Espanyol

El millor camí per progressar

Gran oblidat. Marc Roca va trencar dissabte passat contra Las Palmas una ratxa d’una volta sencera sense disputar ni un minut i no vol viure una segona temporada amb un rol marginal

Els joves necessiten minuts per progressar. Una premissa tan lògica que s’entén que 133 minuts en una temporada i una volta sencera sense aparèixer damunt la gespa és un itinerari equivocat. Marc Roca ha viscut un calvari esportiu aquesta temporada i dissabte passat va veure com amb el canvi d’entrenador se li aixecava un càstig que ha tingut poques explicacions i massa contradiccions. El mercat s’obrirà ben aviat i caldrà veure què passa amb el de la Granada.

Marc Roca devia dubtar quan David Gallego va cridar-lo a 32 minuts del final del duel contra Las Palmas. Ha perdut el costum de disputar partits perquè no n’havia jugat cap precisament des que al desembre Quique Sánchez Flores va fer-lo sortir en la segona part a l’Insular per mirar de tenir més la pilota quan l’equip es veia desbordat. No se’n van sortir i el 0-2 va derivar en empat. A partir d’aquí, una volta sencera sense jugar i amb problemes per entrar a les llistes de convocats. “No ha estat una situació gens fàcil, però m’ha ajudat a créixer, a ser més fort. He treballat cada dia per esperar una oportunitat, amb Quique no la vaig tenir i l’altre dia sí. Al final el mister té molts jugadors i ell decideix. Ho respecto. Evidentment, qualsevol jugador vol tenir minuts.”

Els dos partits contra Las Palmas han estat una excepció en la temporada de Marc Roca. Dues estonetes contra el Celta i el Deportivo al setembre i titular al Bernabéu és la resta del bagatge, sense que la copa servís tampoc d’alternativa. Moltes rotacions, però després de disputar el duel sencer en l’estrena a Tenerife ja no se’l va veure més. La temporada anterior va irrompre amb força; va sobresortir des de la pretemporada fins a sortir d’inici 15 cops i participar en 26. Una lesió va ser l’inici de la caiguda en desgràcia. Quique va revelar que se l’havia de frenar per no recaure i que si no tenia la confiança al 100% no li servia. Alhora li va criticar públicament els errors tàctics en alguns duels. Ningú s’imaginava que després de l’estiu el rol del jove del planter seria tan escarransit, però l’arribada de Darder va ser el tret de gràcia amb un entrenador poc amant dels migcampistes de toc.

La cessió al Leganés

El dubte ara és què passarà a l’estiu. Un altre any de pocs minuts no seria gens recomanable. Quique va apostar en públic per una cessió en el mercat d’hivern per després qualificar-ho d’error, però l’últim dia van tancar un acord amb el Leganés. El problema va ser que els madrilenys tenien totes les fitxes ocupades i li van oferir fer-n’hi una del filial, cosa que va embolicar una negociació que no es va poder tancar, perjudicats també perquè tenien partit aquella nit. El jove jugador va haver d’anar a les oficines de Cornellà per signar tota la documentació i va resultar que era per no res. “Tant jo com el club vam pensar que el millor era que em quedés aquí. Van passar coses, però al final soc aquí. No em penedeixo de res del que he fet. Prenem decisions i un cop les prens, a mort amb aquestes. Jo em vaig quedar i no em penedeixo de cap decisió.” I ara? L’episodi del gener no va ser gens fàcil de digerir. No hi ha una decisió presa, però la prioritat serà la progressió. Sense minuts no s’avança, només es retrocedeix. “No penso en què passarà. Penso a entrenar al màxim per estar bé contra l’Atlético, que és un partit molt bonic.” La progressió de Marc Roca s’ha estancat. Serà recuperable?

PROTAGONISTA

No ha estat una situació gens fàcil, però m’ha ajudat a créixer, a ser més fort. He treballat cada dia per esperar una oportunitat
Tant jo com el club vam pensar que el millor era que em quedés. Van passar coses, però al final soc aquí. No em penedeixo de res
No penso en què passarà. Penso a entrenar al màxim per estar bé contra l’Atlético, que és un partit molt bonic
Marc Roca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)