Espanyol

Més llums que ombres

Balanç. Arribat a l’equador de la pretemporada, l’Espanyol comença a palesar els signes de maduresa i el nivell de competitivitat d’una plantilla que cada cop té més interioritzat l’estil que vol implementar Rubi

L’Espanyol de Rubi avança, a poc a poc, però constant. Superat novament amb triomf el tercer amistós de la pretemporada, el conjunt blanc-i-blau va fer un pas més en l’evolució del nou projecte que vol implementar el preparador de Vilassar de Mar. Un test que, com és lògic en aquests moments de la pretemporada, va tenir aspectes positius i negatius però en què es van poder fer palesos, un cop més, els signes de maduresa i el nivell de competitivitat d’un equip que cada cop té més interioritzat l’estil que vol implementar el seu entrenador.

Contra un rival més rodat i en plena competició, el duel va permetre albirar un Espanyol amb un estil valent i en què la pilota és el protagonista, tal com ja es va poder veure en els compromisos contra l’Olot i el Richmond Kickers. “Estic content perquè tinc la sensació que l’equip va millorant una mica en cada partit. No obstant això, ens queda molt de camí per fer, així com lluitar contra rivals poderosos amb què haurem de demostrar que no canviem la nostra idea”, va destacar Rubi al final del matx.

Exigent des del primer dia en les sessions preparatòries, l’entrenador català va mostrar la seva satisfacció pel rumb que manté l’equip un cop arribat a l’equador de la pretemporada, però conscient, a la vegada, que, per assolir el grau d’excel·lència que busca, l’aspecte físic i tàctic s’han d’acostar a la perfecció i anar de la mà. “Els futbolistes saben que, des del primer dia, el volum físic és gran i hi dediquem moltes hores, però també tenen clar que preferim ser un equip ambiciós i valent”, apuntava Rubi. A banda del 2-3 que permet a l’Espanyol mantenir el ple de triomfs aquesta pretemporada, la victòria contra el Cincinnati va servir per ratificar les bones sensacions que transmet l’equip en l’aspecte ofensiu.

En primer lloc, pel notable balanç golejador mostrat fins ara –nou dianes en els tres amistosos–, però sobretot pel repartiment dels gols. I és que, evidenciat el mal endèmic de l’enorme dependència de Gerard Moreno el curs passat, el repartiment de gols de l’equip s’albira transcendental per deixar enrere un dels punts més negres de l’equip el curs anterior. Per ara, fins a set futbolistes han vist porteria des que va començar la pretemporada, amb Darder i Puado com a màxims realitzadors amb dues dianes, seguits de Sergio García, Borja Iglesias, Melendo, Baptistao i Víctor Sánchez. “M’agrada que els gols estiguin repartits. No crec que aquesta faceta sigui bo deixar-la només per a un jugador. Darder, per exemple, ha fet dos gols en aquests dos partits i això és el que espero, que l’Espanyol tingui molts homes que puguin marcar”, reconeixia Rubi, conscient de l’autèntica prova de foc que suposarà per al club la marxa de l’atacant de Santa Perpètua de Mogoda.

Errades de concentració

Si veure porteria es va convertir en un dels grans maldecaps del curs anterior, a Rubi també li preocupa la rereguarda. Buscar un equilibri entre l’ambició de l’equip sense descuidar l’aspecte defensiu s’ha convertit per al tècnic maresmenc en l’element clau per al bon funcionament de l’equip.

Un desig que, per ara, no s’està complint del tot. I és que les errades en defensa s’han convertit en una constant aquesta pretemporada. Per tercera vegada en tres partits, l’Espanyol va haver de remuntar un marcador en contra per desencerts puntuals i individuals. En aquesta ocasió, una recuperació de pilota del rival després d’una mala passada de David López a la frontal va acabar propiciant l’1-0 provisional quan encara no s’havien complert cinc minuts de partit. Les sensacions, per ara, són positives per a un Espanyol que no s’atura.

A FAVOR I EN CONTRA

L’equip continua repartint molt els seus gols, però també encaixa amb certa facilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)