Espanyol

espanyol

mercat

Ganso, procés de seducció

Mercat. L’Espanyol vol aconseguir la cessió de Paulo Henrique Ganso però haurà de lluitar de valent amb el Vila-real, que s’entreveu com el seu gran rival per aconseguir els seus serveis

Tot i que falta la confirmació oficial, l’Espanyol té lligada la contractació de Borja Iglesias. Però les oficines blanc-i-blaves no paren aquests dies. El club treballa contra rellotge per tancar el fitxatge d’una altra cara nova que es pugui posar a les ordres de Rubi de manera immediata. Una de les peticions del nou tècnic és tenir futbolistes de combinació per desplegar el seu futbol d’atac. La presència d’un home de banda amb determinació per trencar línies és una de les peticions que hi ha sobre la taula. Paulo Henrique Ganso és un dels últims futbolistes que està sondejant el club blanc-i-blau. El brasiler deixarà el Sevilla i el club andalús vol que marxi en forma de cessió. Diversos clubs s’hi han interessat i un és l’Espanyol, com s’assenyalava des de la capital andalusa. L’arribada del migcampista ofensiu, que també pot actuar d’interior, serà complicada. El Vila-real també va al darrere de Ganso. Un futbolista virtuós que va brillar, per moments, amb Sampaoli a la banqueta i va anar perdent pistonada amb Berizzo i després amb Vicenzo Montella, fins a l’extrem que el Sevilla el volia enviar al futbol turc el passat mercat d’hivern. Ara el futbolista només té clar que vol continuar jugant en la lliga per adaptar-se i, de retruc, per aconseguir la nacionalitat espanyola. Ganso té contracte amb el Sevilla fins al 2021 i té un contracte de dos milions d’euros nets per temporada. El conjunt andalús el vol col·locar al club que pagui més per ell i, si és possible, que es facin càrrec de la fitxa íntegra del jugador. La seva intenció directa és que el futbolista recuperi el protagonisme perdut en l’últim any i que es revalori en el mercat. El Vila-real estaria en disposició d’apropar-se a la petició dels andalusos pel seu potencial econòmic, i també és un projecte atractiu pel fet que els castellonencs també disputaran l’Europa League. Tot i això, hi ha diverses variables que poden afavorir l’Espanyol. Els de Nervión veuen en el conjunt de la Plana Baixa un rival directe en la lluita per entrar a la Champions i poden veure amb més bons ulls una altra oferta si no preval, exclusivament, el factor econòmic. A més, la competència al Vila-real serà més forta que no pas la que Ganso –que vol i necessita minuts– podria tenir a l’Espanyol malgrat no jugar cap competició europea.

L’Espanyol i el Vila-real no són els únics candidats per aconseguir el brasiler. Segons Estadio Deportivo, l’Alavés i el Valladolid també van al darrere dels seus serveis, però les seves respectives ofertes econòmiques són inferiors a les presentades per castellonencs i catalans. Els bascos consideren prioritària la seva contractació, i en uns paràmetres semblants es mou el Valladolid de Sergio González, que acaba de pujar a primera.

Ganso haurà de valorar les diverses propostes que té sobre la taula i prendre una decisió. El futbolista es decantarà per l’opció que li doni més minuts i aquí és on l’Espanyol té molts punts per prestigi i solvència a primera i també pel fet d’estar a Barcelona. Un fet que pot pesar molt.

LA CLAU

Busca minuts i a Cornellà podria tenir el rol que necessita per recuperar prestigi

L’operació sortida encara s’ha d’agilitzar

Els fronts a l’Espanyol són múltiples i els rectors del club estan molt pendents de les sortides. Aquests moviments són clau per rebaixar la massa salarial de l’entitat deu milions d’euros respecte al curs anterior. Aquest és un dels preceptes que va deixar molt clars Chen Yansheng en les reunions que va fer a finals de juny amb el director general esportiu, Òscar Perarnau; el director general corporatiu, Roger Guasch, i l’entrenador, Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’. Fins ara la sortida més important ha estat la marxa de José Manuel Jurado. El club es va treure una fitxa de prop de tres milions d’euros. Les vendes de Gerard Moreno i Marc Navarro van aportar liquiditat per tancar amb superàvit el curs anterior, però pel que fa a fitxes l’alleugeriment és relatiu. Important en el cas del davanter i discret en el del lateral. La renovació de Sergio García també ha comportant un estalvi de mig milió respecte al curs anterior però es necessita agilitzar les baixes per quadrar els números i, de retruc, fer espai en una plantilla on Rubi només preveu tenir 20 o 21 fitxes del primer equip. Jugadors com Roberto Jiménez, Hernán Pérez o Pablo Piatti continuen sent els candidats a marxar pel seu elevat salari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)