Espanyol

Rosales, la navalla suïssa

Presentació. El veneçolà espera una adaptació ràpida i Rufete destaca la seva polivalència com a millor reclam per incorporar-lo. El club es reserva una opció de compra de tres milions

Roberto Rosales va ser presentat ahir com a nou jugador de l’Espanyol. El futbolista es converteix en el segon i últim fitxatge del club per a aquesta temporada i en el primer veneçolà que vestirà la blanc-i-blava. El lateral arriba cedit fins a final de temporada procedent del Màlaga. L’Espanyol es guarda una opció de compra no obligatòria a final de temporada de tres milions d’euros. El futbolista destaca per la seva polivalència i aquest és el perquè del seu fitxatge. El veneçolà està cridat a ser un autèntic multiús per a Rubi. Una navalla suïssa amb múltiples prestacions. De fet, aquest és un dels arguments que han fet que el club decidís incorporar-lo. El director de futbol professional, Francisco Pérez Rufete, va trobar la solució a les peticions que li havia fet el tècnic de tres jugadors per línia. “Ens aportarà versatilitat. No teníem la possibilitat de reforçar dues o tres posicions i hem buscat un equip polivalent. La seva adaptació serà ràpida perquè parla el nostre idioma i coneix la lliga. Ens donarà molt. Ell ha volgut venir aquí i això és molt positiu”, deia el mandatari.

El futbolista, al seu torn, es referia a la seva versatilitat: “He jugat més per la dreta però soc un jugador que està a la disposició de l’equip. Amb la meva selecció he jugat també per l’esquerra.” I afirmava que les seves virtuts són “l’esforç i el treball en equip”. El sud-americà estava molt content per la seva arribada: “Estic en un club històric i espero estar a l’altura de l’entitat.” Rosales va viure dies complicats a Màlaga fins que es va concretar el seu fitxatge, però està “molt agraït” al club andalús.

Ara el defensa només espera poder vestir-se de curt en un partit oficial i complir els seus objectius personals. “He vingut per jugar el màxim de minuts, però he de passar un període d’adaptació i els objectius col·lectius són ser ambiciosos cada cap de setmana i brindar victòries a la nostra afició.” El futbolista ja està disposat a jugar quan el tècnic ho cregui convenient. “Físicament estic bé, per mi ja podria jugar. Quan parlo d’adaptació, em refereixo a conèixer el cos tècnic i els companys. Ja conec Sergi (Darder) i Roberto, que van coincidir amb mi al Màlaga”, recordava el futbolista, que entrarà en competència directa amb Javi López i Pipa, al lateral dret, però també pot ser una amenaça per a Dídac Vilà i Adrià Pedrosa al lateral esquerre.

Rosales també va valorar l’últim partit de l’equip contra l’Alavés, en què els de Rubi van encaixar la primera derrota en la lliga: “He vist l’últim partit i hi va haver circumstàncies que ens van impossibilitar concretar la victòria, però l’equip no es va rendir mai.” I va afirmar que aquest és “un equip amb ganes, amb ambició i ganes de superació, com es va veure contra el València.” El futbolista tindrà temps de conèixer amb més profunditat la història del club. L’entitat li va regalar un exemplar de Cor Perico, un llibre enciclopèdic que recull tots el futbolistes que han vestit la samarreta de l’Espanyol fins a la temporada passada. “Espero ser part d’aquesta història i gaudir de moments bonics.”

El lateral tindrà temps d’entrar en la dinàmica de grup aprofitant l’aturada de seleccions i podria ser la gran sorpresa en l’onze titular contra el Llevant en la quarta jornada de lliga. Un partit en què l’Espanyol espera tornar a guanyar.

PROTAGONISTES

Estic en un club històric i espero estar a l’altura d’aquesta entitat i retornar la confiança que han dipositat en mi
Físicament estic bé, per mi ja podria jugar, però he de conèixer el tècnic i els companys
Roberto Rosales
nou lateral de l’espanyol
Ens donarà molt i aportarà versatilitat. La seva adaptació serà ràpida, coneix la lliga
Francisco Pérez Rufete
dir. de futbol professional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)