Espanyol

espanyol

mercat

Subhasta per Borja Iglesias

Mercat. El davanter no ha complert el seu objectiu de pujar a primera amb el Saragossa i ara haurà d’escollir un nou destí. El Celta, propietari del jugador, el vendrà a qui n’ofereixi més

La Romareda plorava veient com les possibilitats de pujar a primera es diluïen per un gol de Diamanka en el partit de semifinals del play-off d’ascens. L’afició aragonesa, sempre crítica amb l’equip, ahir no podia amagar el seu orgull per uns jugadors que han tornat a posar en relleu la força d’un equip i una ciutat com Saragossa. Molts seguidors són conscients que gran part de l’equip es desballestarà. Una de les peces més cobejades és Borja Iglesias, a qui la gent de La Romareda cridava que no marxés. L’única possibilitat que hi havia perquè el davanter continués a Saragossa era un ascens. Als 25 anys i en plena eclosió de la seva carrera el davanter gallec ha de buscar un nou lloc on seguir progressant i això passa per jugar a primera. “Mai oblidaré aquest any i tot el que he après aquí com a jugador i com a persona”, assegurava dissabte el punta. Unes paraules que sonaven a comiat. “Sé que algun dia tornaré”, va afegir.

L’Espanyol està molt atent a la situació del gallec, que ha fet 22 gols en la fase regular a segona. De fet, i com vam assenyalar la setmana passada, Borja Iglesias és una de les prioritats que té l’Espanyol a l’agenda per suplir Gerard Moreno. El club vol un davanter de referència que tingui la responsabilitat d’aportar la quota de gols del de Santa Perpètua i necessita un futbolista d’adaptació immediata i amb certa joventut i ambició. Borja Iglesias respon a aquest perfil. El problema és que la lluita per contractar els seus serveis serà dura. El Celta fa tres setmanes que va presentar al futbolista una oferta de renovació amb una millora ostensiblement dels emoluments. La pressa del conjunt de Balaídos és evident. Al davanter li queda només un any de contracte i la seva clàusula és de deu milions. Però el retorn a Vigo és força improbable. Borja Iglesias sap que d’entrada no serà titular a Vigo, on tindrà al davant Maxi Gómez i l’ídol local Iago Aspas. La cosa no s’acaba aquí. El davanter no entén com ara el Celta li ofereix renovar quan han tingut molt temps per creure en ell. Sense anar més lluny la temporada passada, quan va marcar 34 gols amb el filial a segona B.

La situació, doncs, està enquistada i el Celta ho sap. Per això, si no aconsegueix renovar el futbolista, cosa força probable, vendrà el jugador al millor postor. Una subhasta entre la munió d’equips de la lliga i de l’estranger que s’ha fixat en aquest davanter alt i de fàcil rematada que obre forat entre les defenses. El preu de sortida és de deu milions d’euros, però qualsevol equip sap que aquesta quantitat es pot rebaixar ostensiblement ja que només li queda un any de contracte. El problema és que la resolució no serà immediata i caldrà picar pedra. L’Espanyol ja fa temps que ha començat el seu procés de seducció. El més important és la millora contractual que ofereix a Borja Iglesias amb l’afegit de tenir un rol protagonista dins de l’equip i el fet de viure en una ciutat com Barcelona i un equip històric i de la talla del conjunt blanc-i-blau. El futbolista té en alta estima aquesta possibilitat i ja ha demanat consell a Cristian Álvarez, que li ha recomanat fitxar pel club blanc-i-blau. El porter argentí va militar a les files del conjunt blanc-i-blau cinc temporades (2008-13) i enguany s’ha convertit en un dels futbolistes destacats del conjunt aragonès i ha estat el porter titular.

L’Espanyol té molts elements a favor per tancar de manera favorable l’operació però caldrà ser pacient i en cap cas es pagarà 10 milions per un futbolista, que està en el seu últim any de contracte. La negociació de sortida serà a la baixa però de moment el Celta voldrà mostrar-se inflexible amb qualsevol dels pretendents. Al final, l’opinió del futbolista, que haurà d’escollir destí, serà clau i aquí l’Espanyol està molt ben posicionat. Tot i això, el club blanc-i-blau té altres opcions en cartera com Raúl de Tomás, cedit enguany al Rayo Vallecano, o Borja Mayoral. Dos futbolistes propietat del Madrid i amb el que això comporta a l’hora de voler-ne adquirir tots els drets. L’Espanyol vol tenir un davanter que sigui propietat seva: fer una inversió que tingui un retorn.

L’exblanc-i-blau Cristian Álvarez li ha recomanat fitxar pel conjunt periquito
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)