Espanyol

Un mercat de transició

Planificació. L’Espanyol tanca la finestra de transaccions amb només dos fitxatges: Borja Iglesias i Rosales. Uns moviments concentrats i de mínims per la dura digestió del límit salarial

L’Espanyol es plantava en aquest mercat d’estiu amb l’objectiu principal de netejar part de la seva massa salarial. L’escalada en els emoluments de la plantilla, en els últims dos anys, va deixar la direcció esportiva amb les mans lligades i amb poc marge de maniobra per reduir la despesa en salaris. Això explica els pocs moviments que ha fet el club blanc-i-blau en aquesta finestra de transaccions. La digestió és dura i encara tindrà seqüeles fins al 2020. Una data en què s’acaben tots els grans contractes signats amb l’arribada de Quique Sánchez Flores a la banqueta. Joan Francesc Ferrer, Rubi, havia demanat dissabte passat un reforç per línia, però al final s’haurà de conformar amb l’únic reforç de Rosales per al lateral dret. L’economia blanc-i-blava no ha permès fer moviments com portar un migcampista de perfil defensiu i un extrem.

Parlant de noms propis, el gran fitxatge de la temporada és Borja Iglesias. El davanter gallec era l’objecte de desig del nou tècnic per esmorteir la sortida de Gerard Moreno. L’Espanyol va pagar 10 milions d’euros al Celta per aconseguir els serveis del Panda. Una quantitat que suposa la inversió més cara en tota la història del club. El segon i últim fitxatge es va produir en l’últim dia de mercat amb la cessió de Roberto Rosales. Dos moviments que deixen clar que aquest mercat d’estiu ha estat de transició i digestió lenta per als rectors del club, que hauran de seguir esforçant-se per equilibrar el pressupost. La cotilla del límit salarial ha estat un punt d’ancoratge que ha impossibilitat l’adquisició d’altres futbolistes més rellevants. L’altre punt destacat del mercat és l’esforç que ha fet el club per conservar un dels seus líders i eixos vertebradors: David López. El santcugatenc va signar una millora de contracte. Una excepció que va contra corrent amb els nous preceptes del club, però necessària per ser competitius. Un fet que s’afegeix a la compra dels drets de Sergi Darder. L’Espanyol va fer efectiu el primer pagament dels 8 milions que ha d’abonar al Lió pel mig d’Artà.

Altres altes van ser el retorn de Roberto Jiménez (Màlaga) i Hernán Pérez (Alavés), que tornaven de les seves cessions. El club va treballar per buscar una sortida als dos futbolistes pel seu elevat salari, però no es va arribar a cap entesa. Les altes del club es completen amb l’ascens dels futbolistes del filial Pipa, Álex López i Javi Puado, ara amb fitxa del primer equip. En total, són set les altes, però només dues cares noves.

Gerard, el gran traspàs

El capítol de les sortides ha estat marcat pel traspàs de Gerard Moreno. El davanter va marxar al Vila-real a canvi de 20 milions d’euros, a cobrar en tres terminis, i es va convertir en una de les millors vendes del club. No va ser l’única. Marc Navarro va marxa al Watford a canvi de 2 milions, i la cessió d’Aarón al Magúncia va deixar 3 milions més a la caixa. Si el lateral de Montmeló juga un mínim de deu partits oficials, el club alemany el fitxarà per sis milions. A més, el traspàs podria sumar tres milions addicionals en funció de diverses variables. És a dir, en el millor dels casos, el club rebria 12 milions d’euros. En total, els ingressos per vendes pugen fins als 25 milions d’euros i la inversió en fitxatges és de 12,5 milions. L’Espanyol, doncs, ha invertit la meitat del que ha ingressat en reforços. A l’operació sortida, cal afegir-hi la marxa de Pau López al Betis i de Jairo al Japó després d’acabar el seu contracte, la cessió d’Álvaro Vázquez al Saragossa, la fi del préstec de Carlos Sánchez amb la Fiorentina i la rescissió de contracte de José Manuel Jurado, que va fer les maletes per anar a l’Al-Ahli i a darrera hora la rescissió de Sergio Sánchez. En total, nou sortides i set entrades. La primera plantilla queda amb 22 futbolistes amb fitxa professional, als quals cal afegir-hi Adrià Pedrosa, que estarà en dinàmica del primer equip tot i tenir fitxa del filial per competir amb Dídac pel lateral esquerre.

Rubi s’ha quedat finalment amb una plantilla més voluminosa del que volia, ja que la seva idea inicial era disposar de 21 fitxes per tenir un grup més compacte i, en cas de lesió, recórrer al filial.

Aquesta és la foto final de com queda la plantilla blanc-i-blava. No hi haurà cap moviment fins al 2 de gener, data en què s’obrirà la finestra de transaccions d’hivern.

ELS ESFORÇOS

S’han ingressat 25 milions d’euros en vendes, i la meitat s’han invertit en reforços
Destinats a millorar el contracte de David López, a fitxar Borja Iglesias i a comprar Darder

LES XIFRES

És de 22 fitxes, més Pedrosa, excessiva si la comparem amb el full de ruta inicial de Rubi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)