Espanyol

Pair la marxa de Gerard Moreno

Mercat. Òscar Perarnau ja admet que retenir el pitxitxi serà complicat i reconeix ofertes per David López

La presentació de Rubi com a nou entrenador anava acompanyada d’una certa incertesa per saber quina serà la plantilla que li quedarà al maresmenc. “És un jugador importantíssim per al club i estic tranquil si marxa perquè el substituirem de la millor manera possible i farem créixer els que tenim”, deia ahir el preparador, qüestionat sobre una possible venda de Gerard Moreno. El tècnic és conscient de les necessitats de l’entitat de vendre. Rubi haurà de prescindir de certs futbolistes importants. El primer de la llista és el davanter de Santa Perpètua. El director general esportiu, Òscar Perarnau, ja el posava sobre la pista. “Mantenim l’esperança però és complicada la seva continuïtat.” El club blanc-i-blau ja fa temps que es mou a la recerca d’un recanvi important per cobrir la baixa del seu pitxitxi, no hi ha temps per a lamentacions, però la digestió serà difícil. Les necessitats de l’Espanyol per cobrir els 17 milions d’euros en vendes en data del 30 de juny obliguen a vendre el seu referent. El comprador serà el Vila-real, que executarà la compra del 50 per cent dels seus drets al llarg de la primera quinzena de juny. La necessitat de vendre Gerard encara es fa més gran ja que és l’única oferta ferma i amb el vistiplau del jugador per marxar. L’altre traspàs que semblava calent era el d’Aarón Martín. El Benfica semblava disposat a aconseguir els seus serveis, però les distàncies entre l’Espanyol i el club portuguès són grans. L’oferiment no arribava als sis milions d’euros. Lluny dels deu com a mínim que volia l’Espanyol. “No hem tingut cap oferta ferma per Aarón”, assegurava Perarnau. Caldrà esperar per col·locar el lateral, que ha perdut valor en el mercat aquest darrer curs. Una situació molt diferent de la de David López. L’Esportiu ja va informar de les diverses propostes que han arribat pel santcugatenc en les darreres setmanes. Perarnau ho confirmava: “Han arribat ofertes per David López però les hem desestimat.” El defensa té una clàusula de rescissió de 40 milions d’euros i el club no es vol desfer tan fàcilment d’un dels homes que configuren l’eix vertebrador de l’equip. Les propostes que han arribat s’allunyen molt de la clàusula del futbolista. L’Espanyol, amb la sortida de Gerard Moreno, no pot regalar David López, i més tenint en compte que una part d’aquests diners han de servir per rearmar l’equip.

Sortides prioritàries

L’Espanyol està lligat de peus i mans en el mercat. Primer ha de buidar-se de jugadors per poder incorporar-ne. Ara mateix el club té 25 fitxes en el primer equip, comptant les altes de Pipa, Puado i Álex López, del filial, que pujaran a l’equip professional, als quals cal sumar els cedits Roberto Jiménez, Álvaro Vázquez i Hernán Pérez. Un panorama difícil de gestionar al qual cal afegir la intenció del club de rebaixar els salaris del primer equip en 10 milions. Un trencaclosques que s’anirà treballant al llarg de les setmanes vinents; fins al 31 d’agost tot pot passar. Però la plantilla actual experimentarà molts canvis per la intenció de Rubi de tenir una plantilla curta amb 20 professionals, amb el reforç de tres o quatre homes més del filial. Un Espanyol B en què David Gallego signarà la continuïtat. “Té un any més de contracte per haver pujat però li volem allargar i millorar les condicions”, destacava ahir Perarnau, que vol fer del surienc un home de club.

LES FRASES

És un jugador importantíssim i estic tranquil si marxa perquè el substituirem de la millor manera i farem créixer els que tenim
Rubi
entrenador de l’espanyol
Mantenim l’esperança que Gerard Moreno segueixi amb nosaltres, però és complicada la seva continuïtat
Hem rebut ofertes per David López però les hem desestimat, i per Aarón no hi ha res ara mateix
Òscar Perarnau
director general esportiu

Arantegui, a prop de l’Espanyol

L’Espanyol ja té pràcticament tancada la incorporació de Lalo Arantegui (Saragossa, 1977) com a futur director del futbol professional. L’aragonès, ara a les files del Saragossa, on és el secretari tècnic, acabarà fitxant pel conjunt blanc-i-blau. Però el seu aterratge no serà immediat. El Saragossa està ara immers en el play-off d’ascens a primera i el seu fitxatge no és pot tancar. “Estem treballant en això, però hi ha circumstàncies concretes que ens impedeixen que es pugui concretar ara”, destacava ahir el director general esportiu, Òscar Perarnau. Aquests impediment s són el play-off. Arantegui és un home acostumat a treballar amb pressupostos ajustats. Ja ho va fer a l’Osca i recentment al Saragossa. Ara haurà de fer el mateix quan arribi a l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)