Espanyol

Fer més amb molt menys

L’ombra de Gerard. La direcció esportiva haurà de filar molt prim per encertar-la amb els reforços ara que disposa de menys recursos; la davantera és la posició més delicada

Diuen que els diners no fan la felicitat, però que hi ajuden. I en el cas del futbol, permeten equivocar-se. Un marge d’error que aquest estiu no tindrà l’Espanyol, que amb menys recursos que els dos últims anys haurà de filar molt més prim a l’hora d’incorporar jugadors. I és que seran unes setmanes mogudes a les oficines del conjunt blanc-i-blau, que primer haurà d’acabar de completar l’operació sortida i després haurà d’encertar-la a l’hora de reforçar una plantilla que quedarà debilitada amb la marxa d’alguns dels jugadors més importants del curs passat. No errar el tret en algunes de les posicions clau, amb especial atenció a la davantera, serà bàsic per començar a construir els fonaments del primer projecte de Rubi a la banqueta.

Després d’una temporada amb uns números paupèrrims en l’apartat ofensiu, pensar en un futur sense Gerard Moreno fa autèntic vertigen. Cap futbolista en tota la lliga va ser més decisiu que el de Santa Perpètua de Mogoda la temporada passada –un 44% dels gols de l’Espanyol van dur la seva firma– perquè pocs jugadors van anotar més dianes que ell –Messi, Cristiano, Luis Suárez, Aspas, Griezmann i Stuani– i pocs equips en van fer menys que el conjunt blanc-i-blau –només el Leganés i els dos darrers classificats, Las Palmas i el Màlaga–. Però Gerard ja és jugador del Vila-real i Rubi necessitarà trobar la tecla perquè l’equip aconsegueixi girar full i sobreviure sense la seva gran referència el curs passat.

Amb la continuïtat de Léo Baptistão i Sergio Garcia i l’aposta per l’arribada de Borja Iglesias (22 gols amb el Saragossa aquest darrer any a segona), Rubi té clar els jugadors amb qui vol comptar en la punta d’atac. El fitxatge de Borja Iglesias encara s’ha d’acabar de madurar, però l’Espanyol ha posat tota la llenya al foc per ell i l’aposta és decidida pel futbolista gallec. El tècnic maresmenc ja el va voler incorporar l’estiu passat a l’Osca, ell vol venir i el Celta no li pot oferir un rol de protagonista en la seva davantera.

El salt definitiu de Léo

Borja Iglesias serà, si tot va com l’Espanyol té previst, el cromo que substituirà Moreno en l’àlbum, però els blanc-i-blaus són conscients que els números del ja jugador del Vila-real són gairebé inabastables per a un sol futbolista. Per això, la consolidació definitiva de Léo Baptistão, en el seu tercer any, seria també importantíssima. El brasiler mai ha estat un gran golejador –el seu sostre en la lliga són els vuit de l’any passat–, però fa la sensació que a l’Espanyol encara no ha acabat d’explotar. Del seu rendiment, del de Sergio García, que va acabar la temporada amb bones sensacions, i de l’adaptació de Borja Iglesias, si acaba arribant, dependrà bona part de l’èxit de l’Espanyol el proper curs i és que tots tres tindran la difícil doble missió de fer oblidar Gerard Moreno i millorar les xifres de l’any passat.

LA DADA

22
dianes
va aconseguir, tot i que a segona, el davanter gallec, que va demostrar la seva habilitat amb el gol

APOSTA FERMA

Borja Iglesias és l’home escollit: compleix el perfil que busca el club i a Rubi li agrada

GERARD MORENO

44%
dels gols
de l’Espanyol la temporada passada van dur la firma del davanter de Santa Perpètua (16)

També caldrà fitxar al darrere

La marxa de Marc Navarro no preocupa perquè la direcció esportiva va considerar que la posició ja estava prou ben coberta amb Javi López, l’ascens de Pipa i la polivalència de Víctor Sánchez, però la marxa més que segura d’Aarón i la possible de David López podrien deixar un forat en la defensa que caldrà cobrir amb la incorporació d’algun jugador de fora. El marge, però, és novament curt i Rubi se les hauria d’arreglar amb futbolistes amb una cotització més baixa o encara per explotar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)