Espanyol

Sensacions immillorables

Ple de victòries. L’Espanyol tanca la pretemporada amb un altre triomf contra el Borussia Mönchengladbach i afronta carregat de moral la setmana de l’inici del campionat de lliga

borussia m. 1 Espanyol 3

BORUSSIA M.:Sommer; Beyer, Jantschke, Ginter, Poulsen; Kramer, Zakaria (Egbo, 65’), Cuisance (Drmic, 65’); Herrmann (Hofmann, 65’), Raffael i Johnson (Neuhaus, 65’).ESPANYOL:Diego López; Javi López (Pipa, 88’), Óscar Duarte (Naldo, 88’), Hermoso, Dídac (Pedrosa, 85’); Marc Roca, Darder (Álex López, 85’), Víctor Sánchez (Melendo, 88’); Baptistão (Hernán, 75’), Piatti (Javi Puado, 75’) i Borja Iglesias (Álvaro, 85’).GOLS:0-1 (45’) Piatti. 0-2 (62’) Borja Iglesias. 1-2 (74’) Drmic. 1-3 (81’) Marc Roca.ÀRBITRE:Sascha Stegemann.T.G.:Baptistão, Piatti i Hermoso.

A set dies de l’inici del campionat de lliga a Balaídos, l’Espanyol afrontarà l’última setmana de preparació carregat de moral després de completar una pretemporada pràcticament perfecta. Els blanc-i-blaus van aconseguir ahir una nova victòria –la sisena en sis partits– després de superar, de manera convincent, el Borussia Mönchengladbach. Només una errada de Dídac, que no es va entendre amb Hermoso i va deixar el gol en safata per a Drmic, va tacar una actuació dominant del conjunt de Rubi, que va donar algunes pistes sobre quin podria ser l’onze contra el Celta.

Tot i enfrontar-se a un equip de bon nivell, l’Espanyol va sortir, com en els anteriors enfrontaments, disposat a dominar a través de la pilota. I a fe que ho va aconseguir. Els primers compassos del matx, però, van ser força ensopits: l’Espanyol intentava tenir paciència sortint amb la pilota des del darrere però li faltava profunditat, mentre que el Gladbach, amb el jove Cuissance a l’eix de les operacions en atac, tampoc aconseguia superar un conjunt català ben replegat quan calia. I així, passat el minut 10, Darder va fer la primera aproximació a l’àrea rival amb una bona centrada des de la banda dreta que no va trobar rematador, però el partit no es va animar realment fins al 28’, quan Baptistão va recollir una bona passada a l’espai de Borja Iglesias però no va poder superar la sortida de Sommer. Aleshores, en el 36’, va ser Piatti qui ho va provar amb un xut centrat i en l’última jugada de la primera meitat, l’extrem argentí va aprofitar una jugada afortunada per obrir la llauna. El porter local no va controlar, incomprensiblement, una passada enrere d’allò més senzilla i el menut jugador blanc-i-blau ho va aprofitar per anotar a pler.

En la represa, els alemanys van intentar sortir amb una marxa més, una bona prova per a un Espanyol que no ha viscut gaires moments de patiment en aquesta pretemporada. I el fet és que Hermann, que va topar amb Diego López, va tenir una bona ocasió per fer l’empat, però els de Rubi no van tardar gaire a tornar a recuperar el control del partit. I ho van fer per fer mal i sentenciar. I és que en el 62’, en una jugada de falta de pissarra que ja havien provat en la primera part, Piatti va posar la pilota passada al segon pal, Baptistão la va despenjar i, sense deixar-la botar, Borja va engaltar la pilota al fons de la porteria. I en el 81’, en una altra acció a pilota aturada, Marc Roca va tancar el marcador en aprofitar una assistència de cap de Duarte en un servei de cantonada. Entremig, l’única diana encaixada en els darrers tres partits: Dídac no es va entendre amb Hermoso, cap dels dos va rebutjar la pilota i Drmic ho va aprofitar per batre Diego (74’). El gol, però, no va embrutar la clausura d’una pretemporada amb sensacions immillorables. D’aquí set dies a Balaídos, però, de poc servirà tot si no s’aconsegueixen els tres punts.

Hem treballat bé i que els resultats acompanyin sempre és bo per a la nostra confiança
Borja Iglesias
davanter de l’Espanyol
Hem fet un gran partit tant en defensa com amb pilota i ja tenim ganes que comenci la lliga
Marc Roca
migcampista de l’espanyol
El lateral Pedrosa, ja en dinàmica de primer equip, va jugar cinc minuts en el lloc de Dídac
6
victòries
en sis partits ha aconseguit l’Espanyol, que tanca la pretemporada amb ple de triomfs, setze gols a favor i sis en contra