Espanyol

Pendents de David López

Pal de paller. És el cap de la defensa blanc-i-blava i un futbolista essencial per a Rubi a l’hora de treure la pilota des del darrere. Avui serà la prova definitiva per saber si arribarà al partit de demà

Els metges de l’Espanyol estan mimant David López. Les alarmes saltaven dimarts quan el santcugatenc no va poder completar la sessió d’entrenament en notar unes molèsties al quàdriceps de la cama esquerra. Dimecres no va trepitjar la gespa i es va quedar amb els fisioterapeutes fent tractament individual. Ahir el futbolista va fer una part de l’entrenament sobre la gespa però a un menor ritme que la resta dels seus companys. Avui serà la prova definitiva per valorar el seu estat físic i comprovar que està preparat per jugar demà contra el Llevant. David López és un futbolista essencial per a Rubi. És el cap de la defensa periquita i una peça clau a l’hora de treure la pilota neta des del darrere. Uns ingredients que fan perillosa la seva baixa, i més contra un equip com el Llevant, que arriba amb l’artilleria a punt. Els granotes són el tercer equip més realitzador amb sis gols. Només darrere del Barça i del Madrid, amb 12 i 10 gols a favor respectivament. El gran perill del conjunt valencià és el gran moment de forma de Morales i Roger, que sumen cadascun tres gols, i aquest espectacular inici de lliga els situa entre els màxims golejadors de primera en aquestes tres jornades inicials.

Aquest context fa que la presència de David López encara sigui més que prioritària, però des del club es mostren optimistes que hi podrà arribar bé, i avui ja s’entrenarà amb el grup per calibrar si ha superat les molèsties.

El santcugatenc és un futbolista que no s’acostuma a lesionar. De fet, des que és en l’Espanyol mai s’ha perdut cap partit per un contratemps físic. Així ha estat des que va tornar del Nàpols. Fa dos anys, el curs 2016/17 ho va jugar tot: 36 partits de lliga. Només es va perdre les dues primeres jornades perquè no s’havia tancat el seu fitxatge fins a l’últim dia de mercat. De nou, la història de fiabilitat es va repetir el curs anterior: 37 partits de lliga. No va fer el ple de partits per un cicle de sanció de targetes grogues. Ara el futbolista espera estar llest per seguir amb una targeta de presentació immaculada.

Óscar Duarte, lesionat.

Rubi haurà de variar el seu eix defensiu si no pot comptar amb David López i el triat, arribat el cas, serà Naldo. Óscar Duarte es va reincorporar ahir però està tocat de l’últim partit amb Costa Rica. Serà baixa per diumenge. El central té un esquinç de grau 1 al lligament lateral intern del genoll esquerre i tindrà que fer treball de recuperació.

LA LESIÓ

Té molèsties al quàdriceps de la cama esquerra i avui provarà amb la resta del grup

EL PERILL

El Llevant arriba amb ratxa de gols de Morales i Roger, que en sumen tres cadascun

IMMACULAT

El santcugatenc mai s’ha perdut cap partit per lesió des del seu retorn de Nàpols el 2016

El santcugatenc, un dels cinc intocables

David López és un dels futbolistes clau en els esquemes de Rubi i un dels únics cinc jugadors que han disputat tots els minuts de joc en les tres primeres jornades de lliga. Un privilegi que comparteix amb quatre futbolistes més: Diego López, Dídac Vilà, Mario Hermoso. Tots ells formen els cinc intocables de Rubi. Un paper protagonista en què l’eix defensiu s’ha convertit en immutable. La llista dels futbolistes més fiables de Rubi es completen amb Marc Roca, Javi López, Borja Iglesias i Leo Baptistão, que han estat titulars en els tres primers partits de lliga però que han vist com eren canviats per donar entrada a homes de refresc. Rubi no és amant de moure l’eix defensiu al llarg d’un partit i ha trobat en la parella Hermoso i David López un bon sistema que combina a la perfecció. El santcugatenc és metòdic, intel·ligent tàcticament i líder a l’hora de fer millors els seus companys de defensa. Un veritable ‘kaiser’. Una combinació que casa amb la rauxa i la verticalitat de Mario Hermoso, que es demostra que és millor central amb un home del perfil de David López al seu costat. Les desatencions del defensa madrileny es dilueixen amb el santcugatenc vora seu, i això és un detall que Rubi té en compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)