Espanyol

Revalorar la plantilla

Planificació. Els tècnics pensen que la base actual de l’equip pot donar moltes alegries i un dels arguments que ho confirma és el bon final de temporada amb Gallego a la banqueta

El nou entrenador de l’Espanyol, Joan Francesc Ferrer Rubi, ja va ser informat abans d’arribar a la banqueta de quin equip trobaria. L’entitat blanc-i-blava està canviant la manera d’actuar i moure’s en el mercat. Els noms grandiloqüents i amb llums de neó ja són cosa del passat i ara tocarà afinar la recerca del talent en futbolistes amb projecció i a preu moderat. La intenció del club és fer més amb menys i per completar la quadratura del cercle la clau de volta de tota aquesta nova política esportiva, com a mínim la temporada 2018/19, passa per revalorar l’actual bloc. Els tècnics són conscients que la base actual pot donar moltes alegries. El rendiment de l’equip durant tot el curs ha estat molt per sota del nivell esperat. La manera de jugar de Quique Sánchez Flores no explotava el potencial real de l’equip. Els últims cinc partits de lliga, amb David Gallego a la banqueta, van ser la mostra més fefaent que aquest raonament fet en els despatxos del club té una base lògica. A tot això, cal afegir-hi el desaprofitament de molts futbolistes que han quedat en l’anonimat per diverses raons, com Sergio Sánchez, que va pagar car el seu enfrontament amb Sánchez Flores. No és l’únic que ha viscut una temporada adversa. Marc Roca i Óscar Melendo en són dos exemples paradigmàtics. Es confia en el salt de qualitat de tots dos i de la veterania del central –renovarà automàticament un cop es desvinculi del Rubin Kazan–. Els tècnics del club creuen que hi ha prou matèria primera per fer un salt de qualitat aquesta temporada i rescatar un grup que ho ha passat molt malament en moltes fases de la temporada.

Rubi és el primer que creu que pot treure més suc a la plantilla. De fet el seu fitxatge respon a dos paràmetres. Primer al seu convenciment que la plantilla actual és prou bona per fer un bon paper. Ara mateix amb els jugadors que formen l’equip , i sense Gerard Moreno, té un potencial superior a les plantilles que va tenir en les seves dues experiències a primera amb el Llevant i l’Sporting. I, per descomptat, superior als equips que va tenir a segona, sense anar més lluny a l’Osca. La mà de Rubi ha de ser clau per moure l’engranatge competitiu de l’equip per fer un salt endavant amb una inversió mínima.

L’altre punt clau és la manera com s’expressarà l’Espanyol. L’equip serà valent, com ja va advertir el mateix Rubi en la presentació, i això va intrínsecament relacionat amb una millora col·lectiva de la prestació dels futbolistes. L’Espanyol de Quique jugava més a la defensiva i al contraatac, malgrat tenir futbolistes de toc i amants de la possessió de la pilota. El tècnic de Vilassar de Mar vol corregir aquesta deriva tàctica implementant un futbol més dinàmic en les transicions ofensives i donant més relleu a la iniciativa de molts dels seus deixebles que interpreten millor aquesta mena de llenguatge.

L’Espanyol, en plena contenció de la despesa, haurà de fer de la necessitat virtut. Aposta decidida pel planter, plantilla curta d’efectius amb un màxim de vint-i-un jugadors professionals, i només uns fitxatges obligats per intentar compensar els dèficits de l’actual plantilla o bé, en el cas que hi hagi una sortida o venda sorpresa, buscar un recanvi de nivell. Però la convicció de tots els estaments és que amb la base actual es podrà competir millor. El temps donarà o traurà la raó, i tot anirà en funció de les sortides que es produeixin.

MERCAT DE MÍNIMS

Els fitxatges grandiloqüents ja són cosa del passat i caldrà afinar en la cerca
És clau per fer un salt endavant i treure màxim rendiment amb mínima inversió

Encert amb el davanter

Ara mateix tots els esforços del mercat estan focalitzats a buscar un recanvi a Gerard Moreno. El club fa temps que té diverses opcions en cartera. La marxa del golejador no ha agafat per sorpresa el club, que ja intuïa aquest desenllaç des de fa un parell de mesos. El club sap que la clau del mercat serà encertar-la amb un futbolista que pugui minimitzar la pèrdua de gols de Gerard. El de Santa Perpètua va marcar 16 gols en la lliga i es necessita un futbolista que s’aproximi a aquests registres. A més caldrà fer-ho a un preu reduït i sense pagar barbaritats a les quals no pot arribar el club blanc-i-blau. El gran candidat continua sent Borja Iglesias. El davanter no continuarà al Celta. El gallec vol sentir-se protagonista i tenir un rol de titular i sap que en el conjunt de Vigo amb Aspas o Maxi Gómez el seu rol serà secundari. Aquest és el gran argument de Borja Iglesias per venir a l’Espanyol. Rubi ja va contactar amb ell per portar-lo a l’Osca, però va triar anar al Saragossa. Abans, però, l’Espanyol haurà d’arribar a un acord amb el Celta. Borja Iglesias acaba contracte el 2019 i té una clàusula de rescissió de 10 milions d’euros i oferirà al punta un contracte de tres temporades. El preu de l’operació rondarà els s¡s milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)