Espanyol

espanyol

la prèvia

Maquillar la temporada

El propòsit de les darreres nou jornades de lliga tindrà per a l’Espanyol un component purament cosmètic per assolir una posició digna en la classificació final

Els de Quique busquen el tercer triomf seguit a casa contra l’Alavés

La derrota contra el Betis ha estat l’últim símptoma que aquesta temporada és amarga. L’Espanyol ha conviscut amb la irregularitat de manera recurrent, i els efectes pirotècnics de les victòries contra l’Atlético i el Real Madrid o l’empat contra el Barça no van tenir continuïtat. Anar a Europa només està a l’abast dels somiatruites i la realitat pragmàtica empeny a pensar a acabar entre els deu primers classificats com a mal menor. El propòsit de les darreres nou jornades tindrà per a l’Espanyol un component purament cosmètic. És el moment de l’operació maquillatge per posar-se guapo per a la fotografia final. Acabar com més amunt millor tindrà un doble efecte: evitar la tristor col·lectiva i recuperar la moral d’una afició desil·lusionada. Tot i això, els futbolistes s’han afanyat en els últims dies a intentar articular un discurs positiu per no caure en el desànim. “Queden objectius per lluitar”, de Sergi Darder, o “La lliga no està acabada per a nosaltres”, del capità Javi López. Els objectius tangibles, els grans, ja no estan a l’abast, i superar els 56 punts i la vuitena posició del curs anterior també sembla molt complicat. “Volem completar una temporada digna, i per fer-ho sabem que hem de guanyar uns quants partits més. Estem tots conjurats per fer-ho. Sabem que no estem fent la temporada que ens hauria agradat, i no ens conformem”, reflexionava ahir Quique Sánchez Flores. Dignificar, eufemisme de maquillar. El madrileny, però, no podia amagar certa decepció pel decorat de la temporada. “No renunciem a canviar la imatge de la temporada. L’any encara no ha acabat, i el que hem d’intentar és tenir regularitat; ens ha dolgut molt no tenir-la. Vinc d’una família en què hem treballat per a l’audiència, i ens frustra molt no donar a la gent el que vol. Els jugadors també es frustren. Ara volem convèncer en el proper partit”, reblava. L’Espanyol s’ha d’il·lusionar amb petites passes, com qui demana un microcrèdit per engegar el seu petit projecte vital. El futur immediat de l’Espanyol depèn d’enllaçar el tercer triomf consecutiu a casa guanyant l’Alavés, un fet que encara no s’ha produït al llarg del curs i mostra clara de la irregularitat blanc-i-blava. “Sabem que és important guanyar un tercer partit a casa. Això perseguim, perquè arrosseguem, des de principi de temporada, un dèficit de cinc o sis punts”, assenyalava Sánchez Flores, que no es refiava del mal moment de l’Alavés. El conjunt basc arriba a l’RCDE Stadium amb tres derrotes consecutives: “El rival es incòmode i s’ha rearmat. Hem de competir bé amb ells si volem guanyar.”

Hernán, l’amenaça

Un dels detalls del partit el marcarà Hernán Pérez. El futbolista paraguaià està cedit per l’Espanyol a l’Alavés. L’internacional va marxar en el mercat d’hivern a la recerca dels minuts que no tenia a Cornellà. Avui serà una amenaça, ja que pot jugar, l’Espanyol no inclou cap clàusula de la por en els seus contractes de cessió. “Ha tingut un temps d’adaptació i s’assembla a l’Hernán que vam veure la temporada passada, torna a ser aquell jugadors profund i elèctric”, assegurava Quique.

Per la seva banda, Abelardo vol amarrar al més aviat possible la permanència tot i estar a deu punts dels descens. “Hem de guanyar tres partits per estar tranquils”, deia el preparador asturià, que va elogiar el seu homòleg Quique Sánchez Flores. “És un dels millors tècnics que hi ha a Espanya.”

LES FRASES DELS TÈCNICS

Vinc d’una família que ha treballat per a l’audiència. I això ens frustra molt, a mi i als jugadors. Ara volem convèncer en el proper partit
Hem de guanyar tres partits per estar tranquils. Quique és un dels millors tècnics que hi ha a Espanya
Abelardo
No renunciem a canviar la imatge de la temporada. L’any encara no ha acabat i no ens conformem
Quique Sánchez Flores
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)