Espanyol

Tots els fronts oberts

El club espera una resposta afirmativa de David López sobre la proposta de renovació; en cas contrari, el futur del central passa per una venda

Hermoso i Aarón, peces cobejades en el mercat, amb futur incert

L’Espanyol, a menys d’un mes de l’inici de lliga, només ha fet un moviment d’entrada en el mercat: el fitxatge de Borja Iglesias, per qui ha pagat deu milions d’euros al Celta de Vigo. La resta de cares noves són tres futbolistes del filial –Javi Puado, Gonzalo Ávila, Pipa, i Álex López– que han d’esforçar-se per convèncer Joan Francesc Ferrer, Rubi, que tenen un forat a la primera plantilla. Més enllà d’això, les oficines de l’Espanyol de Cornellà i Sant Adrià de Besòs treuen fum. Els dirigents tenen molts fronts oberts en un mercat que està sent de digestió lenta. El hàndicap de l’Espanyol és gestionar les sortides. Ara mateix el club està pendent de la resolució del cas de David López. El futbolista ha de contestar, en les pròximes hores, si accepta l’oferta de renovació presentada pel club. Un nou contracte en què el club ha fet un gran esforç per ajustar-se a les demandes del futbolista. Ell té la darrera paraula. Si la resposta no és afirmativa, la situació es tensarà i el santcugatenc s’allunyarà de l’Espanyol tot i tenir dos anys més de contracte, fins al juny del 2020. S’entrarà en un nou escenari en què els dirigents blanc-i-blaus instaran els agents del futbolista a portar-li una oferta que s’acosti al màxim possible als 40 milions de la clàusula de rescissió. Totes les ofertes inferiors a 20 milions seran desestimades automàticament.

Així ha passat al Fulham, que fa dies que intenta seduir el futbolista, a qui ha presentat un salari al qual no pot arribar l’Espanyol de cap de les maneres. Però les dues ofertes presentades pel conjunt londinenc, que acaba de pujar aquesta temporada a la Premier, han estat refusades perquè s’han considerat insuficients. El Fulham continua pressionant per emportar-se el futbolista al cost més baix possible, però l’Espanyol no flexibilitzarà la seva posició i així ho ha traslladat als seus agents, i més fent l’esforç de presentar-li un bon salari en l’escenari de restricció econòmica que està implementant el club. El problema és que l’entorn del futbolista veu com aquesta conjuntura l’ha perjudicat per tenir un millor contracte i estar a l’altura dels millors salaris de la plantilla, que és el que persegueix el jugador per la seva importància dins de l’equip. La fi del serial de David López només té dos camins: acceptar la renovació o bé acabar sortint del club aquest estiu per una oferta superior als 20 milions d’euros.

I és que l’Espanyol necessita fer traspassos importants en aquesta finestra d’estiu però les seves prioritats eren apostar per altres futbolistes que no són clau com és el cas del santcugatenc. Una situació encara més greu per la marxa de Gerard Moreno, un altre dels pilars de l’equip. El club tenia pensat fer caixa amb Aarón i Mario Hermoso i només vendre David López en cas de fer un gran traspàs.

No obstant això, el futur del lateral esquerre i el central continua en l’aire. La Juventus segueix la pista a Aarón Martín, però qui pot aconseguir els seus serveis és l’Everton, que podria presentar una oferta formal aquesta mateixa setmana. L’entitat blanc-i-blava té clar que Aarón no sortirà per menys de deu milions, tot i tenir una clàusula de 40 milions. Una situació similar viu Mario Hermoso. Futbolista jove i amb projecció. Té contracte fins al 2020 i diversos equips de la lliga i de l’estranger fa temps que el segueixen i amb el pas dels dies ja podrien posar fil a l’agulla. L’Espanyol tampoc el deixarà sortir per menys de deu milions d’euros, i més tenint en compte que la meitat dels seus drets econòmics corresponen al Real Madrid.

El fet que la Premier anglesa tanqui enguany el mercat el 8 d’agost farà que els traspassos per Europa comencin a entrar en ebullició.

Les altres carpetes.

L’Espanyol necessita, per una banda, ingressos per poder reinvertir en fitxatges, però també, per rebaixar la seva massa salarial, busca la sortida de més futbolistes. El principal candidat a marxar és Hernán Pérez. Rubi ja el va tenir al Valladolid però l’alta fitxa del paraguaià, que té prorratejada la compra dels seus drets en el seu contracte anual, fa que la seva sortida sigui prioritària. No serà fàcil. Té contracte fins al 2020 i és un dels cinc salaris més elevats de la plantilla. El director de futbol professional, Rufete, està treballant en aquest tema i també en el futur d’Álvaro Vázquez, també amb contracte fins al 2020 i a qui es busca sortida. Cal recordar que tots dos futbolistes van sortir cedits el gener de la temporada passada, Hernán a l’Alavés i Álvaro al Nàstic.

Granero es converteix en nou capità de l’Espanyol

Esteban Granero ha estat designat fa unes hores com a un dels nous capitans de l’Espanyol. La plantilla ho va decidir en una votació a l’estada de pretemporada que està fent l’equip als Estats Units. El jugador madrileny ocuparà, així, la plaça que es trobava vacant des de la marxa de Gerard Moreno al Vila-real. Granero se suma al grup que ja formaven Javi López, Víctor Sánchez, David López i Sergio García i assumirà, de la mateixa manera, les funcions de representativitat de la resta dels seus companys de vestidor. La plantilla s’ha decidit pel madrileny tot i només portar un any a la disciplina blanc-i-blava. De ben segur la seva bona oratòria i la capacitat d’enraonar ha estat dos elements de pes per la tria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)