Espanyol

espanyol

millora de contracte

David López té la paraula

Ara li toca respondre si accepta la millora de contracte presentada per l’Espanyol

L’entitat s’ha esforçat per presentar una oferta que sedueixi el central i que millora la que li van prometre en el passat

Els últims dies han estat intensos a l’Espanyol. El principal motiu dels moviments a les oficines tenia un únic repte: seduir David López. El director general esportiu, Òscar Perarnau; l’entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi, i el nou director de futbol professional, Rufete, tenien clar que David López és un pilar bàsic de l’equip. Tots van coincidir que el millor fitxatge possible era segellar la continuïtat del santcugatenc. L’oferta de la darrera setmana del Fulham, rebutjada pel club perquè la considerava insuficient, va obligar la plana noble del club a moure fitxa.

El principal obstacle era la desafecció del futbolista. David López estava contrariat. Un posat que va deixar clar a final de curs. “Sé que arribaran ofertes per mi i el club haurà de decidir què fa”, confessava a la zona mixta de San Mamés. El missatge cap a l’entitat era clar: o el traspassaven o bé li milloraven la fitxa. Un increment dels emoluments que li van prometre els anteriors dirigents del club i que mai va arribar, tot i haver estat dos anys a l’entitat. El jugador veia com la seva importància dins de l’equip no es corroborava amb el seu salari. El futbolista va traslladar a l’entitat aquest enuig quan van rebutjar l’oferta londinenca. El missatge va ser rebut i els dirigents van passar ràpidament a l’acció per tallar en sec el descontentament del futbolista. Els dirigents tècnics ja li van fer palesa la intenció de millorar-li la fitxa, com vam explicar en l’edició de dissabte, però faltava validar l’operació amb Chen Yansheng. El president va donar llum verd a l’operació deixant clar a Perarnau i a la resta dels seus col·laboradors l’esforç que estava fent l’entitat. El mandatari xinès, empès per les recomanacions dels tècnics, que li demanaven celeritat en aquest assumpte, tenia clar que la proposta havia de ser contundent per buscar el sí del futbolista. La mesura per aconseguir-ho va ser millorar la promesa que li havien fet els antics dirigents tècnics. Un procés de seducció que, de retruc, té com a meta transmetre al futbolista que és una peça important de la plantilla, no només de paraula sinó també econòmicament. Per fer-ho l’Espanyol s’ha saltat el full de ruta que tenia planificat. Hi havia la intenció d’oferir-li una millora un cop tancat el mercat i rebaixada la massa salarial de l’equip, però l’oferta del Fulham ho ha precipitat tot de manera immediata.

Ara el club ha traslladat l’oferta al futbolista i als seus agents amb l’esperança que la resposta sigui afirmativa. Un nou salari que comportaria un increment de la clàusula de rescissió i una ampliació del contracte, que ara s’acaba el 2020. El futbolista és als Estats Units amb la resta de l’expedició blanc-i-blava i al llarg de la setmana s’espera la seva resposta. El futbolista veurà com el seu nou contracte el situarà a la part alta de l’escalafó salarial però sense arribar al nivell de Diego López, que s’enfila a prop dels cinc milions bruts.

Si la resposta del jugador és afirmativa, l’Espanyol tindrà content un dels seus futbolistes de referència i clau per a Rubi. No obstant això, la millora contractual no assegura el futur de David López com a blanc-i-blau. Si arriba una oferta superior als 20 milions d’euros el club, o més ben dit Chen, es plantejaria seriosament un traspàs del futbolista. És un escenari que no es pot descartar, però no serà per la voluntat del futbolista de marxar per manca d’estima dels dirigents.

SENSACIONS

Els tècnics van coincidir que el millor fitxatge és segellar la seva continuïtat

CHEN YANSHENG

Ha fet una oferta per aconseguir el sí i que situa el central a la part alta dels salaris

FULL DE RUTA

El club s’ha saltat el guió previst i tenia pensat fer una millora a finals d’agost

El capítol de sortides s’ha d’accelerar

L’assumpte de la millora contractual de David López ha centrat l’actualitat dels últims dies. Però els dirigents centren gran part dels seus esforços a accelerar l’operació sortida. Una situació encara més urgent pel canvi de contracte de David López. La necessitat de rebaixar el nombre de fitxes, ara de 24, és múltiple per diversos factors. El primer, l’obligació de reduir la massa salarial, i el segon, el full de ruta del tècnic, que vol tenir només 20 fitxes en el primer equip i també reforçar l’equip amb algun futbolista. La prioritat, ara mateix, és un home ofensiu de banda.

Per aconseguir tots aquests propòsits el camí més fàcil és primer una venda urgent i que deixi una quantitat de diners prou important. A l’horitzó hi ha dos homes que compleixen aquest perfil. El primer és Aarón Martín. El traspàs del lateral de Montmeló es torna a activar després de les converses infructuoses amb el Benfica de fa sis setmanes. El club portuguès només oferia cinc milions d’euros pel portuguès. L’Espanyol espera treure més de deu milions pel prometedor lateral esquerre i diversos equips de la Premier van darrere del defensa de Montmeló. Un mercat que entra en fase d’ebullició ja que es tancarà el 8 d’agost.

No és l’únic futbolista amb projecció que podria sortir i per qui s’estan interessant molts equips de la lliga i de l’estranger, com ja vam informar. L’Espanyol serà exigent amb la sortida del madrileny. El central té contracte fins al 2020 i una clàusula de rescissió de 40 milions però comparteix els drets amb el Madrid.

Més enllà d’això, també hi ha altres futbolistes amb futur incert per la seva alta fitxa, com Hernán Pérez i Roberto Jiménez, o la situació d’Álvaro Vázquez, que té bona anomenada després de la seva bona temporada amb el Nàstic i podria sortir traspassat aquest estiu per recuperar els tres milions d’euros que es van pagar al seu moment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)