Espanyol

L’hora de les sortides

Nova feina. Després de renovar David López, la direcció esportiva se centra ara a reduir la plantilla

Després de la tranquil·litat general que ha provocat la renovació de David López fins al 2023, la direcció esportiva blanc-i-blava s’haurà de centrar ara a mirar d’alleugerir una plantilla massa llarga i amb una massa salarial per sobre dels límits desitjats. No sembla que hi hagi d’haver gaires incorporacions més aquest estiu, però el que és clar és que perquè entri algun jugador primer n’hauran de sortir uns quants.

Rubi ja va deixar clar en la roda de premsa de la seva presentació que volia una plantilla amb pocs efectius i recórrer al filial sempre que fes falta, una premissa que de moment no s’està complint. Sense comptar el porter del filial Edu Frías, l’Espanyol té a hores d’ara 24 futbolistes en la primera plantilla, una xifra que s’hauria de reduir els pròxims dies. Fins ara, quan falten només dues setmanes perquè comenci la lliga –i quatre perquè es tanqui el mercat–, de Cornellà-el Prat només n’han marxat Gerard Moreno, Marc Roca i Jurado, a banda de Pau López, que va complir el seu contracte, i La Roca Sánchez, que va tornar a la Fiorentina. Poca feina si tenim en compte que havia de ser un estiu mogut.

Són uns quants, però, que ja fa temps que estan situats a la rampa de sortida, i amb la direcció esportiva gairebé ja exclusivament centrada en les baixes, aquestes s’haurien d’accelerar. A banda de la venda d’Aarón Martín, la més encarrilada, jugadors com Piatti i Hernán Pérez són dos dels altres candidats a sortir. O, almenys, això és el que li interessaria al club ja que són dels futbolistes amb la fitxa més alta. El tècnic, vist que tots dos jugadors encaixen en el seu estil de joc, no faria escarafalls de la seva continuïtat.

Un altre que en els últims dies ha fet passos cap a la porta de sortida és el central Mario Hermoso. Lligat David López, el conjunt blanc-i-blau disposa de cinc centrals, i tot i que el madrileny és l’únic esquerrà pur, també és qui més opcions de mercat té. El Zenit rus semblava que podria ser el seu destí, però ahir van descartar el seu fitxatge. Sigui com sigui, l’Espanyol s’hauria de repartir els diners d’una possible venda amb el Madrid, que té el 50% dels drets del jugador.

Un cas a part és el de Pipa, Álex López i Puado, que tot i passar a formar part de la plantilla del primer equip sempre han tingut oberta la possibilitat d’una cessió. El lateral, que competeix a la dreta només amb Javi López, sembla que té la continuïtat assegurada, no pas com els seus altres dos companys de generació. Tot i una gran pretemporada dels dos jugadors –Puado ha estat, sense anar gaire lluny, un dels màxims golejadors (2)–, Rubi i la direcció esportiva hauran de decidir si és millor que tinguin minuts amb una cessió a algun equip de primera o segona divisió. Álvaro Vázquez, que ja va acabar el curs al Nàstic perquè no comptava per a Quique Sánchez Flores, podria ser un altre dels jugadors als quals es busqui una sortida.

VENDES

El molt probable traspàs d’Aarón al Mainz no serà la darrera sortida d’aquest estiu

ELS JOVES

Pipa té el lloc assegurat, però Puado i Álex López podrien sortir cedits

Aarón Martín, amb un peu i mig al Mainz

El possible destí del lateral de Montmeló ha anat variant al llarg de l’estiu, sempre lluny de l’Espanyol, però, finalment, després de moltes voltes, sembla que acabarà a les files del Mainz alemany. El conjunt de la Renània ha apostat fort pel futbolista del planter blanc-i-blau i el traspàs es podria tancar per uns nou milions d’euros fixos, més una sèrie de variables que podrien fer augmentar l’operació fins als 12. L’acord entre el jugador i el club de Magúncia és total i ara només falta que l’Espanyol i el club alemany acabin de tancar tots els detalls de l’operació; si tot va bé, el traspàs es podria fer oficial les pròximes hores.

Tot i que finalment sembla que acabarà jugant a la Bundesliga, a principis d’estiu el futur d’Aarón semblava lligat a Portugal, després de l’interès del Benfica a cobrir la marxa de Grimaldo al Nàpols amb la seva arribada. Però el traspàs de Grimaldo mai es va acabar produint i fa unes setmanes fins i tot va ser el conjunt del sud d’Itàlia qui es va interessar per fitxar el del planter blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)