Espanyol

Mr. Chen, amb mà de ferro

Homes de confiança. Des que l’empresari xinès va passar a ser el propietari del club el gener del 2016 ja s’han produït cinc sortides: Ramon Robert, Ángel Gómez, Lardín, Quique Sánchez Flores i Rousaud

A menys de dues setmanes per donar el tret de sortida a la pretemporada, l’Espanyol afronta un estiu de canvis substancials en totes les seves àrees. Aparcat sine die l’horitzó de l’èxit 2020 presentat ja fa dos anys, el club blanc-i-blau avança a contrarellotge en el nou full de ruta que pretén dur a terme l’entitat presidida per un Chen Yansheng que, completat gairebé el primer trienni de la seva arribada, és conscient que, ara sí, es juga el prestigi a ulls dels aficionats. Amb l’hàndicap de veure’s subjecte a les restriccions i al context econòmic que viu la Xina i obligat a un canvi de rumb en què la política d’austeritat marcarà la pauta a seguir –afectant així l’estratègia d’expansió del club–, l’Espanyol tindrà la complicada missió de retornar els ànims a una massa social a hores d’ara desencantada amb el rendiment mostrat per l’equip en les darreres temporades. Conscient de la rellevància d’un estiu clau que permeti desembussar el projecte, Mr. Chen ha demostrat de sobres tenir mà de ferro a l’hora de prendre decisions més o menys dràstiques al llarg del seu mandat. Així, des que el gener del 2016 va fer efectiva la compra del club i va assumir les regnes de la presidència, l’empresari xinès ha obert la porta de sortida a un total de cinc homes que ell mateix va nomenar en el seu moment. El primer d’ells, Ramon Robert, present al club des del 2012 com a conseller de l’àrea de màrqueting amb Collet i que coincidint amb l’arribada de Mr. Chen passaria a ocupar el càrrec de conseller delegat. Situat el passat estiu al mateix nivell que el director esportiu Óscar Perarnau a l’organigrama, el nomenament d’aquest li restaria certes retribucions abans de ser destituït a principis del present any.

Una sortida que provocaria dos moviments: el nomenament de Rousaud com a vicepresident i conseller del club i el de Guasch com a nou director general corporatiu. El primer d’ells, convertit aleshores en un dels pesos pesants de l’organigrama i home clau en la compra del club per part del responsable de Rastar, acabaria presentant la seva renúncia diumenge passat a causa de la mala sintonia amb bona part de la massa social. Fernández Teixidó, president de la Fundació des del 2016, té molts números per ocupar la vicepresidència deixada per Rousaud i no es descarta tampoc que actuï com a portaveu. Malgrat tot, però, Rousaud continuarà mantenint el seu vincle amb el club com a assessor jurídic.

A l’àrea esportiva, també

Aparcada l’àrea social i econòmica, la cúpula esportiva també ha tingut alguns canvis durant els dos anys i mig de mandat de Mr. Chen. En concret, en la direcció esportiva i la direcció tècnica. Ángel Gómez, director esportiu en la segona meitat del 2016, va ser acomiadat sense que el club esclarís els motius reals del seu adeu abans de presentar un Jordi Lardín que també mantindria el càrrec de coordinador del futbol base fins al passat mes d’abril. Tanmateix, amb Lardín també enfilaria la porta de sortida Quique Sánchez Flores, l’únic tècnic fins al recurs d’emergència que va significar Gallego en les darreres jornades i l’arribada de Rubi.

D’aquesta manera, l’únic membre que continua a la cúpula directiva presidida per Chen és el vicepresident Carlos García Pont, home de màxima confiança del dirigent xinès que amb el temps ha anat guanyant terreny i proximitat per la bona relació que manté amb les penyes del club i també pel fet de convertir-se en una espècie de portaveu del club a falta d’un d’oficial que s’hauria de conèixer abans del mes de setembre.

CARLOS GARCÍA PONT

El vicepresident és l’únic membre que es manté de la cúpula directiva del primer any
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)