Espanyol

L’últim esglaó per a Pipa

Un últim pas. El lateral del planter, a qui l’any passat se li va fer petita la tercera divisió amb el filial, intentarà consolidar-se en el primer equip, en què encaixa a la perfecció en l’estil de Rubi

A falta d’incorporacions i cares noves, amb l’únic fitxatge de Borja Iglesias, el concurs dels tres futbolistes procedents del filial està sent un dels atractius d’aquesta pretemporada. Rubi, que ja va voler deixar clar des del primer dia que comptaria amb els joves i els jugadors de la casa, els ha donat les mateixes oportunitats que a qualsevol dels companys i els joves estan responent molt positivament.

Javi Puado és, juntament amb Darder, el màxim golejador de l’equip aquesta pretemporada (2), mentre que Álex López s’ha adaptat molt bé al sistema de Rubi. Tots dos, però, podrien sortir cedits si els tècnics consideren que no disposaran dels minuts que necessitarien per a la seva formació. Un destí, però, que no tindrà el lateral Gonzalo Ávila Pipa, entossudit a assentar-se al primer equip per la via ràpida. El d’Esparreguera ha estat un dels destacats en els tres primers duels del curs i afronta amb il·lusió la que hauria de ser la seva temporada de consolidació en l’elit. “Les seves actuacions no em sorprenen en absolut. Ja ha fet uns anys molt bons i es veia que podia jugar a primera divisió”, explica l’actual davanter del Badalona, Cristo, company de Pipa al juvenil i al filial blanc-i-blau. “Ho té tot per triomfar: potència, bon xut, velocitat, capacitat en l’un contra un...”

Pipa sempre ha anat un pas davant de la resta. Encara en edat juvenil, el lateral ja va ser un fix al filial a segona B, i a tercera, després del descens, va acabar d’explotar. “Tenia un nivell molt per sobre del de la categoria”, explica el tècnic de l’Hospitalet Xavi Molist, un dels grans rivals de l’Espanyol B a tercera divisió. “L’any passat destacava per sobre la resta. Amb pilota, sense pilota... se’l veia un jugador molt competitiu. Només el conec de veure’l en els partits, però se’l veia que s’ho agafava molt seriosament”, completa Molist sobre un futbolista que el curs passat ja va estar a punt de jugar a primera a l’Alavés.

Finalment, la cessió no es va produir però enguany s’estrenarà a la màxima amb l’equip de la seva vida perquè, capacitats a banda, l’oportunitat li arriba en el moment adequat. Amb la venda de Marc Navarro, el carril dret ha quedat orfe d’un lateral ofensiu i les característiques de Pipa s’adapten a la perfecció al que demana Rubi. Amb llibertat per pujar per la banda, el del planter pot mostrar les millors virtuts. “Quan comparteixes vestidor amb ell veus clar que arribarà lluny. Entrenant-se ja se li veu, però és als partits quan ho demostra”, conclou Cristo.

LA FRASE

Ho té tot per triomfar: potència, bon xut, un contra un, velocitat... Es veia que arribaria
Cristo Chávez
exjugador de l’espanyol b

LES XIFRES

163
minuts
ha disputat el lateral d’Esparreguera en els tres partits de la pretemporada; el darrer, a Cincinnati, sencer
29
partits
el va utilitzar el curs passat David Gallego en l’excel·lent temporada, culminada amb l’ascens, del filial, en què va ser clau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)