Espanyol

Abans d’entrar toca deixar sortir

Deures. El límit salarial i els problemes en les vendes han obligat a frenar les altes fins que es retallin fitxes

“Volia jerarquia futbolística, jugadors experimentats i ADN Espanyol. Avui crec que són les nostres virtuts. Tenim una plantilla impressionant”, reblava Ramon Robert l’estiu del 2016, el primer de l’era del projecte Chen Yansheng. Un discurs ambiciós després de tancar un mercat de fitxatges frenètic amb l’arribada d’onze cares noves i fins a 33 operacions entre entrades i sortides. Dotze mesos més tard, però, aquella dosi carregada d’optimisme de l’antic conseller delegat va deixar pas a un punt de vista més mesurat. La ferma aposta a l’hora d’adquirir els drets de futbolistes cabdals com ara Diego López, Baptistão i Piatti, a més de les múltiples millores de contracte per fer front a la nova escala salarial, van fer minvar la línia ascendent que s’havia marcat el club.

D’aquesta manera, tot i poder retenir les peces clau, les males prediccions realitzades en termes econòmics respecte del marge en la massa salarial van fer que les primeres espases que l’entitat tenia en ment no acabessin aterrant a Cornellà-el Prat i s’acabés optant per un pla B amb la incorporació d’homes com ara Naldo, Hermoso, Granero i Sergio García, entre d’altres. “Estem satisfets amb aquesta plantilla. Qualsevol futbolista que ve ho fa per jugar i, al final, tenim un equip del qual podem estar satisfets i segur que lluitarà per estar com més amunt millor”, afirmava l’estiu passat el mateix Ramon Robert. Un període en què, a banda dels nouvinguts, el club va tenir molt present la importància del futbol formatiu, una de les pedres angulars del nou pla estratègic liderat pel propietari xinès amb vista als pròxims cinc anys.

Un problema recurrent

Superats aquests primers dos anys i mig de l’era Chen, la trava que suposa el límit salarial imposat per LaLiga no té signes de desaparèixer. Ans al contrari. Així, superat a hores d’ara el llindar que marca la patronal futbolística, la direcció esportiva té l’obligació de tallar els salaris de determinats futbolistes de la plantilla. Alliberats tres milions d’euros corresponents a la recent marxa de Jurado a l’Ah-Ahly, la possible sortida de Roberto Jiménez, Piatti i Hernán Pérez –entre tots tres cobren al voltant de nou milions d’euros– serà la que marcarà el camí a seguir de les futures incorporacions. Els dies passen i l’Espanyol, lluny de donar un impuls en matèria esportiva, està ancorat i lligat de peus i mans a causa de la problemàtica del límit salarial. Toca fer neteja i dur a terme una profunda reestructuració de la plantilla. L’estiu es preveu llarg als despatxos de Cornellà.

LA FRASE

He de dir que la massa salarial de la temporada anterior estava descompensada
Roger Guasch
director general corporatiu

LA DADA

9
milions
d’euros és el sou que cobren entre Roberto, Piatti i Hernán Pérez, tres dels jugadors en venda

Rebaixar un 10% la massa salarial, el repte del club

El director general corporatiu de l’Espanyol, Roger Guasch, va fer balanç de l’actualitat del club un cop tornat del viatge a la Xina. Així, el nou dirigent va revelar que l’entitat té previst rebaixar la massa salarial un 10% per sota dels 53 milions d’euros que marca LaLiga com a límit amb vista a la pròxima temporada. És a dir, entre 49 i 50 milions d’euros, dels quals 45 o 46 es destinaran al primer equip. “La massa salarial estava descompensada”, va explicar a la cadena Cope, en al·lusió als 61 milions de l’últim curs. Qüestionat per l’enorme polèmica generada entorn de la controvertida campanya d’abonaments –amb una mitjana d’un augment de preus de 50 euros–, Guasch va explicar que el ritme de renovacions està en el 20%, “la mateixa xifra que l’any passat”.

El director general, però, va assumir que la seva mesura comportarà una pèrdua de socis. “He d’assumir-ho. Una pujada de preus sempre provoca baixes”, va expressar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)