Espanyol

La il·lusió i el desencís

El Girona, instal·lat en el somni de lluitar per l’accés a Europa, vol fer valer la força de Montilivi

L’Espanyol viu dies de canvi amb l’adeu de Quique Sánchez Flores i Lardín en un tram final de lliga convertit en malson

L’últim duel català de la temporada a primera divisió promet. Montilivi s’engalanarà aquest migdia per viure una altra cita atractiva per al conjunt de Pablo Machín, que n’ha viscut unes quantes durant la seva lluïda estrena a la màxima categoria i que no troba aturador. El focus, però, va girar divendres cap al rival, un Espanyol que tampoc afrontarà un partit qualsevol. Serà el primer amb el fins ara entrenador del filial, David Gallego, que haurà tingut tot just un dia per preparar-lo després de la destitució del tècnic, Quique Sánchez Flores, i el director esportiu, Jordi Lardín, divendres al vespre. La temporada s’estava convertint en un suplici per als blanc-i-blaus, i el club, conscient del distanciament entre la plantilla i el tècnic i preocupat per la nefasta dinàmica, va prendre mesures dràstiques per mirar de sortir de l’estat depressiu. “Era el moment perquè no aniríem a millor, calia canviar l’ambient a la plantilla i a la graderia”, va sentenciar el vicepresident Carlos García Pont. Res a veure amb la il·lusió que transmet el Girona, que arriba a la recta final amb tot el dret de considerar-se aspirant a l’accés a l’Europa League.

Els dos equips catalans viuen realitats oposades, també en l’apartat matemàtic. Després de l’impuls que va agafar amb la victòria de dijous al camp de l’Alavés (1-2), el Girona ja sap que derrotant avui l’Espanyol accentuarien la pressió als dos principals rivals directes: el Sevilla i el Vila-real. Tant l’un com l’altre han hagut d’ajornar el partit de lliga d’aquest cap de setmana per la disputa de la final de copa del Rei. De manera provisional, per tant, una victòria aquest migdia permetria al Girona avançar en la classificació el Sevilla i situar-se a tan sols un punt del Vila-real. Els blanc-i-blaus, en canvi, miren en la direcció oposada. No hi havien pensat fins ara, però la reacció del Deportivo obliga a no desconnectar del tot en el final de la lliga. L’empat dels gallecs minuts després que els periquitos optessin per la teràpia de xoc va suposar oxigen: el coixí és ara de vuit punts més el goal average quan tan sols en queden 12 per disputar-se.

A l’Espanyol, els maldecaps venien de lluny, perquè la temporada ha estat més que discreta, i ara s’han accentuat. L’equip encadena cinc jornades sense ni tan sols veure porteria, de les quals ha pogut obtenir només un punt. En tota la temporada, només han aconseguit una victòria com a visitant: al camp del cuer, el Màlaga.

El cercle gironí

El primer duel de lliga a Girona entre els dos equips, en un estadi que farà goig, arriba amb els blanc-i-vermells discutint l’espai que feia anys que havia consolidat l’Espanyol com a segon club català. Una nova rivalitat entre dos conjunts més habituats a trobar-se en amistosos i en operacions de cessions de jugadors –un grapat de Cornellà-el Prat cap a Montilivi– que no pas a competir de tu a tu. Carregat d’il·lusió, el Girona confia tornar a vèncer l’Espanyol, com en la primera volta, i continuar somiant anar a Europa. El duel d’avui tancarà un cercle a l’equip periquito. El 0-1 al desembre va ser el primer cop que l’afició va cantar el “Quique, ves-te’n ja!”, que des del club reconeixen que va fer-li molt de mal. Cinc mesos després els dos conjunts es retroben i el madrileny no hi serà. Nova etapa per mirar de sortir del desencís, tot envejant la il·lusió que viu el Girona.

PROVISIONAL

Si guanya, l’equip gironí se situarà setè a un punt del sisè i pressionarà els rivals directes

NOUS AIRES

“Era el moment perquè no aniríem a millor, calia canviar l’ambient a la plantilla”

MÉS QUE ENCALLAT

L’Espanyol fa cinc partits que no marca i només ha guanyat un partit a camp contrari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)