Espanyol

Perdre el referent

Desencís periquito. Gerard Moreno veu amb molt bons ulls el tercer intent en poc temps del Vila-real, que té el 50% dels drets, per recuperar-lo i deixarà 20 milions d’euros a la caixa

L’Espanyol tindrà molta feina per evitar una davallada en el nombre d’abonats. El grau de desencís de l’afició va en augment i la promesa de no haver de vendre les figures ha estat efímera. Les èpoques dels adeus de Kiko Casilla, David López o Forlín per l’obligació de quadrar números han tornat en temps rècord i el gran ídol serà el pròxim a marxar. Gerard Moreno s’ha negat a tornar al Vila-real en els dos últims mercats, però el projecte periquito va marxa enrere i aquest cop accepta vestir de groc de nou, deixant 20 milions en la tresoreria periquita.

El pitxitxi blanc-i-blau ha batut el seu rècord golejador en les dues últimes temporades i té una clàusula de 40 milions, que puja a 50 a partir de l’u de juliol. Però l’Espanyol només té el 50% dels drets, així que n’ingressarà la meitat perquè els comparteix precisament amb el Vila-real, l’equip que va obrir les portes de primera a Gerard Moreno. L’interès de l’Atlético o el Sevilla era més golós, ja que sempre hi havia l’opció en el contracte que si arribava una oferta de fora del club periquito, aquest podia retenir-lo si n’abonava el 30% als castellonencs, recurs que s’esvaeix del tot ara. El punta català va negar ahir després de l’entrenament cap acord tancat, però va admetre les negociacions. L’entitat periquita feia dies que tenia l’alarma encesa arran del partit amb Las Palmas, en què per primer cop va canviar el discurs i va obrir la porta a un adeu.

El Vila-real va ser l’equip que va apostar per Gerard Moreno després de ser tallat per l’Espanyol i esclatar al juvenil del Badalona. Periquito convençut, el davanter no va dubtar a acceptar l’oferta periquita per ocupar el lloc de Sergio García i s’ha convertit en el referent clar, no només pels gols, sinó per la connexió amb la graderia, que hi veu un aire de Tamudo, i el joc, en què fa d’eix apareixent per totes les zones del camp, amb l’afegit d’un sacrifici defensiu enorme. Unes virtuts que han dut els groguencs a intentar fitxar-lo reiteradament i després de rebre el no per resposta en dues ocasions, a la tercera l’han convençut, en assumir que el creixement del projecte català s’ha esvaït, a diferència de la regularitat dels de la Plana, que tornaran a Europa la pròxima temporada. S’hi suma que és un club que coneix per dins i que sap que atrau les mirades dels grans clubs (Eric Bally, Bakambú, Musacchio, Vietto, Gabriel, etc.), alhora que fa més fàcil ser internacional.

El retorn al Vila-real suposa fer un pas endavant en les aspiracions, continuar creixent, una opció que no té en un Espanyol de retallades i vendes. L’operació es farà quan acabi la lliga i el preu relativament baix (20 milions) permetrà als groguencs situar-lo entre els més ben pagats de la plantilla, molt per sobre del sou actual.

La venda d’Aarón

El traspàs de Gerard Moreno obre una incògnita a la plantilla, a banda de la necessitat de trobar un substitut com va passar amb els adeus d’Osvaldo, Tamudo o Sergio García en els darrers temps. El dubte és què passarà ara amb Aarón. L’Espanyol negocia amb el Benfica una venda per 15 milions, la meitat de la clàusula. El club periquito necessita ingressar prop de 20 milions per quadrar números i el pitxitxi ho cobrirà. No s’espera que això freni l’adeu del lateral, veient que la cotització en lloc d’augmentar, decreix.

PITXITXI

18
gols
ha marcat Gerard Moreno aquesta temporada, 15 en la lliga i tres en la copa.

El Celta contacta amb Diego López

L’estiu es preveu mogut a l’Espanyol per la necessitat de desfer-se de fitxes elevades i la certificació que el creixement esportiu no es produirà. El jugador amb el sou més alt és Diego López, que té 36 anys i va veure com després d’endarrerir una operació per ajudar l’equip, es trobava amb la suplència després. El porter és gallec i acaba de ser pare de nou, així que a la part professional s’hi afegeix la personal, de manera que ha vist amb bons ulls l’interès del Celta per la seva situació. El club blanc-i-blau no veuria amb mals ulls l’adeu del veterà jugador per quadrar la massa salarial, si bé amb l’adeu quedaria encara més en evidència la gestió de la renovació de Pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)