Espanyol

Crònica d’un retrocés anunciat

Descens. La impopular mesura d’apujar el preu dels abonaments en l’actual context fa que a hores d’ara tan sols 21.000 socis hagin renovat el seu carnet, lluny dels 25.000 del curs anterior

No està sent un estiu plàcid a les oficines de Cornellà-el Prat. La direcció esportiva, subjecta en els darrers mesos a una política de fitxatges marcada per la racionalitat a causa de les limitacions imposades pel govern xinès a les quals s’ha vist immers el president Chen Yansheng, ha dut a terme una profunda reestructuració de la plantilla basada en una recepta ben clara: fer més amb menys. Així, més enllà de l’ascens al primer equip de joves com Pipa, Puado i Álex López –així s’estipulava en els seus contractes–, l’única cara nova que per ara ha aterrat al conjunt blanc-i-blau és la de Borja Iglesias. Una filosofia de captar ingressos i rebaixar com sigui el deute de Rastar Group que va viure un nou capítol ara fa gairebé un mes, quan el club va anunciar l’augment dels abonaments per primer cop en nou anys.

Amb l’afició desencisada un cop completada una nova temporada per oblidar, sumat a la manca d’incorporacions engrescadores i a la marxa d’un baluard com Gerard Moreno, la impopular mesura d’apujar el preu del carnet en l’actual context que viu l’entitat no ha fet més que evidenciar la notable desafecció d’una massa social desencantada, com ho demostra el descens que any rere any experimenta l’Espanyol pel que fa al volum de socis. Tot i els intents del club d’incentivar promocions i modalitats diverses, el cert és que la davallada és notable. “Seria massa beneit per la meva part posar un objectiu de socis i no ho faré. Ara el més important és tallar la sagnia de 2.000 socis per any que hem perdut cada temporada”, explicava Roger Guasch, director general corporatiu, el dia de la presentació de la nova campanya d’abonaments.

Alts i baixos

Una “sagnia” que, per ara, no sembla que s’hagi de tallar, ans al contrari. Conclosa l’efervescència provocada per l’estrena del nou estadi (2009/10), el segon trienni des del trasllat a Cornellà-el Prat va traduir-se en un descens ininterromput, passant dels 34.740 socis del primer any a la nova casa –rècord històric de l’entitat– als 25.492 abonats. Tan sols l’arribada de Mr. Chen a la presidència va aturar un retrocés que, després de dues campanyes amb un lleuger repunt –dels 25.537 del curs 15/16 als 28.106 de l’última campanya– sembla que es tornarà a reproduir. “Cal ser creïbles i no fer-nos trampes”, reconeixia el mateix Guasch, que xifrava el total de socis “reals” al voltant dels 23.000 descomptant les modalitats “RCDE Fan” i socis NIN. Finalitzada la política de congelació en els preus, cosa que implicarà una pujada que oscil·la entre els 50 i els 150 euros anuals per soci depenent de la localitat, la xifra actual se situaria ara, segons informa Pericos online, al voltant dels 21.000 abonats, cosa que suposa uns 4.000 abonats menys que l’estiu passat per aquestes dates. Una previsió que el director general corporatiu ja preveia fa unes setmanes i que suposaria un descens significatiu. El paisatge que es dibuixa, doncs, no és gens entusiasmador quatre dies abans de l’estrena de la temporada.

LA DADA

34.740
socis
del primer any a Cornellà-el Prat és fins ara el rècord absolut en la història del club

FACTORS NEGATIUS

Curs passat per oblidar, manca de reforços il·lusionants i la marxa de Moreno
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)