Espanyol

espanyol

La clau passa per Cornellà

El repte. L’Espanyol busca esprémer les possibilitats d’assolir una bona classificació i es jugarà gran part de les possibilitats a casa on, si guanya l’Alavés, sumarà el tercer triomf consecutiu

La derrota contra el Betis va fer mal. L’espanyolisme buscava, en aquell partit, ficar-se en la lluita per Europa i, ara mateix, la possibilitat d’arribar a la setena posició sembla una utopia. Vuit punts separen l’Espanyol d’aquesta posició, que ara ostenta el Girona amb 43, els mateixos que té el Betis, que és vuitè. Ara, l’objectiu de la plantilla blanc-i-blava en aquest final de temporada s’enfoca més en una operació de maquillatge que no en objectiu reals. “La lliga no està acabada per a nosaltres”, assenyalava, aquesta setmana, el capità, Javi López, que tirava de calculadora comptant els 27 punts que resten per jugar en les nou jornades que resten per a la cloenda de la lliga. Els discurs real camina cap a una altra banda. L’Espanyol ha de rescabalar-se d’un mal any per signar, com a mínim, una classificació entre els deu primers. Tot el que no sigui això deixarà un regusts amarg en tots els estaments del club. Una situació que també empitjorarà les finances del club.

La clau de la revifada i de l’ascensió en la classificació passa per signar un 12 de 12 els últims quatre partits a casa contra Alavés, Eibar, Las Palmas i Màlaga. A priori, el repte és possible i donaria ales als blanc-i-blaus en la seva tasca cosmètica. El primer adversari és l’Alavés que arriba en clara regressió de resultats. Aquí l’Espanyol necessita fer una bona queixalada per esmorteir la mala maror generada per la derrota al Benito Villamarín. Un triomf en la matinal de diumenge suposaria el tercer triomf consecutiu a casa després de guanyar el Madrid (1-0) i la Real Sociedad (2-1) i la millor ratxa de la temporada com a local. Fins ara, els blanc-i-blaus no han estat capaços d’enllaçar tres victòries al RCDE Stadium. La van tocar en el primer tram de la temporada guanyant el Celta (2-1) i el Deportivo (4-1), però un empat contra el Llevant (0-0) amb un gol anul·lat a Gerard Moreno ho va impossibilitar. Ara, caldrà filar molt primer per no deixar escapar una nova oportunitat per sumar de tres en tres i restablir la confiança i l’optimisme dins del grup. És més, els blanc-i-blaus no perden a casa des del passat 20 de gener contra el Sevilla (0-3) i amb les dues darreres victòries esmentades més els empats contra el Vila-real (1-1) i el Barça (1-1) el nombre de partits sense perdre és de quatre.

No obstant això, els deixebles de Quique no es poden conformar a no perdre i necessiten guanyar per ampliar el seu espectre de victòries a casa. Aquesta temporada, ja en sumen set, per quatre empats i quatre derrotes. En total, 25 punts que podrien arribar als 37 si es guanyen els quatre partits que resten a casa. Els dos últims, contra Las Palmas i Màlaga, que podrien arribar a Cornellà com a equips de segona.

EL PLE A CASA

Han de sumar els 12 punts en joc a Cornellà amb Alavés, Eibar, Las Palmas i Màlaga

MILLOR RATXA A CASA

Sumar un triomf contra l’Alavés suposaria el tercer triomf consecutiu

El mareig blanc-i-blau a domicili és letal

Les males prestacions de l’Espanyol al llarg de la temporada tenen gran part de la seva gènesi en el comportament de l’equip a domicili. És el gran mal dels blanc-i-blaus durant aquest curs i que ha anant llastrant els de Quique Sánchez Flores, condemnant-los a una irregularitat manifesta. Els periquitos només han sumat 10 punts lluny de casa amb una única victòria a La Rosaleda, el 8 de gener contra el cuer, el Màlaga. Aquestes estadístiques situen els de Cornellà com el pitjor equip a domicili a excepció dels tres equips que estan en zona de descens: Màlaga, Deportivo i Las Palmas. Tots tres tenen pitjors registres que els blanc-i-blaus pel nombre d’empats aconseguits, però han tret una única victòria com els catalans. Amb només 10 punts lluny de Cornellà, s’entén a la perfecció la deriva en la classificació d’un Espanyol que naufraga lluny de casa. L’operació de cosmètica que vol fer la plantilla en aquest tram final de lliga els obligarà, al marge de guanyar els quatre partits a casa, corregir la dinàmica lluny de casa, on tenen cinc partits per disputar fins a la cloenda del campionat de lliga contra València, Getafe, Girona, Atlético de Madrid i Athletic Club de Bilbao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)