Espanyol

Marc Roca guanya pes

De menys a més. El 21, que l’hivern passat va estar a punt de sortir cedit, se situa com un dels candidats a la titularitat en l’inici de lliga després de tancar la pretemporada a bon nivell

Temporada nova, vida nova. Després d’un curs decebedor, l’arribada de Rubi ha estat un revulsiu en una plantilla que havia perdut la il·lusió. El preparador maresmenc ha sacsejat l’equip amb una proposta nova de joc i la idea beneficia, en particular, aquells futbolistes tècnicament més ben dotats com és el cas de Marc Roca, que l’hivern passat va estar a punt de sortir cedit. Tot i això, per al 21 no ha estat una pretemporada senzilla. Una lesió al tendó d’Aquil·les l’ha mantingut apartat bona part del període de preparació, però el tècnic sempre l’ha tingut present i la titularitat contra el Mönchengladbach el situa com un dels principals candidats a la titularitat en el debut a la lliga contra el Celta.

Per al de Vilafranca del Penedès, Quique Sánchez Flores sempre serà l’entrenador que va apostar per ell al primer equip blanc-i-blau. Però després d’una primera temporada reeixida amb 25 partits disputats en la lliga va arribar l’ostracisme. Amb només vuit enfrontaments –dos de titular–, Roca fins i tot va estar a punt de fer les maletes al mercat d’hivern. Un pas enrere evident que converteix el curs que ara comença en un plebiscit per al del Penedès: o la consolidació o l’estancament final. I Rubi sembla més decidit per la primera opció, convençut que el del planter pot ser una peça important com bé va voler deixar clar a Alemanya.

I és que més enllà de situar-lo com a titular en el darrer assaig abans de començar la lliga –també ho va ser contra el Burnley i el Nàstic–, al tècnic se’l va veure especialment atent amb el 21 en l’entrenament previ. Rubi li va demanar un pas endavant i Roca va respondre dissabte amb un partit molt seriós i el seu primer gol amb el primer equip. “Ens exigeix perquè millorem i això és positiu. Tothom vol donar el màxim i progressar”, va dir el migcampista després d’un matx que va evidenciar que el del planter se sent com el peix a l’aigua en els esquemes de Rubi. I és que un cop superada la lesió i en només tres partits, el migcampista ha respost molt positivament a la confiança del tècnic, que veu en ell la figura ideal per ajudar l’equip a treure la pilota neta des del darrere. Situat en la posició més endarrerida del triangle del mig del camp, Roca se sent còmode sent protagonista en la base de la jugada i donant llibertat a Víctor Sánchez i, sobretot, a Darder per jugar més a prop de l’àrea. Tots tres tenen molts números per formar el mig del camp a Balaídos, una titularitat que culminaria la metamorfosi de Marc Roca, que torna a sentir-se estimat.

AMB POSSIBILITATS

El penedesenc té molts números per iniciar la lliga de titular després d’un estiu de menys a més

LA FRASE

Rubi ens exigeix perquè millorem i això és positiu. Tothom vol donar el màxim i progressar
Marc Roca

PRETEMPORADA

3
partits,
els tres darrers i tots com a titular, ha disputat Roca aquest estiu després de superar una lesió al tendó d’Aquil·les
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)