Espanyol

Una setmana de sis punts

Concentrats. L’Espanyol ha de canalitzar la bona imatge donada al Bernabéu i certificar el seu creixement exponencial guanyant demà l’Eibar a casa i divendres el Rayo a Vallecas

L’Espanyol ha sortit reforçat del Bernabéu tot i que, com a detall, va ser el primer partit en què els catalans no s’avançaven en el marcador. El conjunt de Rubi va tenir entre les cordes el Real Madrid i ho va fer mitjançant un joc atrevit però cohesionat. Patint per moments i estirant-se en altres fins a l’extrem de gaudir de fins a tres clares ocasions de gol. “És l’Espanyol que més clar sabia el que havia de fer i amb personalitat amb la pilota. L’equip està agafant una dinàmica en què es veu fort i es creu un bon equip”, apuntava Víctor Sánchez. Rubi ha elevat l’autoestima dels seus futbolistes en aquest inici de lliga. Ara el gran repte és canalitzar la bona imatge donada contra el Madrid i certificar el creixement exponencial del projecte blanc-i-blau. Per fer-ho, l’Espanyol no es pot conformar amb tot el que ha fet, sinó que ha d’anar a més i l’objectiu és signar una setmana de sis punts. Això és el que els balla pel cap a l’entrenador i als seus deixebles. La primera pedra de toc serà contra l’Eibar, demà al RCDE Stadium, i divendres a Vallecas, on es veurà les cares amb el Rayo.

“El missatge de futur és que ens fa veure que en qualsevol camp i qualsevol circumstància podem competir i puntuar”, subratllava Víctor Sánchez. “Hem guanyat en mentalitat aquest any i hem demostrat que podem competir amb el Madrid i qualsevol altre si fem les coses bé”, rematava al seu torn Diego López, ahir en declaracions a la web del club.

Ferms a casa

El llistó d’exigència és alt i ningú té pensat aixecar el peu de l’accelerador. Rubi espera que els seus s’acostumin a viure en la part noble de la taula i per no perdre ritme amb els de dalt necessiten sumar dues victòries per corregir la derrota del Bernabéu. El RCDE Stadium està sent un fortí en aquest inici de lliga. Els blanc-i-blaus no han cedit cap punt a casa: dues victòries, contra el València (2-0) i el Llevant (1-0), i ara volen la tercera consecutiva, contra l’Eibar. Un fet que consolidaria el bon moment dels homes de Rubi com a locals i la base quantitativa dels seus punts en la classificació. “Ara el repte és que ens arriba una nova oportunitat [contra l’Eibar]. Hem de tenir la mateixa mentalitat del Bernabéu i la nostra fortalesa a casa”, indicava Diego López. Tot i això tenia clar que l’equip no es pot refiar: “Aquesta és una lliga molt competitiva i hem de seguir pel nostre camí de màxima exigència. És un partit difícil però l’afrontem amb la confiança que es poden treure els tres punts.”

El repte, a fora

Més enllà del partit de dimarts a Cornellà, la revàlida arribarà amb la visita a Vallecas divendres. Un duel on els blanc-i-blaus esperen treure’s l’espina de les dues derrotes contra l’Alavés i el Madrid, on van fer mèrits per sortir amb algun punt a la butxaca. Fins ara l’única visita positiva es va assolir en la primera jornada a Balaídos. Rubi ha deixat sempre clar que vol un equip amb la mateixa velocitat i ambició tant a casa com a domicili. Fins ara el gran volum de punts s’ha assolit amb els duels casolans, però el tècnic ja ha imbuït als seus deixebles que cal remuntar aquesta estadística de només un punt de nou lluny de Cornellà. Així doncs, aquesta setmana s’encara amb el doble repte de seguir ferms a casa i sumar el primer triomf a domicili. Una combinació que donaria sis punts i mantindria l’Espanyol a la part alta.

LES FRASES

És l’Espanyol que més clar sabia el que havia de fer. L’equip està agafant una dinàmica en què es veu fort
Víctor Sánchez
Hem guanyat en mentalitat aquest any i hem demostrat que podem competir amb el Madrid i qualsevol altre si fem les coses bé
Tenim un altre partit i hem d’anar amb la mentalitat del Bernabéu. Aquesta és una lliga molt competitiva
Diego López
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)