Espanyol

Diego López busca parella

Mercat. L’Espanyol pentina el mercat a la recerca d’un porter jove que sigui el company del gallec sota pals

Un dels assumptes calents que haurà de digerir la direcció esportiva és l’adquisició d’un porter. Roberto Jiménez no té intenció de seguir a l’Espanyol després de la cessió al Màlaga. Aquest fet combinat amb la sortida de Pau López obliga el club a refer la seva estratègia sota pals. De moment està descartada la possibilitat de tenir com a parella de ball per al gallec algun dels porters que hi ha actualment al filial. El club sap que ha de tenir dos porter solvents per encarar la temporada i no se la pot jugar. Vol la posició doblada. Els problemes i l’edat de Diego López així ho aconsellen. El gallec va tenir molt d’infortuni al llarg d’aquest curs amb un postoperatori dur després d’una bursitis al genoll i l’afegitó de la topada amb Sadiku al Ciutat de València el va deixar fora de combat dos mesos.

Així doncs, l’Espanyol ja posa fil a l’agulla per cobrir aquesta posició. Els tècnics de la casa tenen clar el perfil del candidat que haurà de formar duet al costat del gallec. Es buscar un porter jove però no un novell. El club s’està fixant en futbolistes amb experiència a l’elit i dotats d’un marge de creixement a mitjà termini. Diversos són els futbolistes que compleixen amb aquest perfil dins de la lliga espanyola però també s’està mirant al mercat exterior. Aquí el cost i oportunitat serà important. La intenció final del club és que el nou porter que vingui ha de tenir prou força per estimular la competència amb Diego López. El gallec seguirà sent la referència a la porteria però ha de tenir un futbolista jove que tingui prou talent en el moment de fitxar per poder fer el salt a la titularitat en qualsevol moment. El club vol una parella prou consolidada per evitar desequilibris al llarg del curs. En certa manera el que es busca és una espècie de Pau. El gironí és un porter de 23 anys però tot i la seva joventut ja ha disputat dues temporades senceres a primera.

De la mateixa manera, està descartat fitxar un porter veterà. L’any passat el club havia temptejat la compra d’un porter veterà i Gorka Iraizoz ja va estar en l’òrbita blanc-i-blava. Al final el navarrès es va cansar d’esperar l’Espanyol i es va decidir pel Girona. El retorn de Pau López va completar la porteria i ara es vol repetir la mateixa fórmula conceptual. Tot i això, l’Espanyol s’haurà de gratar la butxaca per portar un futbolista d’aquest perfil. Primer haurà de pagar un traspàs i el salari del nou porter serà més elevat que no pas el que cobrava Pau López, que era un dels futbolistes que tenien un dels salaris més baixos de la plantilla. Caldrà posar fil a l’agulla i aquí també hi tindran molt a dir les preferències del futur tècnic.

EL PERFIL

Porter amb certa experiència a l’elit però amb marge de creixement a mitjà termini

COHABITACIÓ

El club vol que el nou reforç tingui prou força per estimular la competència

RELLEU DEL GALLEC

Diego López serà la referència però la seva veterania obliga a tenir un relleu solvent

Roberto Jiménez, la clau està en la seva amortització

Un dels punts calents de les pròximes setmanes serà la negociació per la rescissió de contracte de Roberto Jiménez. El porter no vol continuar a l’Espanyol i el club blanc-i-blau també veu amb bons ulls la seva marxa per una qüestió de massa salarial. Això farà que les posicions es puguin acostar. L’Espanyol sap que el porter té mercat. Tot i baixar amb el Màlaga va ser el futbolista més destacat dels andalusos. Els blanc-i-blaus volen recuperar una part del traspàs que van invertir en el futbolista ara fa dos estius. El madrileny va arribar de l’Olympiacòs a canvi de tres milions d’euros. Va ser el primer fitxatge de Quique Sánchez Flores. El porter va signar per tres temporades. Ara li resta un any de contracte fins al juny del 2019. Té una fitxa de millora progressiva com Jurado o Piatti. Però l’Espanyol no està disposat a deixar-lo marxar amb la carta de llibertat ja que ha d’amortitzar l’últim milió que va pagar de traspàs que computarà la pròxima temporada. Precisament, si el Màlaga continuava a primera hauria pagat aquesta quantitat de compra obligatòria al conjunt blanc-i-blau. Així doncs, a l’Espanyol no li sortiria a compte, econòmicament, donar-li la carta de llibertat al porter de Fuenlabrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)