Espanyol

Rosales i poca cosa més

El segon. L’Espanyol aconsegueix la cessió del lateral dret del Màlaga i té difícil fer més adquisicions en el mercat

L’Espanyol va tancar ahir el fitxatge de Roberto Rosales (Caracas, Veneçuela, 1988). El lateral arriba al club blanc-i-blau en condició de cedit fins a final de temporada. El conjunt periquito es guardarà una opció de compra no obligatòria sobre la totalitat dels drets del futbolista sud-americà a final de curs després que el Màlaga ampliés el contracte del seu futbolista un any més fins al 2020 per evitar que marxés lliure després de la seva cessió al conjunt català. Rosales es converteix així en la segona incorporació de l’Espanyol després del fitxatge de Borja Iglesias, per qui es van pagar 10 milions d’euros de traspàs. El fitxatge feia temps que estava madur però els tècnics no el van activar fins aquesta setmana. El veneçolà entrarà en competència amb Javi López i serà presentat aquest matí, a les 13.30 h, a l’Auditori de l’RCDE Stadium, si supera la pertinent revisió mèdica.

Roberto es queda.

El Màlaga s’ha tret Rosales per la impossibilitat d’assumir la seva fitxa a segona divisió. Collat pel límit salarial, tenia pressa per deixar-lo marxar per intentar apuntalar el seu equip abans del tancament del mercat. Precisament, el límit salarial també colla l’Espanyol de valent. Rosales és el segon fitxatge del projecte de Rubi i tot fa pensar que serà l’últim. Perquè aquesta realitat variï haurà de canviar radicalment el guió al llarg del dia d’avui. L’Espanyol va rebre una patacada forta dijous. El club estava pendent de la sortida de Roberto Jiménez. El porter madrileny té la clau dels fitxatges per la seva elevada fitxa de 2,2 milions d’euros. El Rayo Vallecano va negociar amb el futbolista però va topar amb la negativa del club blanc-i-blau a deixar-lo marxar. El conjunt madrileny només oferia una quantitat molt baixa per obtenir la cessió del futbolista. A l’Espanyol no li sortien els números perquè havia d’assumir prop del 70% de la fitxa del futbolista. A més, veia com la rebaixa en salaris era nul·la perquè es veia abocat a fitxar un nou porter. La marxa de Roberto sembla una utopia i si un club el vol sap que haurà de pagar gran part de la fitxa perquè li surti rendible a l’Espanyol.

Tancada la via Roberto i amb la impossibilitat de fer cap moviment més en el mercat, per no comprometre el límit salarial imposat per la lliga, l’Espanyol no podrà acontentar Rubi amb la incorporació d’un mig defensiu i un extrem. L’últim dia de mercat només està pendent d’algun moviment d’última hora en forma de traspàs inesperat. Tots els propòsits i els esforços de treure’s les altes fitxes per reduir el límit salarial han estat en va.

DETALL CONTRACTUAL

Es guardarà una opció de compra no obligatòria sobre els drets del lateral veneçolà

ÚLTIM FITXATGE?

Roberto no arriba a un acord amb l’Espanyol per marxar al Rayo i es quedarà

ENCOTILLATS

Sense sortides el club blanc-i-blau té impossible fer més fitxatges pel límit salarial

Pipa, el gran perjudicat

Gonzalo Ávila Pipa és el gran damnificat de l’arribada de Roberto Rosales. Ara caldrà veure com queda la seva situació. El futbolista, amb contracte del primer equip des d’aquest any, va ser una de les sensacions de la pretemporada però ara el club li obre la porta de sortida per buscar-se una cessió. El jove del planter, de moment, ha descartat marxar tot i no ser convocat en els dos primers partits de lliga. Pipa està en l’òrbita del Nàstic i la decisió depèn d’ell. Però el seu entorn està empipat per la manera com s’ha gestionat la situació. El futbolista tenia múltiples possibilitats de cessió que s’han anat tancant i a poques hores de concloure el mercat de fitxatges es veu pressionat a marxar. Diferent situació tenen els seus altres companys de lleva Javi Puado i Álex López. El davanter va jugar uns minuts a Balaídos i el mig seguirà a la primera plantilla perquè no s’ha fitxat cap pivot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)