Espanyol

El malson de Quique Sánchez Flores

Rival. El València és l’únic equip que ha deixat el tècnic madrileny sense sumar ni un punt en l’etapa blanc-i-blava i l’actuació a Mestalla va ser la pitjor de la temporada passada, i va deixar víctimes

València és sinònim de decepció en l’era Quique Sánchez Flores. Dues derrotes a l’estadi de Cornellà-el Prat, la segona ben dolorosa perquè van ser dues fuetades cruels quan l’Espanyol havia ofert els millors minuts de la temporada i tan sols els pals impedien tenir avantatge al marcador. Però demà toca anar a Mestalla, protagonista d’un record encara més negatiu amb la pitjor actuació del primer any de l’entrenador madrileny, una resposta tan decebedora que fins i tot es va cobrar algunes víctimes.

L’últim cop que l’Espanyol va visitar Mestalla va ser el gener del 2017 amb els locals amb el tercer entrenador en 17 jornades, vuit partits sense guanyar, quatre mesos de sequera d’alegries a casa i a un punt del descens. Els blanc-i-blaus volien acostar-se a Europa, que quedava a sis punts, i feia poc que havien fet un rècord d’imbatibilitat amb Diego López sota els pals. Però el partit va ser un calvari, la pitjor actuació de la temporada a partir d’una primera part d’apatia incomprensible, que va donar vida al València, amb gol inclòs. La tímida reacció no va donar fruit i la desfeta va tenir conseqüències. Per exemple amb Àlvaro, titular per primer cop i situat a la banda. El badaloní va ser substituït a l’inici de la segona part i ja no se’l veuria a l’onze de nou fins a la segona volta a Bilbao, en un duel amb rotacions, sense Gerard Moreno i amb Caicedo mig lesionat. Quique només va esgotar dos dels canvis i el segon va ser Salva Sevilla. L’andalús va sortir d’inici al doble pivot, va perdre la pilota que va donar peu a l’1-0 i els nou minuts de la setmana següent serien els últims que disputaria, inèdit tota la segona volta. L’altre assenyalat, Diego Reyes, es va reunir amb l’entrenador per demanar-li de no tornar a jugar al lateral dret. I així va ser.

Punteria i pals

El record de Mestalla va ser el més negatiu de la primera temporada de Quique Sánchez Flores, que sense res en joc més enllà de pujar alguna posició en la taula, tampoc va poder guanyar el duel de la segona volta. 0-1 en l’única rematada del València i després d’un recital d’ocasions errades dels blanc-i-blaus, que encadenaven tres ensopegades a casa per primer cop en el campionat.

Una nova actuació frustrant contra el València amb Quique a la banqueta, una sensació que va anar a més amb el canvi de temporada. L’Espanyol va fer els millors minuts de la lliga, una primera hora de gran nivell que no va tenir premi perquè el pal va rebutjar en dues ocasions les aproximacions blanc-i-blaves. En canvi, una canonada de Kondogbia i una greu errada de Víctor Sánchez van dibuixar un 0-2. “En el partit de la primera volta va ser dels equips que més superioritat van mostrar contra nosaltres”, admetia ahir l’entrenador valencianista, Marcelino. El vestidor blanc-i-blau també té present aquell enfrontament, un d’aquells que podien ser un punt d’inflexió positiu i que en canvi va alimentar els dubtes. Granero hi buscava el punt de vista positiu. “Va ser un partit molt estrany. Una gran primera part i també la segona. Vam ser millors que el València gairebé tot el partit. El recordem bé, però és un record positiu. Ens dona forces, no ens tira enrere, per com vam competir contra un València que estava en el millor moment, i mirarem de repetir diumenge les coses que vam fer bé, sabent que podem fer mal i crear-los problemes.” El Girona, amb un únic partit, i el València, amb tres, són els únics que han deixat zero punts en el bagatge de Quique a l’Espanyol. Canviarà?

COMBATRE EL PESSIMISME DE L’ENTORN

Si el rendiment de l’Espanyol està per sota de l’esperat, els números lluny de casa fan feredat. Una victòria a Mestalla serviria per maquillar-ho, però no esborraria el desencís en què es mou l’aficionat periquito. Granero va insistir ahir que veia massa pessimisme a l’entorn i a la sala de premsa quan en la temporada s’han fet coses positives a partir de les quals es pot créixer en el pròxim campionat. “Hem tingut moments molt bons i no hem de ser tan pessimistes de pensar que no hem fet res bé. Hem guanyat grans partits i treballem per fer-ho bé cada setmana, però el rival també juga i ho fa bé. Per un motiu o altre no hem encadenat una ratxa de victòries, però hem reaccionat en mals moments i no s’ha patit en cap moment. No estem on voldríem, però tenim coses positives a partir de les quals podem créixer. Si aquesta temporada no hem complert les expectatives dels aficionats, la pròxima segur que sí. És el pensament.”

EL RECORD

Va ser un partit molt estrany. Una gran primera part i també la segona. Vam ser millors que el València gairebé tot el partit
Ens dona forces, no ens tira enrere, per com vam competir contra un València que estava en el millor moment
Esteban Granero
En el partit de la primera volta va ser dels equips que més superioritat van mostrar contra nosaltres