Espanyol

La prova del cotó fluix

Aprofitar l’onada. Després de la victòria convincent contra el València, l’Espanyol buscarà a Mendizorrotza confirmar les excel·lents prestacions mostrades en l’estrena a l’estadi

La victòria contra el València va desfermar una il·lusió que s’havia anat cuinant a foc lent al llarg de la temporada. L’equip, en l’estrena a l’estadi, va fer un partit brillant, un dels millors que es recorden en els últims anys, i l’afició va poder veure que el projecte de Rubi anava de debò. Tot just, però, encara en la tercera jornada de lliga, l’equip haurà de demostrar que la victòria contra el conjunt xe no va ser flor d’un dia i el partit de Mendizorrotza podria ser una bona prova en aquest sentit. Una victòria reafirmaria encara més les sensacions i a més permetria al conjunt blanc-i-blau afrontar l’aturada de quinze dies amb la moral pels núvols

A més, amb el mercat de fitxatges ja, per fi, tancat, l’única preocupació de l’Espanyol ja torna a ser només el que passa sobre el terreny de joc. Tot i l’arribada d’última hora de Rosales, que de moment encara haurà d’esperar alguna setmana més per debutar –perquè Rubi no el va incloure en la llista de divuit convocats–, l’equip gairebé no s’ha reforçat aquest estiu, però la mentalitat a l’hora d’afrontar els partits, com bé ha quedat demostrat aquestes primeres setmanes de curs, és una altra: “Segurament el que més he aconseguit canviar aquest estiu és el fet de creure’ns que podem jugar bé a futbol, sobretot en atac. Que el jugador es vegi capaç d’anar a buscar el partit i a atacar a través de combinacions i no només amb joc directe”, va confessar el tècnic de Vilassar, conscient que el seu missatge ha anat calant a poc a poc.

Pel que fa al duel de demà, els blanc-i-blaus es trobaran un equip que no es troba, ni de bon tros, en l’estat d’eufòria del conjunt entrenat per Rubi. Els del Pitu Abelardo han tingut un inici de temporada complicat –contra el Barça i el Betis– i només han pogut aconseguir un punt. “Van fer una gran segona part contra el Betis”, va dir el tècnic, que no es refia d’un equip que l’any passat va canviar la cara amb l’arribada del tècnic asturià. “Tenen molta velocitat al davant i ataquen bé els espais. A més, són un equip que no et deixa mai relaxar-te en les disputes perquè tenen molta intensitat”, va afegir. Això sí, amb un Espanyol que cada setmana que passa s’ho creu més, el plantejament del partit, tret de petits retocs, no canviarà. “La nostra mentalitat ens porta a ser un equip que intentarà dominar i això, contra l’Alavés, un equip que pressiona molt i que fa mal al contracop, ens obligarà a estar molt atent amb les vigilàncies i acabar les jugades”, va manifestar el tècnic blanc-i-blau, que va afegir que espera un Alavés que aprofiti el factor Mendizorrotza i protagonitzi trams de domini amb la pilota: “Tenen qualitat i velocitat per les bandes.”

El que més he aconseguit canviar és que els jugadors es creguin que poden jugar bé
Joan F. Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Crec que hem competit bé en els darrers dos partits i que diumenge tenim opcions de guanyar
Abelardo Fernández
entrenador de l’alavés
La nostra mentalitat ens porta a intentar dominar els partits i això contra l’Alavés ens obligarà a estar molt atents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)