Espanyol

L’altre cara de la prèvia

Diego López

El retorn més esperat

Diego López és la gran novetat de l’Espanyol al Metropolitano. No entrava en una llista de convocats des del 4 de març i va veure perillar la temporada quan una topada fortuïta al Ciutat de València li va provocar un traumatisme cranial

“És una gran notícia; fins a última hora hem dubtat però ell ha fet un pas endavant”, va dir Gallego

Diego López (Paradela, 1981) va tornar a la rutina dels viatges. Ahir a la tarda va preparar les maletes, va fer un petó a les seves tres filles i va agafar el seu cotxe per reunir-se a Cornellà amb la resta de l’expedició que marxava cap a Madrid amb l’AVE. No era un viatge més. Era el retorn a la normalitat del futbolista que s’ha vist privat d’aquests rituals futbolístics durant els dos últims mesos. El 4 de març el futbolista anava a rebutjar una pilota aèria i va topar amb Sadiku. El cap del jugador del Llevant va impactar de manera brutal a la cara del gallec, que va caure a plom sobre la gespa. El traumatisme cranial el va obligar a fer repòs a l’hospital de La Fe de València i 24 hores després va tornar a Barcelona en una ambulància medicalitzada fins a un altre hospital de la Ciutat Comtal. Dues setmanes de descans domiciliari per després anar fent treball de gimnàs i adquirir ritme progressiu d’entrenaments. Un procés massa llarg per un cop fortuït que, per poc, deixa el porter sense jugar la resta de la temporada. “És una gran notícia. Fins a última hora hem dubtat però ell ha fet un pas endavant i ens ha dit que està a la disposició del tècnic. Aquesta setmana ve per si passa alguna cosa i la propera ja estarà al cent per cent i valorarem si està preparat”, explicava el tècnic David Gallego. O Pulpo s’asseurà avui a la banqueta del Wanda Metropolitano però, si tot va bé, tindrà l’oportunitat d’acomiadar-se de la temporada davant la seva afició jugant l’últim partit a l’RCDE Stadium contra el Màlaga la setmana vinent.

La temporada ha estat molt dura per a Diego López. Primer per la seva suplència durant tota la primera volta en benefici de Pau. El gallec va veure com la seva intervenció al genoll, per superar una bursitis que s’havia fet en una topada fortuïta amb Luis Suárez en el derbi del 18 de desembre del 2016, es va complicar de mala manera. El postoperatori es va allargar fins ben entrada la pretemporada. Sense temps de preparació, Quique Sánchez Flores es va veure obligat a apostar per Pau López. El gironí va estar a un alt nivell i quan el gallec va estar disponible es va veure obligat a romandre en la suplència. No va ser fins al 20 de gener, contra el Sevilla, quan es va girar la truita. Quique va donar la titular a Diego López en la lliga. Un canvi de peces, en part, motivat per la renúncia de Pau a renovar el seu contracte i la decisió de marxar al Betis. El de Paradela va demostrar el seu alt nivell competitiu fent bons partits però l’infortuni que el persegueix aquesta temporada va tornar a aparèixer al Ciutat de València amb l’esmentada topada amb Sadiku. Fins ara Diego López només ha disputat vuit partits de lliga amb un total de 674 minuts. Un fet que l’ha convertit en el setè jugador menys utilitzat de la temporada fins i tot darrere de Carlos Sánchez, fitxat en el mercat d’hivern, i que ja ha disputat 943 minuts de joc.

El seu retorn era el més esperat pels aficionats i companys. I és que mai havia estat tan preuada la tornada a la dolça normalitat de les llistes de convocats. Diego López va arribar a pensar que no arribaria a temps de tornar a jugar, però al final la seva determinació i el seu treball diari han obtingut el premi que buscava.

2
mesos
feia que Diego López no entrava en una llista de convocats. El seu últim partit va ser al Ciutat de València, el 4 de març, quan una topada fortuïta amb el jugador granota Sadiku li va provocar un traumatisme cranial. Fins ara ha jugat 674 minuts en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)