Espanyol

espanyol

mercat

Roberto haurà de decidir

Mercat. El porter té una oferta del Fulham per marxar que xoca amb els seus interessos familiars de quedar-se a la lliga. Li toca prendre una decisió

Roberto Jiménez deixava clar divendres que la seva intenció era lluitar per fer-se un lloc de titular a l’Espanyol. Un canvi de discurs motivat per diversos factors. El primer, la marxa de Quique Sánchez Flores. El porter havia acabat malament amb el tècnic madrileny i per aquest motiu va forçar la seva marxa el curs passat al Màlaga. Ara tornava amb il·lusions renovades però l’Espanyol mai ha amagat que la seva sortida seria un alleugeriment per a la seva economia. El madrileny cobra 2,5 milions d’euros per temporada. Una quantitat elevada per a un porter, i més quan Diego López s’enfila fins als cinc milions d’euros, el més ben pagat de la plantilla. El club blanc-i-blau té un important percentatge salarial a la porteria. Fins ara les discussions entre el club i el futbolista han arribat a un punt mort. El porter no volia renunciar a un elevat contracte, i també hi ha el fet de voler continuar en la lliga espanyola. Els seus lligams familiars així ho aconsellen. Però hi ha més coses. Cap de les propostes que han arribat per ell han convençut l’Espanyol, fins a l’extrem que el club ja es plantejava quedar-se amb Diego López i Roberto Jiménez com a porters.

El contracte del madrileny és recargolat. Als 2,5 milions d’euros que cobra, cal sumar-hi un milió més pendent de l’amortització del futbolista. Roberto va ser fitxat fa dues temporades per tres milions d’euros de l’Olympiacòs. Al club grec encara li queda pendent cobrar mig milió d’euros. L’Espanyol, amb tots aquests números a la mà, té clar que el traspàs del futbolista només es mourà en uns paràmetres mínims: dos milions d’euros per la llibertat de Roberto. Una quantitat que serviria per cobrir l’amortització i, de retruc, tenir un petit guany de mig milió d’euros per poder invertir en un futur porter per fer parella amb Diego López. Per una altra banda, el club blanc-i-blau també veuria reduïda la seva massa salarial en 2,5 milions d’euros, el que deixaria de percebre el porter en el seu últim any contractual.

El futur de Roberto Jiménez, sota les exigències econòmiques de l’Espanyol, només té una sortida: l’estranger. Els únics equips de la lliga que poden assumir la seva fitxa són equips que juguen a Europa i aquests tenen la porteria coberta. Ara l’últim equip que s’ha interessat per la situació de Roberto és el Fulham. El conjunt londinenc acaba de pujar a primera i, segons Tiempo de Espanyol, sí que estaria en disposició de pagar el que demana el club blanc-i-blau. Els anglesos volen reforçar la porteria i la primera opció, Fabri, s’enfila als vuit o deu milions d’euros de traspàs. A més, el porter gallec cobra al Besiktas turc tres milions d’euros nets, prop del doble que Roberto. Així doncs, l’opció del porter de l’Espanyol està agafant força, però qui tindrà la darrera paraula serà el madrileny. Ell ha de meditar si accepta tornar a jugar a l’estranger malgrat el hàndicap familiar que això li suposa.

El futur de David López

Un altre dels temes que focalitzen l’actualitat blanc-i-blava en l’estada de pretemporada és el futur de David López. El central està rebent ofertes, però el club fins ara les ha desestimat; el seu mercat més plausible és el de la Premier. Una lliga que agrada al futbolista, tot i que continua tenint com a prioritat continuar a l’Espanyol, malgrat que la seva millora contractual està encallada. El futbol anglès és l’únic que es pot apropar a les exigències de l’Espanyol. Amb una clàusula de 40 milions d’euros, el club blanc-i-blau començaria a pensar-se seriosament la sortida del santcugatenc a partir dels 20 milions. El futur de David López apunta a serial d’estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)