar-lo quan va acabar. Tots tres han compartit moltes hores, seguits de prop pel cap, Manolo González, controlant l’evolució del davanter de 24 anys des que el tres d’abril passat es va trencar el tendó d’Aquil·les amb el Numància. Arrencava aleshores un llarg procés de recuperació. A l’estiu, l’Espanyol li va prometre que al gener li faria fitxa si la plantilla no estava plena i així ha estat. Sap que no serà fàcil jugar i encara més després de pagar la inactivitat un cop rebuda l’alta mèdica. “Ha estat un any complicat perquè he estat aturat set mesos i després les dues lesions musculars. En total farà un any que està aturat. Ara el que vull és encadenar setmanes d’entrenament sense recaigudes i poder tenir una oportunitat.”

D’Aldana a Cembranos

No serà fàcil. En deu dies farà un any que Jairo no juga i al Numància encadenava la segona cessió a un segona A sense esclatar. Dos gols a Sòria i sis la temporada anterior al Girona. Ara el repte és no entrar en la història negativa de l’Espanyol. No és fàcil trobar jugadors amb fitxa del primer equip que marxin sense disputar ni un minut. Álvaro va tenir la copa com a recurs a l’octubre, així que hi ha dos precedents recents. Peixoto va ser un dels fitxatges de la 2006/2007, però va arribar lesionat, va debutar en un amistós, es va trencar de nou i va fer les maletes. Sense el calvari de les lesions, cal anar a la 2000/01, quan es va apostar pel jove David Aganzo, cedit del Madrid. Se’n va anar al mercat d’hivern sense oportunitats. Hi ha dos casos més, que són els de Luis Cembranos en la 1998/99, o l’únic que va estar tota la temporada, amb problemes físics pel mig: Adolfo Aldana. “Ho donaria tot per jugar un minut.” Jairo lluita per tornar a sentir-se jugador en els últims mesos de contracte a l’Espanyol.

EL PROTAGONISTA

Ho donaria tot per jugar un minut o perquè l’entrenador es recordi de mi ni que sigui en una convocatòria. No perdo l’esperança

EL RÈCORD

17
gols
va marcar Jairo en el filial de l’Espanyol la temporada 2014/2015. Després va anar cedit al Girona i al Numància.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)