Espanyol

Nova etapa, idèntics deures

Fronts oberts. L’Espanyol donarà el tret de sortida a la pretemporada d’aquí a una setmana i la direcció esportiva continua amb moltes incerteses pel que fa al capítol d’altes i baixes

Estiu rere estiu, la realitat s’entesta a contradir el desig i la voluntat de la direcció esportiva de l’Espanyol. A tan sols una setmana de donar el tret de sortida de la pretemporada de l’equip blanc-i-blau, la quietud en el mercat de reforços continua marcant la tònica habitual del dia a dia de l’entitat, encara amb massa fronts oberts, especialment pel que fa al capítol d’altes i baixes. “Posarem fil a l’agulla ara mateix i ens compenetrarem amb l’Òscar Perarnau en la presa de decisions. Hi ha una bona plantilla. Assumeixo que hi haurà alguna sortida i les substituirem el màxim de bé possible”, explicava Rubi respecte de la planificació durant la seva presentació, el 4 de juny passat. Desvelada aquesta mateixa setmana la quantitat definitiva –53 milions d’euros– que podrà destinar l’Espanyol a la massa salarial del primer equip, el cert és que la plantilla que dirigirà el proper curs el preparador de Vilassar de Mar arrencarà la pretemporada amb molts dubtes i, ara per ara, sense cap cara nova. Les incerteses, doncs, s’acumulen als despatxos de Cornellà-el Prat, on el primer objectiu és reduir la massa salarial i prioritzar les sortides abans d’anunciar els nous reforços que puguin arribar. Una operació sortida que, tot i progressar, avança a pas lent. Ara per ara, fins a sis futbolistes han abandonat el club: Pau López i Jairo (fi de contracte), la Roca Sánchez (fi de cessió), Marc Navarro (traspassat al Watford per 2 milions) i Gerard Moreno (traspassat al Vila-real a canvi de 20 milions) i Jurado (rescissió de contracte per la qual el club s’estalviarà 3 milions d’euros de l’any que li quedava). En un cas semblant al de Jurado hi ha Roberto Jiménez. Amb un any de contracte i un sou de 2,5 milions d’euros, el porter madrileny està previst que s’incorpori a l’estada de pretemporada a l’espera de trobar-li una sortida. Altres futbolistes que també podrien sortir per la seva elevada fitxa són Piatti i Hernán Pérez, dos casos més complexos, atesa la condició contractual de llarga durada que tenen.

Compàs d’espera

Lligat de peus i mans i sense marge de maniobra en les futures incorporacions, passen els dies i no arriben unes noves incorporacions que es podrien fer esperar fins ben entrat el juliol. Mentrestant, però, la direcció esportiva del club confia anunciar aquesta mateixa setmana la renovació de Sergio García. El veterà davanter català, autor de dos gols el curs anterior, està pendent de tancar els últims serrells relacionats amb els objectius i clàusules diverses per tal de fer efectiu un any més d’opcional en el cas d’assolir un determinat nombre de partits. Així doncs, sembla que l’aficionat de l’Espanyol s’haurà d’armar de paciència abans de l’arribada dels nous fitxatges.

LA DADA

6
sortides
ha dut a terme la direcció esportiva del club: Pau López, Jairo, Sánchez, Navarro, Moreno i Jurado

Canvis també en l’àmbit institucional

En ple mercat d’estiu, l’àmbit esportiu no és l’únic en què hi haurà canvis substancials. Així, el club encara té diversos fronts oberts. El primer i més urgent és el nomenament d’un director de futbol que substitueixi la figura del secretari tècnic, vacant deixada per Jordi Lardín fa unes setmanes. Pel que fa al recanvi del vicepresident sortint, Adolf Rousaud, que va renunciar al seu càrrec fa una setmana, el club va deixar entreveure que no es produirà fins a la propera junta d’accionistes, prevista a finals d’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)