Espanyol

D’igual a igual

L’Espanyol posa a les cordes el Madrid i fins a l’últim minut va tenir ocasions d’emportar-se algun punt

Els blanc-i-blaus van tenir més oportunitats clares i Borja Iglesias va estavellar una pilota al travesser; Asensio va trencar l’empat amb un gol abans del descans

R. MADRID: 1 ESPANYOL: 0

GOLS:1-0 (41’) Marco Asensio supera Borja de xut creuat.ÀRBITRE:Mateu Lahoz (col·legi valencià).Targetes grogues:Nacho (6’); Marc Roca (25’); Javi López (45’).Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:67.658 espectadors al Santiago Bernabéu.INCIDÈNCIES:5a jornada del campionat de lliga. Courtois Odriozola Varane Sergio Ramos Nacho Casemiro Ceballos Modric Isco Benzema Asensio Diego López Javi López Naldo Hermoso Dídac Marc Roca Granero Darder Hernán Pérez Pablo Piatti Borja Iglesias

L’Espanyol va acabar perdent el duel contra el Madrid al Bernabéu, un fet que evita trencar l’estadística de 22 anys sense guanyar al feu blanc. Però alguna cosa sí que ha canviat. Els blanc-i-blaus van ser un equip ferm i sòlid que va tenir entre les cordes el Madrid. El partit va estar viu fins al xiulet final de l’àrbitre. Això pot ser un consol menor per a molts però diu molt del creixement dels homes de Rubi. L’Espanyol és un altre equip. Més que sortir derrotat del Bernabéu ha guanyat autoestima. És un conjunt amb un propòsit i una manera de fer que no es va arronsar en cap moment contra un equip gegantí com el blanc. Hi va jugar d’igual a igual i només la falta de definició en els metres finals li va impedir marxar del Bernabéu amb algun punt a la butxaca. Els periquitos van ser valents en tot moment i les millors ocasions van ser catalanes. L’Espanyol va colpejar primer amb una primera ocasió de Piatti i després amb una arribada d’Hernán Pérez. La primera va sortir desviada i la segona va obligar Courtois a evitar mals majors. La diferència entre un equip com el Madrid i la resta està en la definició. A la primera el Madrid en va fer prou per desfer l’empat en el marcador. Marco Asensio va rebre una pilota en una contra letal dels blancs després d’una pèrdua de pilota a la medul·lar. El Madrid no fa presoners i a instàncies del VAR el col·legiat va concedir el gol després d’un fora de joc de Dídac Vilà. El balear, amb passat blanc-i-blau, va celebrava amb reserves el gol. Cop psicològic per als periquitos just abans del descans.

Rubi va apostar per diverses variacions en l’onze. La baixa de David López va ser coberta per Naldo. El brasiler va completar un partit notable en el seu debut a l’eix. La revolució va arribar al davant, on el tècnic de Vilassar va apostar per Piatti i Hernán Pérez com a acompanyant de Borja Iglesias en detriment de Sergio García i Baptistão, titulars habituals els últims partits. Unes variacions per buscar més profunditat. Al seu torn, Lopetegui va fer rotacions: Odriozola i Nacho, als laterals, i sense Kroos ni Bale el protagonisme va ser per a Asensio i Ceballos.

Més enllà d’aquestes variacions, l’Espanyol va posar entre les cordes el Madrid. El projecte de Rubi va sortir derrotat del Bernabéu però va demostrar que l’estil de joc és ferm i sòlid. Feia temps que els blanc-i-blaus no sortien amb una sensació de certa pena. Amb una mica de punteria els catalans haurien marxat cap a Barcelona amb algun punt a la butxaca i la mateixa afició del Madrid també ho va patir des de la graderia amb el silenci en cada una de les ocasions blanc-i-blaves.

Com sempre la diferència es va marcar a les àrees. L’Espanyol té un bon guió però li falta afinar el repertori per ser més resolutiu. El gol va anar procedit d’una acció de Marc Roca, que buscava una assistència arriscada a Borja Iglesias que va telegrafiar a la defensa blanca. El gol va ser un cop però indica que el recorregut de l’Espanyol és llarg. Rubi no ha vingut a passejar-se sinó a créixer com a tècnic. La història del partit del Bernabéu posarà en l’estadística una nova derrota en el full de l’Espanyol, però la manera com van perdre els homes de Rubi és molt diferent. Tenir un Madrid a les cordes fins a l’últim minut i sentir el murmuri del Bernabéu fa més gran el futur d’aquest Espanyol. Aquesta és la gran força de la derrota per la mínima dels blanc-i-blaus, que ahir a la nit, ben segur, van donar voltes al fet de no sumar cap punt. Fa només un any l’Espanyol ja havia entregat el partit en la primera part. Ahir va competir i, per moments, va empetitir tot un Madrid. Això diu molt d’un Espanyol que guanya força competitiva en cada jornada.

14’ Xut creuat de Piatti que rep la pilota de Borja Iglesias. L’Espanyol té la primera ocasió.
34’ Rematada de cap de Casemiro ajustada al pal, a la sortida d’un córner. La millor ocasió.
35’ Magnífica ocasió d’Hernán Pérez, que es planta davant de Courtois. El belga, atent, evita el gol dels blanc-i-blaus.
41’ Rematada de Marco Asensio de xut creuat que atorga el VAR després de corroborar que no era fora de joc. Primera ocasió del Madrid entre els tres pals i gol.
47’ Molt atent, Diego López evita el gol de Modric que portava verí.
64’ Borja Iglesias aprofita una errada de Sergio Ramos i llança la pilota al travesser.
72’ Rematada de Sergio Ramos i Diego López fa una aturada providencial per evitar el segon.
82’ Marco Llorente prova una rematada i Diego López atrapa amb les mans.
93’ Final del partit! Derrota de l’Espanyol al Bernabéu, la segona de l’equip aquest curs.
SuplentsMariano per Benzema (59’)Lucas Vázquez per Ceballos (62’)Llorente per Isco (77’)
SuplentsVíctor Sánchez per Darder (54’)Baptistão per Piatti (54’)Sergio García per Hernán (69’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)