Espanyol

David Gallego és el millor revulsiu

Banqueta. L’entrenador blanc-i-blau presenta el percentatge més alt de punts sumats entre els qui han agafat l’equip amb la temporada començada, amb la segona millor arrencada

David Gallego es va fer càrrec del primer equip de l’Espanyol conscient que seria una experiència temporal. Tan irrebutjable com amb data fixada. L’entrenador del filial blanc-i-blau no forma part en principi de les travesses per seure a la banqueta periquita la pròxima temporada, però ningú li pot treure el mèrit de ser el millor revulsiu fins al moment a primera divisió. La lliga ha vist tretze destitucions i cap substitut ha assolit un percentatge de punts tan alt com el menut tècnic de Súria.

L’Espanyol només havia guanyat un partit fora de casa. Setze visites i l’única opció de sumar els tres punts amb Quique Sánchez Flores va ser al camp del cuer. David Gallego va dirigir l’equip blanc-i-blau a la victòria a Montilivi i al Wanda Metropolitano. Entre un i l’altre, un empat gris contra el ja descendit Las Palmas. En total, set punts de nou des que es va optar per posar fi al gran nom del primer projecte Chen Yansheng. I amb el mèrit enorme de ser els primers de conquerir el nou feu de l’Atlético.

Canvi d’estil inclòs

El set de nou suposa el percentatge més alt de punts sumat per un entrenador nou en la present temporada, just per sobre de Paco López del Llevant (22/30) i d’Imanol Alguacil de la Real Sociedad (15/21). Si mirem l’arrencada en els tres primers partits, l’entrenador granota i el periquito estan igualats i el basc està per sobre perquè va aconseguir tres victòries d’entrada contra el Girona, Las Palmas i l’Atlético de Madrid, abans de perdre de manera sorprenent en la visita al cuer Màlaga. El de Súria acaba d’iniciar un camí que durarà com a molt dos capítols més, pendents encara de si l’apel·lació presentada té efecte o hi ha una sanció que li impediria tornar a seure a la banqueta. Els altres, en canvi, han tingut un recorregut més llarg –ha estat destacat el de Paco López, que ha allunyat el Llevant de la zona de descens; per això és del trio qui més possibilitats té de continuar més enllà del 30 de juny.

Gallego té el mèrit afegit d’intentar variar l’estil de joc de manera notable en molt poc temps. L’Espanyol vol tenir ara més la pilota i al Wanda Metropolitano va ser capaç de dominar la possessió (56%) i rematar més vegades a porteria que el segon classificat. Els canvis forts en els esquemes han tingut un resultat per sota de l’esperat aquesta temporada a la lliga, així que sembla que el treball psicològic i de motivació ha ofert més rèdits. Alliberar una mica els jugadors quan l’entrenador anterior centrava el treball sobretot en l’aspecte defensius està funcionant a l’Espanyol i al Llevant, però els tècnics que advoquen per construir a partir de la possessió de la pilota no se n’han sortit ni a Las Palmas ni al Deportivo, on ni Paco Jémez ni Clarence Seedorf tenen millors xifres que els antecessors. Crida especialment l’atenció el cas del club canari, en què abans de l’andalús van veure passar tres misters més, a banda d’un que tenien fitxat i van haver de fer marxa enrere en no tenir la llicència. En canvi l’altre triomfador és Abelardo, que va treure l’Alavés del descens centrant-se sobretot en el treball psicològic després de no sortir-se’n amb Luis Zubeldía ni Gianni de Biasi.

Els jugadors aposten per la continuïtat del surienc

Una de les grans virtuts de David Gallego des que es va fer càrrec de la plantilla ha estat mirar de connectar amb l’estil de joc que volien els jugadors. A mesura que l’etapa de Quique Sánchez Flores cremava dies en el calendari, el descontentament de bona part de la plantilla amb els seus plantejaments conservadors anava en augment. No ha estat estrany, doncs, que després d’uns primers dies amb la cautela per bandera, diversos membres de la plantilla no es tallessin a l’hora d’admetre que la manera de treballar del madrileny no encaixava amb el vestidor. David López va admetre la sensació de col·lapse, de necessitar el canvi, mentre que Baptistão va lamentar les poques ocasions de gol que generaven i com l’equip no lligava amb la filosofia de Quique, i Melendo detallava el nou Espanyol com a “més fluid i alliberat”. “És molt gratificant que la gent amb qui treballes cada dia et dediqui paraules d’elogi”, afirmava ahir el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)