Espanyol

ÓSCAR MELENDO

DAVANTER DE L’ESPANYOL

“La proposta de Rubi és aire fresc per a tot l’equip”

“Tots anem com una moto, ha arribat un nou tècnic i volem demostrar-li que tenim lloc a l’onze”

“Ell em va fer pujar al primer equip i tot el que tinc, fins ara, li ho he d’agrair”

Els dos anys anteriors van ser adaptació i aprenentatge, ara he de fer un pas endavant i ser més protagonista

Óscar Melendo (Barcelona, 1997) és un dels exponents de la “generació Chen”. El futbolista va debutar fa dues temporades amb l’Espanyol. En el primer any va disputar 299 minuts en la lliga i en el segon el seu rendiment es va enfilar fins als 680 minuts de joc en el campionat estatal. L’arribada de Joan Francesc Ferrer, Rubi, a la banqueta blanc-i-blava referma les il·lusions d’aquest menut jugador de gran talent i que espera mostrar el seu futbol amb regularitat i no amb comptagotes com li ha passat fins ara.

Coneixent-lo. ja deu tenir ganes de tocar més la pilota.
Sí, és obvi, aquest esport és amb pilota però també s’ha de tenir cura de l’aspecte físic. Més enllà d’això tinc ganes que arribin els partits. Sort que el primer ja és aquí, demà contra l’Olot, i més endavant la gira pels Estats Units. Tinc ganes de sentir-me futbolista i això vol dir jugar partits.
El veig il·lusionat.
Sí, jo el primer, però la resta de companys van com una moto. Ha arribat un nou tècnic i tots volem demostrar que tenim un lloc a l’onze titular. No podem deixar escapar cap oportunitat.
No hi haurà gaires cares noves, ara mateix l’única és la de Borja Iglesias. Com va la seva adaptació?
És una excel·lent persona, això és el primer que li puc dir. Una estada de pretemporada serveix per conèixer més de prop la gent i això és el primer que t’impacta d’ell. Més enllà de l’aspecte personal, com a futbolista és molt bo. Se’l veu en les sessions com s’encara a porteria. Té coses que ens aniran molt bé. Però no és l’única cara nova, també han pujat nois del filial que poden ser importants.
Precisament li volia preguntar per aquest aspecte. Rubi és un tècnic que mirarà molt el planter. Això és un plus de motivació?
Sí. Ens dona confiança a tots, tant als joves com als més veterans. No fa distincions. Ha xerrat individualment amb tots nosaltres. El tècnic està il·lusionat amb aquest nou projecte i nosaltres també amb ell. El nostre objectiu és fer una gran temporada.
I com és Rubi?
Parla molt amb nosaltres, és un tècnic molt proper. Ens fa moltes correccions i té passió pel detall.
La identificació de Rubi amb el club és un element addicional que s’ha de tenir en compte?
Estar identificat amb el club té la seva importància, però també en té el model de joc que vol implementar. Tota la plantilla hem rebut amb els braços oberts aquesta nova proposta: ser més protagonistes amb la pilota. És aire fresc.
I per a vostè, que li agrada estar en contacte amb la pilota, és oxigen pur?
Aquest sistema i la idea de joc em beneficien. Em sento molt més còmode i això amb independència del dibuix. Hem provat amb un 4-4-2 i un 4-3-3, però el que és més important és la mobilitat dels futbolistes i el que es busca.
Va debutar fa dues temporades, l’any passat ja tenia fitxa del primer equip. Ara toca la confirmació?
Els dos anys anteriors van ser d’aprenentatge i adaptació al que és la primera divisió. Ara, enguany, he de fer un pas endavant i ser més protagonista.
Això implica tenir regularitat i no sortir a l’onze amb comptagotes?
L’any passat va ser una altra història i aquest any intentaré guanyar-me la confiança del tècnic des del primer moment i jugar el màxim de partits possibles.
I on s’estima més jugar?
Sempre m’ho pregunten, però si he de ser sincer, pel mig o per la dreta és on puc mostrar més el meu futbol. Però he d’adaptar-me a jugar on em diguin.
Quique li va donar l’oportunitat de debutar. Quin record té d’ell?
Ell va ser qui em va fer pujar al primer equip, i tot el que tinc, fins ara, ho he d’agrair a ell. Però ara he de mirar cap endavant.
I quins són els objectius de l’equip?
Potser és un tòpic, però hem d’anar partit a partit però amb ambició. Això és el que ens ha dit el tècnic, i també ha insistit que hem d’il·lusionar la gent amb el nostre joc. Cada partit serà un repte. L’any passat vam guanyar contra els grans i vam perdre contra els més petits. Enguany hem d’equilibrar la balança i tenir més regularitat.
Vista la plantilla de l’any passat, no hi ha una espina clavada, i més per com es va jugar amb David Gallego?
Sí, tenim una espina clavada de l’any passat i estem en deute amb la nostra afició. Tenim una gran plantilla i ho hem de demostrar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)