Espanyol

A la tercera ha d’anar la vençuda

Salt. Autor del primer gol de la pretemporada, Melendo confia que aquest curs sigui el de la seva confirmació

“El que s’ho guanyi tindrà oportunitats, però hauran de guanyar-s’ho”, va prometre Rubi el dia de la seva presentació com a nou entrenador de l’Espanyol quan va ser interrogat sobre l’aposta pels futbolistes del planter. Sens dubte, l’arribada del preparador maresmenc suposarà una autèntica alenada d’aire fresc en el pes que pugui tenir a partir d’ara el filial blanc-i-blau. D’aquesta manera, a banda d’una major presència dels homes de la base –i més tenint en compte el delicat moment econòmic que arrossega l’entitat–, s’espera que alguns dels jugadors que formen part del primer equip passin a tenir un rol més destacat al llarg de la temporada. Un d’ells podria ser el cas d’Óscar Melendo.

Amb un protagonisme minso sota les ordres de Quique Sánchez Flores en l’última campanya i una relativa millora ja amb David Gallego en el tram final del curs, el jove ariet barceloní espera que aquesta sigui la temporada de la seva confirmació. “Els dos anys anteriors van ser d’aprenentatge i adaptació al que és la primera divisió. Ara, enguany, he de fer un pas endavant i ser més protagonista”, reconeixia a aquest diari el mateix Melendo, dimecres passat.

Inici prometedor

De motius per a l’esperança no n’hi falten, al davanter català, cridat a ser un dels noms propis en aquest primer any de Rubi. Autor del primer gol de la pretemporada en el triomf contra l’Olot, el gust pel bon toc i el sistema més ofensiu que predica Rubi respecte del seu predecessor s’adapta a les mil meravelles a l’estil de joc d’un Melendo que té marcat entre cella i cella guanyar-se el crèdit del nou tècnic des del primer dia. “Ens dona confiança a tots, tant als joves com als més veterans, no fa distincions. El tècnic està il·lusionat amb aquest nou projecte i nosaltres també amb ell. El nostre objectiu és fer una gran temporada.” “L’any passat va ser una altra història i aquest any intentaré disposar de la confiança del tècnic des del primer moment i jugar el màxim de partits possible. No podem deixar escapar cap oportunitat”, expressava Melendo en l’esmentada entrevista. Primer futbolista en la història que arriba al primer equip havent-se format des de l’escola i passant per totes les categories –acumula quinze anys vestint la samarreta blanc-i-blava–, Melendo reconeixia les bones sensacions que li va deixar el primer amistós. “Tenia moltes ganes de començar així; em falta fer més gols, però he iniciat bé la pretemporada”, va dir Melendo, que ha començat la pretemporada com un tro.

LA FRASE

Els dos primers anys van ser d’aprenentatge. Ara he de fer un pas endavant
Óscar Melendo
jugador de l’Espanyol

BONA ADAPTACIÓ

El sistema més ofensiu i el joc de toc de Rubi encaixen amb l’estil de Melendo

La plantilla es desplaça als Estats Units

Completada la primera fase de preparació després de vuit dies concentrats a la localitat garrotxina d’Olot, el primer equip de l’Espanyol va exercitar-se ahir en una doble sessió de treball celebrada al matí a la Dani Jarque i a la tarda a l’RCDE Stadium. En ambdues sessions, Sergio García, Marc Roca, David López i Granero van exercitar-se a un ritme inferior al gimnàs. Els quatre, però, formaran part de l’expedició que avui es desplaçarà als Estats Units per dur-hi a terme la segona part de la pretemporada. Així, el conjunt dirigit per Rubi es concentrarà del 23 al 27 a Richmond (Virgínia), on disputarà el primer dels dos amistosos contra el Richmond Kickers el dia 25; posteriorment, l’Espanyol es desplaçarà fins a Cincinnati (Ohio), on el dia 28 se les haurà amb el Cincinnati FC. Després del partit, l’equip tornarà a Barcelona per començar la quarta setmana de preparació i preparar el proper amistós, fixat per al dia 5 d’agost contra el Burnley.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)