Espanyol

L’arribada de Borja Iglesias es complica

Mercat. El fitxatge del davanter a l’Espanyol s’està convertint en un dels serials de l’estiu; en el moment de la firma el Celta de Vigo es despenja amb noves exigències per tancar l’operació

L’arribada de Borja Iglesias (Santiago de Compostel·la, 1993) semblava un fet. L’Espanyol ho tenia tot lligat des de fa uns dies i els advocats del club blanc-i-blau ja estaven redactant els documents. L’operació s’havia de tancar en deu milions d’euros en un pagament a terminis a quatre anys vista de 2,5 milions cada un. El club gallec també es reservava un cinc per cent d’una futura venda del davanter. L’operació tenia el vistiplau del futbolista, que ja té un preacord contractual amb l’Espanyol per quatre temporades i una fitxa que vorejarà el milió d’euros. Només faltava revisar la documentació i que l’Espanyol executés el primer pagament per presentar oficialment el futbolista. El club ho tenia coll avall i Joan Francesc Ferrer Rubi ja podria disposar del futbolista la setmana vinent per iniciar la pretemporada amb la resta dels seus nous companys.

Ara aquest plàcid full de ruta s’ha vist alterat. El Celta de Vigo ha aprofitat l’oferta d’un club de la Superlliga xinesa per dinamitar l’operació i despenjar-se amb noves exigències econòmiques quan els documents de venda estaven a punt de signar-se. El motiu és que un club xinès paga els deu milions al comptat i aquesta és la raó amb la qual s’ha despenjat l’equip de Balaídos. Aquest canvi d’escenari no ha agradat gens ni mica a l’Espanyol i a les oficines de Cornellà estan molt molestos per la falta de formalitat del club gallec. El club blanc-i-blau té molt clar que no acceptarà les noves exigències dels de Vigo i els ha remès que retorni a l’acord inicial per tancar l’operació. L’economia de l’Espanyol impossibilita pagar els deu milions de cop i tampoc vol pagar la clàusula de sortida del futbolista en un sol pagament per un jugador que acaba contracte el 30 de juny del 2019.

Ara caldrà veure com evoluciona la situació els propers dies després d’aquest sobtat canvi de guió. En qualsevol cas l’actitud de l’Espanyol és ferma i es mantindrà invariable per no crear precedents. El gran punt a favor del club català segueix sent l’aval del futbolista. Borja Iglesias vol venir a l’Espanyol. Ja va dir no al Sevilla i també al Celta, que el volia renovar i que no ha paït bé la negativa del futbolista a tornar als seus orígens. Els motius per rebutjar les dues propostes es fonamenten en el rol de suplent que tindria a Balaídos i, per descomptat, al Sánchez Pizjuán. Ara el club gallec està tensant la corda per treure rèdits immediats d’una operació que el mateix club gallec ja donava per tancada. En aquest sentit, cal ressenyar que des de la Xina ofereixen al futbolista un contracte més llaminer que no pas a l’Espanyol però el futbolista, de 25 anys, vol continuar evolucionant a la lliga espanyola. La conversa amb Rubi va ser clau. El tècnic li va oferir un paper a l’equip com a davanter titular. De fet, el preparador maresmenc ja el va voler l’any passat quan dirigia l’Osca. El golejador, que va marcar 22 gols amb el Saragossa, va triar La Romareda. Ara, atesa la insistència de Rubi, no es vol tornar a tancar les portes del nou projecte que dirigeix el de Vilassar.

Els propers dies seran clau per veure si el Celta fa un pas enrere o bé continua amb les seves exigències. L’Espanyol, per la seva banda, no es mourà un mil·límetre de tot el que va pactar. I és que el gran aval és tenir el vistiplau del futbolista i ja se sap que els jugadors, al final, acaben jugant on volen jugar. Veurem si es confirma aquesta màxima o si l’Espanyol s’ha de buscar un nou davanter.

PAS ENRERE

La raó és l’oferta d’un club xinès que paga al comptat els 10 milions

GIR DE GUIÓ

El Celta ara obliga l’Espanyol a igualar l’oferta xinesa per fitxar el golejador

FERMESA

El club es manté ferm en l’oferta inicial i espera que els gallecs rectifiquin

VISTIPLAU

L’as a la màniga que té l’Espanyol és el desig del futbolista de jugar a Cornellà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)