Espanyol

L’hora del pas definitiu

Consolidació. Amb Rubi a la banqueta, els joves Marc Roca i Melendo buscaran consolidar-se com a jugadors importants del primer equip després de dos anys amb protagonisme volàtil

Nova etapa, taula rasa. L’arribada de Rubi a la banqueta obre un nou horitzó per a tots els jugadors de la plantilla, sobretot per a aquells que amb Quique Sánchez Flores no havien tingut gaire protagonisme. Marc Roca i Melendo són dos d’aquests futbolistes que, tot i pujar al primer equip amb el tècnic madrileny, no han gaudit dels minuts desitjats, sobretot aquest darrer any que havia de ser el de la seva consolidació, i aspiren a fer el pas endavant definitiu la temporada que ve.

Les sortides i les estretors econòmiques condicionaran una plantilla en què els jugadors de la casa han de tenir força pes. Així ho va voler deixar clar el nou entrenador en la roda de premsa de presentació, en què va afirmar també que tindria en compte els jugadors del filial, que el curs que ve jugarà a segona divisió B: “Els jugadors que s’ho guanyin tindran oportunitats; però hauran de guanyar-s’ho.” Més enllà dels actuals futbolistes del B, però, Marc Roca i Melendo, formats també a la casa, són dos dels grans candidats a guanyar protagonisme amb l’arribada de Rubi a la banqueta. El migcampista de Vilafranca va ser un jugador important en la seva primera temporada en el primer equip (25 partits en la lliga), però aquest darrer curs, el que havia de ser el de la seva consolidació, el seu protagonisme ha caigut en picat (vuit partits, només dos com a titular i un altre en la copa). “No és fàcil, és una situació nova per a mi, però de tot se n’aprèn. No crec que m’hagi de reivindicar; jo segueixo treballant i esperant que arribi una oportunitat”, va dir Roca durant la temporada. Una progressió a la inversa que ha estat un gran cop per al jugador, que ha vist com jugadors més experimentats com Javi Fuego, Víctor Sánchez, Darder o la Roca Sánchez li passaven al davant.

Un any més jove que Roca, el cas de Melendo no és exactament igual, ja que des de la seva arribada al primer equip mai ha tingut un rol de titular. Una de les grans perles del planter dels últims anys i sobre qui els tècnics de la base havien dipositat moltes esperances, que no ha acabat de fer el pas endavant esperat aquest curs, el seu segon amb els grans. Tot i això, el nom de Melendo apareix en dos dels grans moments de la temporada, ja que el menut migcampista va ser l’autor del gol en les victòries contra el Barça en la copa i l’Atlético al Wanda Metropolitano. Dues dianes que, sens dubte, poden ajudar a fer créixer el prometedor futbolista, que tot i això aspira a convertir-se en un jugador més protagonista.

Aposta per la pilota

Un altre dels punts a favor que poden tenir Roca i Melendo amb el tècnic maresmenc és l’estil ofensiu i atrevit que Rubi vol posar en pràctica. Són futbolistes que se senten còmodes amb la pilota als peus i que destaquen per la qualitat en atac. El sistema, a més en principi, amb un sol davanter podria afavorir la seva presència en l’onze inicial. El futur dirà, però sembla encoratjador.

MARC ROCA

El 21 s’ha estancat després d’una primera temporada prometedora

MELENDO

Protagonista en dos dels moments clau del curs, el migcampista vol consolidar-se

ADEQUATS

L’estil atrevit i ofensiu de Rubi afavoreix els dos futbolistes formats a la casa

L’ascensor del filial, ben actiu

Tot i jugar a tercera divisió enguany, tres jugadors del filial faran el salt directament al primer equip aquest estiu. Es tracta de Pipa, Àlex López i Puado, tres dels futbolistes amb més pes enguany en un Espanyol B que ha batut tots els rècords al grup català de tercera, i que l’any que ve buscaran de fer-se un lloc entre l’elit. La decisió del seu ascens estava presa abans de l’arribada de Rubi, però és una mostra més de l’aposta que està fent la direcció esportiva pels jugadors de la casa. Darrere seu, encara que començaran el curs amb el filial, també podrien tenir l’oportunitat altres futbolistes, com per exemple els internacionals Víctor Gómez o Pol Lozano.

Aarón i Marc Navarro, amb un peu i mig fora del club

Companys de lleva de Marc Roca i Óscar Melendo, el futur dels laterals Aarón i Marc Navarro, en canvi, està ben lluny de l’Espanyol. Aarón Martín té un acord tancat amb el Benfica, que només està en espera de la marxa del també lateral esquerre Grimaldo al Nàpols per tancar el traspàs del jugador de Montmeló. Per la seva banda, Navarro tampoc seguirà; en el seu cas, no hi ha res fet amb cap club, però l’Espanyol escoltarà les ofertes que arribin pel lateral dret. En tot cas, serà el final de dos dels jugadors de la “generació Chen”, aquells que van fer el salt al primer equip amb l’arribada de l’empresari xinès a l’accionariat del club blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)