Espanyol

Bernabéu: última frontera

22 anys. Després de guanyar l’any passat l’Atlético al seu estadi, una victòria al feu madridista acabaria d’enlairar les il·lusions de l’equip

Després d’assaltar el Wanda Metropolitano la temporada passada i convertir-se en el primer visitant a aconseguir la victòria a l’estadi de l’Atlético, l’Espanyol té enguany el Bernabéu entre cella i cella. La plantilla sap que vèncer al camp del Madrid seria el cop d’efecte definitiu en aquest inici de campanya il·lusionadora, i la dada de 24 visites sense guanyar-hi motiva, i molt, al vestidor blanc-i-blau.

Abans-d’ahir, Granero ja va deixar clar que viatjarien a Madrid amb la ferma intenció d’aconseguir els tres punts i que ho farien sense canviar la filosofia que els ha portat a situar-se en la quarta posició aquest inici de curs, i ahir el sentinella Diego López, un altre dels que coneix a fons la casa blanca, va tornar a reafirmar la idea: “Tots sabem que serà difícil, però tenim ganes d’anar allà a competir. Sempre és una alegria jugar en aquest tipus d’estadis en les actuals circumstàncies i amb l’ambició amb què hi arribem”, va dir el que serà l’últim responsable d’evitar els gols del seu exequip.

Totes les victòries valen tres punts, però el cert és que el cop anímic que suposaria aconseguir el triomf al feu del Madrid seria molt positiu. L’equip ja va superar el València –un dels equips que Rubi sempre ha deixat clar que juguen en una altra lliga– en la segona jornada de campionat i aquella victòria ja va ser molt positiva per a l’Espanyol. El tècnic ha construït part del seu discurs sobre la idea que, tot i que amb menys recursos, l’equip està capacitat per competir contra tothom sense renunciar a la seva idea, i aconseguir el triomf al Bernabéu més de dues dècades després seria l’argument definitiu.

El record del ‘Lardinazo’

L’última vegada que l’Espanyol va conquerir el feu del conjunt blanc, els jugadors més joves de la plantilla encara no havien nascut. El Lardinazo formarà part per sempre de la història blanc-i-blava però, després de 22 anys sense guanyar-hi, el vestidor creu que ja seria hora de trencar el malefici. Curiosament, aleshores, el conjunt entrenat per José Antonio Camacho va visitar Chamartín en la quarta posició, la mateixa que ocupa actualment l’equip. Una situació ideal a l’altura de les sensacions: “Estem molt contents amb l’arribada de l’entrenador: ha estat relativitzant per a tothom. Ens ha impregnat amb la seva idea de joc i estem jugant molt bé. Tenim set punts però tenim la sensació que en podríem tenir algun més i això és molt positiu”, va dir Diego López, que, com molts dels seus companys, ja sap què és guanyar el Madrid amb la samarreta de l’Espanyol: l’any passat a l’RCDE Stadium.

POSITIVISME

El vestidor està convençut que arriba en un bon moment per fer saltar la sorpresa

HISTÒRIA

Des del famós doblet de Lardín, el curs 1995/96, l’Espanyol no venç al Bernabéu

La marxa de Cristiano, una benedicció per a l’Espanyol

El duel serà també el primer partit entre l’Espanyol i el conjunt madrileny després de la marxa de Cristiano Ronaldo a la Juventus; una notícia excel·lent per al quadre blanc-i-blau. I és que el portuguès s’havia convertit en una autèntica bèstia negra per a l’Espanyol en els nou anys que va ser jugador del Madrid. “És un jugador determinant”, va dir Diego López, que, això sí, va voler treure ferro a la seva absència: “La seva marxa, però, es nota menys en un equip com el Madrid per la qualitat de la plantilla. Els veig molt forts; tenen un munt d’alternatives i variants per haver de fixar-se en un sol jugador, encara que sigui d’aquesta qualitat.”

Tot i això, els de Rubi s’estalviaran de patir un davanter que, en les nou temporades que va jugar en el Real Madrid, va marcar 15 gols en 14 partits al conjunt blanc-i-blau. Les dues darreres temporades, l’Espanyol es va salvar dels gols del futbolista portuguès, que, en fa tres, en va marcar vuit en dos partits al conjunt català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)