Espanyol

L’atzucac blanc-i-blau

Mercat. L’Espanyol no s’ha desfet de les grans fitxes de la plantilla i això li impossibilita fer noves incorporacions. L’últim moviment és parlar amb l’LFP per ampliar el límit salarial

L’Espanyol està congelat en el mercat i sense marge de maniobra. La impossibilitat de col·locar certs futbolistes que cobren grans fitxes i que no acaben d’entrar en els plans del tècnic, com Hernán Pérez i Roberto Jiménez, ha portat el club a un atzucac de difícil solució. L’Espanyol va arrencar la darrera temporada amb 61 milions de massa salarial dins d’un pressupost total de 75 milions d’euros. La intenció dels dirigents era rebaixar el total de salaris destinat a la primera plantilla fins als 49 milions d’euros de cara a aquesta temporada. Ara el club està al voltant dels 54 milions, que és el límit actual que li marca la Lliga, i que supera amb escreix els paràmetres raonables que indica el control econòmic de la Lliga. Ara mateix la massa salarial està al voltant del 80% del pressupost total de l’entitat. La Lliga recomana que se situï al voltant del 65% per tenir un equilibri.

L’esforç ha estat notable en els últims mesos: des de la marxa de Javi Fuego, Jurado i Diop, passant per la venda de Gerard Moreno, Marc Navarro i Aarón Martín, fins a la recent cessió d’Álvaro Vázquez. En total, el club ha perdut 10 milions d’euros en salaris comptabilitzats per a aquest curs. Per contra, també s’ha guanyat en partides no pressupostades com ara el retorn de Roberto Jiménez i d’Hernán Pérez, cedits el curs anterior. La millora contractual de David López també ha fet pujar la bossa de salaris, així com el fitxatge de Borja Iglesias i els augments salarials de Piatti, Baptistão i Granero. Entre les entrades i les sortides, els dirigents del club només han quedat a mig camí de l’objectiu dels 49 milions d’euros en salaris destinats per a la primera plantilla, fins a situar-se ara mateix en els 54 milions esmentats. Una quantitat que impossibilita fitxar. Això explica per què l’Espanyol no s’ha reforçat més en el mercat i, de fet, si no canvia la situació de manera imminent, no ho podrà fer. Ahir PericosOnline avançava que els dirigents del club estan fent mans i mànigues per desbloquejar aquesta situació i que s’han posat en contacte amb la Lliga per apujar el límit en dos milions d’euros i situar-lo en el topall dels 56 milions d’euros, al·legant menys inversió en el futbol de base. Serà complicat que l’LFP pugui acceptar aquesta petició, i més tenint en compte que l’únic conducte que es preveu per ampliar la massa salarial d’una temporada a una altra és el traspàs de jugadors, nous contractes de patrocini o increment per abonaments i socis. Al marge de la baixada de la despesa en el futbol de base, el club ha argumentat que també hi ha una millora en els ingressos per drets televisius. Si la Lliga denega augmentar el topall, l’única via serà forçar la sortida d’alguns dels futbolistes amb una fitxa alta. Però fins ara ni Roberto ni Hernán Pérez han tingut ofertes de pes per marxar i ara tot fa pensar que no ho faran. El problema són els salaris que cobren els dos futbolistes. Sous que superen àmpliament els dos milions anuals per temporada i que només estan a l’abast dels clubs que juguen competició europea. I és que l’Espanyol està pagant cara la política salarial iniciada fa dues temporades amb l’arribada de Chen Yansheng. Uns sous estratosfèrics pel rendiment vist a la gespa i que només tenien sentit amb l’equip jugant a Europa.

Això ha generat un fort malestar al president Chen Yansheng, que ja ha indicat als actuals rectors del club que caldrà corregir aquesta deriva en els anys següents a costa de sacrificar-se esportivament en les pròximes temporades i no poder invertir més si no és mitjançant traspassos. Chen va mantenir ahir les primeres reunions amb els tècnics, i la seva posició és inflexible: no obrirà la mà. Així doncs, o l’Espanyol convenç la Lliga per ampliar en dos milions el límit salarial o no hi haurà cap més fitxatge.

L’ORIGEN DELS MALS

S’està pagant un peatge molt car per les altes fitxes signades en els últims dos anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)