Espanyol

El pes del planter augmenta a les portes de la retallada

Forta presència. El conjunt periquito va ser el primer a conquerir el Wanda Metropolitano i ho va fer amb un onze titular amb set jugadors formats a les categories inferiors blanc-i-blaves

Els aficionats de l’Espanyol han vist com l’era de les vaques grasses, dels somnis europeus i l’adeu a la necessitat de vendre referents ha estat un vist i no vist. Si hi ha pocs diners, una bona solució sempre és mirar cap al planter i el camí pot ser la victòria de diumenge al Wanda Metropolitano. Els blanc-i-blaus van ser el primer equip a la lliga a conquerir el nou feu de l’Atlético i ho van fer amb un onze amb set jugadors formats a les categories inferiors, amb Marc Roca sumant-s’hi a la segona meitat.

El planter és un gran recurs perquè t’ajuda en diversos aspectes. Tenir força jugadors de la casa facilita la identificació de la graderia, es perdonen més errors, senten més els colors en partits com els derbis i, sobretot, ajuden a quadrar comptes. L’economia agraeix els diners que t’estalvies de traspàs, els que guanyes si els vens i el salari baix que tenen quan pugen al primer equip. Si ara cal traspassar alguna figura, caldrà tapar buits amb les perles que triomfen a les categories inferiors, a banda de la nova política de joves prometedors. Per això és positiu que la base del primer equip ja conegui l’entitat. El dubte és si el futur entrenador entendrà que és la línia a seguir.

David Gallego és qui ocupa ara la banqueta de l’Espanyol. L’entrenador surienc va estrenar-se a Girona amb una alineació amb fort pes dels veterans i sis de la casa (Pau, Javi López, David López, Aarón, Darder i Gerard Moreno), amb Melendo apareixent a la segona part. En el debut a casa davant Las Palmas va situar el menut davanter d’inici, amb Dídac per Aarón al lateral esquerre i Marc Roca, marginal tota la temporada, com a primer canvi en una tendència que es va mantenir diumenge en la victòria al camp de l’Atlético, en què a la banqueta hi havia tres representants més del planter com Marc Navarro, Aarón i Sergio Sánchez.

Vendes de la casa

Així, la plantilla té ara tretze jugadors de la casa de les 23 fitxes. Amb tres més que faran el salt i cedits com Àlvaro que tornaran. L’estiu serà mogut perquè Pau marxarà sense deixar ni un euro i les vendes tindran un marcat accent del planter amb noms com Aarón, Gerard Moreno o Marc Navarro. I amb la tresoreria buida, la millor fórmula és la que ha obtingut millors resultats en els darrers temps a l’Espanyol, tal com s’ha vist també des de l’arribada de David Gallego a la banqueta i recordant els temps amb Tamudo o Jarque estirant el carro o Coro d’heroi inoblidable. Per una raó o una altra, el planter ha de ser ara el segell periquito.

Tres ascensos al primer equip

La primera temporada de Quique Sánchez Flores va comportar l’ascens de quatre jugadors del filial al primer equip: Aarón, Melendo, Marc Roca i Marc Navarro. L’estiu passat es va apostar per fer una plantilla de 25 fitxes i, malgrat tenir-ne nou del filial a la pretemporada, cap ha arribat a debutar. Una aturada gens habitual en la dinàmica de l’Espanyol que l’estiu vinent es corregirà perquè hi ha tres perles que per contracte han de fer el salt: Pipa, Puado i Àlex López. Caldrà veure si es queden o van cedits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)