Espanyol

L’insubstituïble

Referent. Gerard Moreno és un dels dos jugadors que han disputat tots els minuts possibles en la lliga, malgrat que ha estat setmanes amb l’amenaça de sanció si veia la cinquena targeta groga

Les alarmes es van encendre a tot volum a les oficines de l’Espanyol quan després del partit contra Las Palmas el missatge de Gerard Moreno va variar en obrir per primer cop la porta a un canvi d’aires. El davanter de Santa Perpètua de Mogoda és el far del conjunt blanc-i-blau, una de les poques alegries enmig del desencís generalitzat, i l’amor pels colors l’ha dut a rebutjar diverses propostes en els anteriors mercats de fitxatges. Al club blanc-i-blau saben que és insubstituïble i la millor prova és que a hores d’ara és l’únic jugador de camp de la lliga que ha disputat tots els minuts possibles. I només hi ha un porter que li faci companyia a dalt de la classificació.

Els líders habituals en els rànquings de minuts acostumen a tenir un denominador comú: són porters. Els jugadors de camp estan més amenaçats d’haver de fer una pausa en algun moment per una lesió, l’acumulació de targetes o les rotacions quan les setmanes són de dos o tres partits. No és el cas enguany de Gerard Moreno. En 35 jornades, el pitxitxi de l’Espanyol ha estat damunt la gespa durant 3.150 minuts. Tots. Només un altre jugador en el campionat estatal pot dir el mateix: Pichu Cuéllar (Leganés). L’ex-porter de l’Sporting està fent una gran temporada i compartia posicions d’honor amb dos més que es mouen sota pals com Dmitrovic (Eibar) i Pacheco (Alavés), però cap dels seus equips s’hi juguen res en el tram final, així que els entrenadors van voler premiar els habituals suplents amb minuts en els partits del cap de setmana passat, trencant la ratxa.

David López

Així, Gerard Moreno és un dels dos únics jugadors que ho han jugat tot. La temporada passava va fer el seu rècord de minuts disputant-ho tot en 37 jornades, però es va perdre la visita a San Mamés per sanció. Precisament és l’únic factor que amenaça ara de trencar-li la perfecta estadística. El pitxitxi blanc-i-blau va veure la quarta targeta groga, a una del partit de càstig, el 4 de març passat al Ciutat de València i encadena vuit enfrontaments evitant la cinquena. Li’n queden tres més.

Gerard Moreno no és l’únic jugador insubstituïble a l’Espanyol. L’altre nom que apareix a les primeres posicions de la classificació és David López, que ho ha disputat tot excepte la visita a Leganés al gener, en què estava sancionat per acumulació de grogues i l’equip va encaixar tres gols, i va deixar marcat Mario Hermoso. El de Sant Cugat del Vallès ocupa el quart lloc, darrere també de Pacheco i empatat amb tres porters més: Ter Stegen (Barça), Dmitrovic i Oblak (Atlético).

La prova de la condició d’intocables dels dos jugadors és que no hi ha hagut marge per a les rotacions amb Gerard Moreno i David López. En la copa del Rei Quique Sánchez Flores va optar per un onze carregat de suplents en l’estrena a Tenerife. El defensa santcugatenc no se’n va deslliurar i va disputar tot el partit, mentre que el davanter de Santa Perpètua de Mogoda va permetre que l’Espanyol creés perill a partir de la seva entrada en el minut 69. En els altres cinc enfrontaments de la competició van sortir d’inici i no van descansar ni un minut. Els porters sempre lideren la taula dels minuts, però ara hi ha dues excepcions.

La llista de pretendents del pitxitxi blanc-i-blau va creixent cada dia que passa

L’extraordinària temporada de Gerard Moreno no està passant desapercebuda. L’Espanyol ja ha començat a moure fitxa per intentar comprar al Vila-real una part del 50% dels drets que tenen, però la predisposició és més aviat escassa. Els groguencs l’han temptat dos cops i si no ha tornat ha estat perquè no en té ganes. Els castellonencs saben que l’estiu que ve hi haurà ofertes pel pitxitxi blanc-i-blau i haurà de decidir si és l’hora de fer el salt. Es quedaran la meitat del traspàs, així que, d’una o altra manera, el negoci està assegurat i els surt millor esperar a veure quin és el preu de mercat que no pas precipitar-se acceptant la proposta blanc-i-blava. A mesura que s’acosta el final del campionat, el nombre de pretendents es va incrementant. Ahir va ser el torn de l’Atlético, que va assumint que Antoine Griezmann, que l’estiu passat va trencar el pacte amb el Manchester United per la sanció als colchoneros, volarà i necessita cares noves per l’adeu de Torres i la pèrdua de confiança en Kevin Gameiro. El València, amb un Marcelino amb qui ja va coincidir a Vila-real, i el Sevilla també li han fet arribar l’interès, en espera de què diuen des d’Europa. El golejador català té una clàusula de rescissió de 40 milions, que pujarà fins als 50 a partir de l’1 de juliol, així que als pretendents els interessa anar per feina.

Ja és el màxim golejador de Cornellà-el Prat

El gol de dissabte passat contra Las Palmas va servir per establir dos nous rècords que permeten a Gerard Moreno superar Sergio García. Per una banda, va ser el quinzè del davanter de Santa Perpètua de Mogoda, una xifra que cap punta havia assolit des que Maxi ho va aconseguir fa 13 temporades, i, de l’altra, suposa el número 21 en la lliga a Cornellà-el Prat, passant al davant dels 20 del punta de Bon Pastor, que manté el lideratge global amb 24, un més que Gerard.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)