Espanyol

Fer-se perdonar

Las Palmas. L’equip blanc-i-blau vol acabar la temporada oferint una bona imatge en els dos partits pendents per tancar una etapa que no ha comportat el salt de qualitat anhelat

Dos partits i tothom amb més ganes de cloure el campionat i agafar vacances que no pas de canviar l’equip. Tots menys David Gallego, que acaba de fer un somni realitat amb el salt al primer equip. L’entrenador de Súria seurà per primer cop a la banqueta de l’estadi de Cornellà-El Prat en una de les dues oportunitats que tindrà i ho farà amb ganes que l’afició rebi una alegria, encara que sigui menor, contra un Las Palmas amb els dos peus a segona divisió, sense que Paco Jémez, vell candidat a ser tècnic periquito, hagi pogut redreçar el rumb.

Si no es mira la classificació, hi ha punts d’interès aquest migdia a l’estadi de Cornellà-El Prat. David Gallego va voler marcar perfil des del primer dia, mostrant que la idea futbolística és diferent que la de Quique Sánchez Flores, a qui, això sí, va atorgar la principal quota de responsabilitat de la victòria a Girona pel treball defensiu del seu predecessor durant l’últim any i mig. Però hi ha ganes de veure si el nou llogater de la banqueta periquita és capaç de plasmar en tan poc temps una filosofia diferent, de més amor per la pilota i no buscar tant el contraatac. Una setmana d’entrenaments és un període molt curt i el surienc va deixar clar ahir que hi ha un rival que també juga. “Tu treballes uns conceptes durant la setmana. Sabem què volem transmetre, que requereix molt de temps per treballar l’atac. Ho veurem si el rival t’ho permet. Potser t’ho modifica. L’exemple és el Girona, que volíem pressionar molt amunt i ens van superar. Volem créixer, però hi ha un rival.”

El segell Jémez

I no és un rival qualsevol. Si l’Espanyol vol tenir la pilota, Paco Jémez n’ha fet un segell a la seva carrera. Qui se l’emportarà? Caldrà veure-ho. Un dels punts d’interès de l’equip. El tècnic andalús va fer una gran feina al modest Rayo, imprimint-hi una forta personalitat, però des d’aleshores s’estavella arreu on va. Sis derrotes consecutives i sense guanyar els tres punts des de fa gairebé tres mesos, quan va guanyar per la mínima el cuer. Temporada per oblidar amb quatre entrenadors, si bé arriben a Cornellà sense res a perdre, un cop consumat el descens. “Las Palmas, ho tinc molt clar, té un entrenador que porta el model al límit. Comporta riscos i sabent que la classificació no els penalitzarà serà encara més perillós. La seva proposta és ser molt agressiu amb la pilota i sense. Assumeix molts de riscos i intenta fer una pressió molt alta. Un entrenador molt valent, que fa el que sent.”

David Gallego tenia el costum de no repetir gairebé mai l’onze titular amb el filial i no se sap què farà avui, perquè va optar per no donar pistes. L’entrenador de l’Espanyol recupera Mario Hermoso després d’un partit de sanció i, si vol tenir més la pilota, el madrileny té possibilitat d’aparèixer en el lloc d’un Naldo que es va forçar una mica per les baixes a Girona. Duarte continua fora per problemes al turmell.

El dubte de l’afició

Un entrenador que vol créixer a partir de la pilota pot ser un bon incentiu, que no suficient en principi. Una de les incògnites a resoldre serà també quina resposta té l’afició periquita, en quantitat i actitud. Els darrers partits a l’estadi periquito han estat marcats per la tensió ambiental, amb xiulets de bon començament per a l’entrenador i per a jugadors com Pau, que viurà avui el penúltim duel al feu blanc-i-blau com a local. Els crits per denabar dimissions haurien de fer una pausa, si no és que es dirigeixen ara cap a la directiva. El més probable és que es faci una treva pel nou entrenador, però que si el joc recorda l’habitual s’acabi escoltant el so del vent. I graderies buides, en la línia dels darrers temps, i encara més amb un pont pel mig. Sigui com sigui, només quedarà un capítol més, i contra el cuer, per cloure la temporada del pas de la il·lusió al desencís, del descobriment cruel que el gran projecte ja no existeix.

LES BANQUETES

Jémez vol dir molt agressiu amb pilota i sense. Assumeix molts de riscos i intenta fer molta pressió. Un entrenador molt valent
No hem estat capaços de demostrar més. La pressió ens ha tenallat i ens ha fet semblar pitjors
Paco Jémez

FILOSOFIES

20 equips
sense propera
Només penso en com guanyar, en la resta, no hi penso gens, perquè perdo energies. No sé què passarà
David Gallego
Els dos tècnics volen proposar a partir de la pilota i caldrà veure quin equip és qui se n’apodera

Una setmana embolicada en el Las Palmas

Per si no n’hi hagués prou amb el descens, el Las Palmas arriba a terres catalanes enmig d’un immens embolic. El president, Miguel Ángel Ramírez, tenia una ordre de crida i cerca i la policia el va detenir després d’un viatge de negocis a Miami per una estafa a la Seguretat Social. Ahir ho va atribuir a “mentides” i va fer balanç de la temporada. “Ens hem arrossegat per primera. L’escut no mereix la imatge que hem donat i em fa pena. De 35 anys, n’hem estat cinc a primera, som, per tant, un club de segona divisió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)