Espanyol

Rubi arrenca amb premi

Mercat. L’Espanyol enceta la pretemporada amb el fitxatge de Borja Iglesias. Una alegria per al tècnic maresmenc, que veu satisfeta una de les seves prioritats per la davantera

L’Espanyol ha trigat 50 dies a tancar el primer fitxatge del curs 2018/19. Aquest és el temps que ha passat des del final de lliga fins a l’inici de la pretemporada. Els aficionats s’han hagut de carregar de paciència per veure com els blanc-i-blaus tancaven el fitxatge de Borja Iglesias (Santiago de Compostel·la, 1993) a canvi de deu milions d’euros. Una xifra que es pagarà en quatre terminis però que representa la inversió més gran en tota la història de l’entitat. L’atacant gallec signarà per quatre temporades i tindrà una clàusula de rescissió de 28 milions d’euros. Avui passarà la pertinent revisió mèdica al matí i a la tarda ja podria entrenar-se amb la resta de companys. La seva presentació serà demà al migdia a l’RCDE Stadium. El futbolista ha optat per la proposta de l’Espanyol malgrat les importants ofertes que ha rebut, i aquí la incidència del tècnic, Joan Francesc Ferrer, Rubi, ha estat clau per tancar la seva incorporació. El tècnic ja el volia l’estiu passat per portar-lo a l’Osca i des de fa setmanes ja va donar el sí al club blanc-i-blau. Tot i això, les últimes hores van ser tenses perquè el Celta volia canviar les formes de pagament que li havia proposat l’Espanyol. Al final tot es va reconduir.

Rubi ja respira tranquil i té un dels grans objectius que perseguia en el mercat. Per al maresmenc la tornada a la feina ha tingut un doble motiu d’alegria. Primer posar-se a les ordres dels seus jugadors i complir el somni d’entrenar el club de la seva vida, i de retruc, veure com el seu grup humà comença a agafar potencial amb l’arribada del davanter gallec. El futbolista deixava clar a les xarxes socials la seva felicitat pel fet d’arribar a l’Espanyol: “Comença una nova etapa il·lusionant! Vull donar les gràcies a l’Espanyol per confiar en mi per debutar a la màxima categoria del futbol espanyol i poder complir el meu somni, que he estat buscant des de molt petit.” Dimecres el gallec ja tindrà temps d’explicar-se més i millor en la seva presentació oficial.

El primer que ja ha parlat obertament de la nova temporada és Javi López. El capità arriba amb les piles carregades. “Hem de ser tots positius. Hi ha un gran equip, més els jugadors que puguin venir”, assenyalava, conscient que poden fer un gran any. “Quan comencen les temporades, es renoven les il·lusions. Tenim l’ambició pels núvols i, sobretot, hem de ser molt positius. Hem de contagiar-nos, encomanar l’afició a través del positivisme. Podem aconseguir grans coses. Cal tenir la màxima ambició per fer la millor temporada, perquè hi ha equip per a això”, relatava el lateral d’Osuna.

LES FRASES

Comença una nova etapa il·lusionant! Vull donar les gràcies a l’Espanyol per confiar en mi
Borja Iglesias
Nou jugador de l’espanyol
Podem aconseguir grans coses. Cal tenir la màxima ambició per fer un gran any, perquè hi ha equip per a això
Javi López
capità de l’espanyol
Hem de ser tots positius, tenim l’ambició pels núvols. Hi ha un gran equip, més els jugadors que puguin venir

Rufete, nou director de futbol professional

El dia d’ahir va anar carregat de notícies en clau blanc-i-blava. Si al matí es feia oficial el fitxatge de Borja Iglesias, a la tarda s’arribava a un acord amb Francisco Joaquín Pérez Rufete (Benejússer, 1976) perquè es converteixi en el nou director de futbol professional. El tècnic alacantí signarà per tres temporades per liderar la direcció esportiva del primer equip. Rufete serà l’encarregat de gestionar tots els assumptes esportius relacionats amb la plantilla professional de l’Espanyol; en concret, es responsabilitzarà de les altes, baixes, àmbit contractual i de negociació, seguiment del dia a dia pel que fa a preparació i competició, avaluació i seguiment del rendiment esportiu dels jugadors i tècnics. A més a més, el director de futbol professional treballarà en equip amb la secretaria tècnica i la coordinació del futbol de base, especialment pel que fa a l’Espanyol B i als equips juvenils, i informarà la direcció general esportiva del club, exercida per Òscar Perarnau.

Rufete ja coneix la casa blanc-i-blava, on va militar com a jugador entre les temporades 2006 i 2009, i ja té experiència als despatxos. Del 2013 al 2015 va ocupar el càrrec de director general esportiu del València. El seu últim càrrec esportiu el va tenir a la UD Eivissa, on era entrenador.

El nou tècnic serà presentat dijous a les 12 h a l’Hotel Vall de Bas, seu de l’estada de pretemporada de l’Espanyol a la Garrotxa aquests pròxims dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)