Espanyol

El fons d’armari és real

Resposta positiva. El primer tram exigent de la temporada ha permès constatar que l’Espanyol de Rubi disposa d’una plantilla de plenes garanties en què tots i cadascun dels jugadors hi tenen molt a dir

Capaç de treure el màxim profit dels equips de què disposa i de recuperar futbolistes que semblaven perduts per a la causa, una de les incògnites que quedaven per resoldre era la gestió que duria a terme Rubi d’una plantilla que gairebé no ha experimentat canvis d’una temporada a l’altra. Obligat a confiar en el gros d’homes del curs anterior a causa del rigor econòmic que està implementant la direcció de l’entitat i que ha fet que l’Espanyol es convertís en el club de primera que menys incorporacions va portar a terme el passat mercat d’estiu, el tècnic de Vilassar de Mar ha demostrat un cop més que té la mà trencada a l’hora de rendibilitzar els seus recursos. “Sabem que no estem en el moment econòmic ideal i no hem pogut fer tot el que voldríem, però això no em fa lamentar-me. Ho enfoco en el fet que tenim cinc cares noves, comptant-hi els jugadors del filial, que hem renovat David López i que tenim dos grans porters”, remarcava aleshores un Rubi que, lluny de resignar-se, ha estat capaç de maximitzar el valor dels seus homes.

Amb la il·lusió ben instal·lada a Cornellà després del brillant inici que està signant l’Espanyol, un dels dubtes era veure com respondria la plantilla en una setmana tan exigent en què Rubi ha demostrat que no té un onze fix i que les rotacions seran sant i senya aquest curs. Per ara, la resposta no ha pogut ser més positiva. Reforçat després de l’excel·lent imatge oferta al Santiago Bernabéu, el triomf contra l’Eibar no només va permetre certificar el creixement exponencial de l’equip, sinó també el bon fons d’armari d’un conjunt que ha demostrat de sobres que és capaç de competir amb garanties allà on jugui. Així, aquest primer tram exigent de la temporada que marca el calendari ha permès albirar el bon nivell exhibit per futbolistes que fins ara no havien tingut gaire protagonisme, com és el cas de Naldo i Óscar Duarte.

El brasiler, que al Bernabéu estrenava titularitat a causa de la lesió de David López, va completar un bon partit en línies generals en la derrota per la mínima contra el Madrid. Un rendiment similar a l’exhibit pel costa-riqueny, titular dimarts passat en detriment del mateix Naldo en un duel en què la seva presència va aportar seguretat a la línia defensiva. “Tothom pot jugar qualsevol dia. En dos partits han jugat molts futbolistes; estic molt content amb les rotacions. L’entrenador busca rendiment”, va etzibar cofoi Rubi després d’introduir fins a cinc canvis respecte a l’anterior jornada.

Un d’ells, el d’un Melendo que en la seva primera titularitat va fer gala de la classe que atresora, sent l’artífex de l’assistència en el gol d’Hermoso. “Melendo? El seu rol és molt senzill. Poden jugar tots. Ha jugat ell i hem guanyat a casa. Va jugar Granero i hem guanyat a casa. Jo, el que busco és rendiment. No tinc preferències per ningú. També tenim quatre grans centrals”, va destacar Rubi.

LA FRASE

En dos partits han jugat molts futbolistes; estic molt content amb les rotacions
Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol

LA DADA

5
canvis
respecte del duel al Santiago Bernabéu va introduir Rubi contra l’Eibar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)