Espanyol

Primera prova a Olot

L’Espanyol s’enfronta avui al conjunt garrotxí (19.30 h, Esport 3) en el debut de Rubi a la banqueta de l’Espanyol

El maresmenc utilitzarà el primer amistós per donar minuts a tots els integrants de la plantilla

L’Espanyol va començar la pretemporada el 9 de juliol. Des d’aquell dia Joan Francesc Ferrer, Rubi, no ha donat treva als seus deixebles. Sessions de matí i tarda que s’han intensificat en l’estada d’aquests dies a la Garrotxa. El colofó d’aquest primer tram de la pretemporada serà l’amistós contra la Unió Esportiva Olot que es jugarà avui a l’estadi municipal (19.30 h, televisat per Esport 3). Serà l’estrena del nou projecte de Rubi i serà el moment de veure un retrat superficial del que busca el nou preparador. Fins ara el maresmenc ha treballat més l’aspecte físic i ha donat força informació tàctica als futbolistes, que l’han d’anar paint al llarg de les setmanes vinents. El partit contra l’Olot serà la primera prova de toc. Un banc de proves que servirà al nou cos tècnic per donar minuts a tots els futbolistes. Aquesta és la idea de Rubi. Carregar de minuts els 25 futbolistes que estan fent l’estada de pretemporada i que tots olorin la gespa després d’uns dies intensos sense treva.

“Intentarem plasmar el que estem fent. Sabem que és una prova, però ens ho prenem molt seriosament perquè hi ha moltes coses per aprendre i treballar”, va comentar Darder sobre el primer duel de la pretemporada. El mallorquí va deixar clar que al vestidor impera una mentalitat guanyadora. “Quan fa un temps que no competeixes, el que vols és jugar i guanyar. Contra l’Olot no hi ha tres punts en joc, però és una bona prova per a tots i tenim ganes de començar a jugar. Tenim moltes ganes de competir: el que vol el futbolista és jugar. Sabem que demà encara no estarem al cent per cent, però ho afrontem amb il·lusió i ambició. Intentarem guanyar el primer partit, tot i que sabem que s’han de valorar altres aspectes”, subratllava el mallorquí.

L’Olot, que milita a segona divisió B, arriba al duel d’avui amb sensacions similars de preparació. El conjunt garrotxí va arrencar la pretemporada dijous passat i això fa que la intensitat i les forces siguin justes, però el tècnic local, Raúl Garrido, es mostra convençut que faran un bon paper: “Afrontem el partit amb molta il·lusió, i més contra un equip de primera divisió i amb molta tradició. Pesa més això que els pocs dies que fa que ens entrenem. És un orgull per a la ciutat i el nostre club que vingui un equip de la magnitud de l’Espanyol. Serà difícil competir, però estic segur que en gaudirem.” Garrido té clar el que pot treure d’aquest primer partit de preparació: “Ens servirà per treballar la manera com volem jugar. Volem provar una línia de quatre –l’any passat jugàvem amb una línia de tres– i continuar amb la posada al punt física i tàctica.”

D’altra banda, el tècnic garrotxí es va desfer en elogis cap a Rubi: “Era un molt bon entrenador, el vaig tenir en la meva darrera etapa de futbolista a l’Eivissa, però ja es veia que era un tècnic amb capacitats per arribar on ha arribat. L’Espanyol està molt ben dirigit.” Garrido anava més enllà en la seva descripció de Rubi i assenyalava detalls del seu futbol: “És un entrenador a qui li agrada ser protagonista en el joc. Li agrada tenir la possessió de la pilota i amb intenció d’atacar. Estudia molt bé el rival i la metodologia dels entrenaments és molt bona. Sempre està molt a prop dels jugadors i els fa fàcil la feina diària. És un dels entrenadors amb qui he après més.”

Un altre punt del partit és l’estat de la gespa. L’Olot la va canviar fa dues setmanes però les pluges dels últims dies han afectat el seu arrelament.

LES FRASES

És un orgull per a la ciutat i el nostre club que vingui un equip com l’Espanyol. Serà difícil però ho afrontem amb il·lusió i ambició
L’Espanyol està molt ben dirigit, ja es veia fa temps que Rubi estava preparat per arribar on és ara
Raúl Garrido
entrenador de l’olot
Intentarem plasmar el que estem fent. És una prova, però ens ho prenem molt seriosament
Sergi Darder
migcampista de l’espanyol

Olot, preparat per provar el VAR

L’estadi municipal d’Olot s’ha preparat els últims dies per rebre tot l’engranatge tècnic del VAR (el videoarbitratge). Els col·legiats encarregats del VAR seran Estrada Fernández i Xavi Aguilar. Estaran en una furgoneta fora del camp juntament amb l’operador tècnic. El senyal televisiu que s’utilitzarà són les càmeres de Mediapro, que ha preparat un dispositiu especial en què desplegarà entre sis i deu càmeres. Cal recordar que aquesta és una prova pilot que farà la Lliga amb diversos equips de primera per millorar els automatismes del VAR abans de l’inici de la competició. El fet que sigui una prova fa que el cost dels àrbitres l’assumeixi la lliga. En totals, seran sis les persones connectades amb audiòfons: l’àrbitre principal, dos assistents, un quart àrbitre i els dos col·legiats de la sala del VAR. “És un honor que sigui a Olot on es provi el VAR i que servim de prova, és una il·lusió més. Veurem com funciona, amb el màxim respecte als col·legiats; farem tots els possibles perquè sigui així”, deia Garrido.

Rubi i Raúl Garrido, un duel de dos vells coneguts

Joan Francesc Ferrer, Rubi, i Raúl Garrido es van saludar ahir efusivament a l’entrada de l’hotel de concentració de l’Espanyol a la Vall d’en Bas. Tots dos van recordar per un moment quan Garrido enfilava els seus últims dies de futbolista a l’Eivissa a les ordres de Rubi el 2009. Una època de la qual tots dos tenen bons records personals, tot i les adversitats que van passar a l’illa, on no van cobrar durant mesos. “Aquestes situacions et fan madurar i ara valoro el fet d’estar en un club seriós com és l’Olot”, va dir Garrido. Es dona la casualitat que l’estrena de Rubi com a tècnic de l’Espanyol serà davant un dels seus exdeixebles. Garrido s’ho ha agafat com un honor i va desitjar sort al maresmenc. “Ja en la meva darrera etapa com a jugador em fixava molt en Rubi. És un entrenador amb el qual podies aprendre i estic segur que les coses li aniran bé a l’Espanyol”, va subratllar. En aquest sentit, el tècnic valencià es felicitava per la casualitat que li ha ofert el destí de ser el primer tècnic que s’enfronta a Rubi en la seva estrena com a entrenador de l’Espanyol: “És curiós però m’agrada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)